23/12/2018

«Η οικονομική πολιτική του μπλε κρατισμού»

Καμία αλλαγή σε αυτό το δημόσιο λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αξιολόγηση χωρίς απολύσεις λέει η ΝΔ εισάγοντας μία παγκόσμια πρωτοτυπία.
- Καμία περικοπή στις συντάξεις λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, από κοντά η ΝΔ παραβλέποντας ότι έχουμε το πιο ακριβό, άδικο και ανήθικο ασφαλιστικό σύστημα στην ΕΕ.
- Αναδρομικά σε μισθωτούς και συνταξιούχους ο ΣΥΡΙΖΑ, συνηγορεί η ΝΔ παραγνωρίζοντας ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη και αυτό το μέτρο είναι άδικο, ανήθικο και θα ρίξει έξω τους προϋπολογισμούς.
- Επιδόματα και κατώτατο μισθό ο ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο και η ΝΔ χωρίς να λογαριάζει ότι αυτά προέρχονται από μεγάλους φόρους που τσακίζουν την ιδιωτική οικονομία, τη μοναδική που μπορεί να ανατάξει την οικονομία της χώρας.
Εκτός αυτών, η ΝΔ μιλάει για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που βέβαια θα το πληρώνει ο επαγγελματίας φορολογούμενος που με το ζόρι τα βγάζει πέρα, στρεβλώνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία.

Από προχθές η ΝΔ εγκαινίασε δύο ακόμα μέτρα τα οποία συμβούλεψαν τον Κυριάκο οι αριστεροί του σύμβουλοι.
- Αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης. Βέβαια, με την απουσία σοβαρών μεταρρυθμίσεων, σε δημόσιο και ασφαλιστικό, ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι αναιμικός οπότε με το δεδομένο αυτό το μέτρο εκτός από λάθος και επιβαρυντικό των επιχειρήσεων είναι και χωρίς περιεχόμενο, αλλά τώρα ηχεί ωραία στ´ αυτιά.
- Χορήγηση 2.000 ευρώ σε κάθε νέα οικογένεια ως κίνητρο για να κάνει παιδί. Eίναι δυνατόν να θεωρηθούν ως κίνητρο τα 2.000 ευρώ; Τι θα γίνει όταν σε λίγους μήνες θα εξαντληθούν τα χρήματα αυτά; Θα μεγαλώσει τα παιδιά η ΝΔ που χρωστάει και της Μιχαλούς;
Εκτός αυτού, το πολιτικό σύστημα επειδή βρίθει από αριστερούς και ανθρώπους που δεν δούλεψαν ποτέ τους στα σοβαρά αγνοεί την έννοια του διαχειριστικού κόστους, αφού η λειτουργία αυτού του δημοσίου είναι πανάκριβη και κάθε εξαγγελία τέτοιου τύπου προσθέτει έξτρα έξοδα στο προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι επαγγελματίες. Αυτό που στην Ελλάδα θεωρείται δημόσιο αγαθό καταλήγει να είναι μία έξτρα δαπάνη, ενώ εάν το παρείχε κάποιος αξιολογημένος ιδιώτης θα ήταν και πολύ φθηνότερο και ποιοτικότερο.

Το δημογραφικό λύνεται όταν οι φόροι είναι μικροί, συνθήκη απαραίτητη για να γίνουν επενδύσεις, ώστε να μειωθεί η ανεργία, ν´αυξηθούν οι μισθοί και τελικά το ΑΕΠ. Όταν γίνουν αυτά τότε θα επιστρέψουν οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό γιατί θα υπάρχουν προοπτικές για δουλειές και πλουτισμό, κάτι που έχει δαιμονοποιηθεί στην χώρα μας. Όταν υπάρχει προσωπικός πλούτος, τότε ο καθένας αποφασίζει να κάνει οικογένεια και παιδιά και όταν αυξάνει το ΑΕΠ, το κράτος μπορεί να διαθέσει πόρους για να κάνει παιδικούς σταθμούς και προγράμματα προστασίας της μητρότητας και τότε το κάθε ζευγάρι αποφασίζει να κάνει παιδιά.

Κυριάκο, πρώτα μειώνεται το δημόσιο και εξορθολογίζεται το ασφαλιστικό για να μπορούν να μειωθούν δραστικά οι φόροι και όλα τ´αλλα γίνονται μόνα τους. Δεν λύνεται το δημογραφικό με επιδόματα που θα καταλήξουν να τα παίρνουν οι λάθρο και οι γύφτοι πίνοντας στην υγεία του κορόιδου φορολογούμενου.

http://marketnews.gr/article/2284074/h-oikonomiki-politiki-tou-mple-kratismou

No comments :

Post a Comment