21/10/2018

O εραστής της τουρκάλας Φεϊζά Μπαρουτσού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, νέος άτυπος ΥΠΕΞ ;

Μετά την παραίτηση – αποχώρηση του Ν. Κοτζιά από την κυβέρνηση, ποιος θα ασκεί καθήκοντα υπουργού των Εξωτερικών; Ανέλαβε μεν τη θέση ο Α. Τσίπρας αλλά είναι κοινό μυστικό ότι δεν σκαμπάζει πολλά ούτε και από εξωτερική πολιτική. Και πέραν αυτού είναι φανερό ότι έτσι κι αλλιώς δεν έχει τα περιθώρια να είναι «φουλ τάιμ» υπουργός Εξωτερικών. Επομένως, ποιος θα είναι ο αντ’ αυτού;
Κατ’ αρχάς, μετά την απομάκρυνση του Κοτζιά, αυτοί που μένουν πίσω στο υπουργείο είναι ο Κατρούγκαλος ως αναπληρωτής υπουργός, ο Μπόλαρης ως υφυπουργός για θέματα Θρησκευμάτων και ο Κουίκ ως εξωκοινοβουλευτικός για θέματα απόδημου ελληνισμού. Κανείς από τους τρεις δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά. Με τον Κατρούγκαλο γελούν και οι ρέγκες από τότε που ήταν υπουργός Εργασίας, ο Μπόλαρης είναι λίγος και επιπλέον είναι και άνθρωπος της ομάδας Κοτζιά ενώ ο Κουίκ είναι απλός …τουρίστας.
Ανεξάρτητα από το αν ο Τσίπρας θα καλύψει ή όχι σύντομα τη θέση -που οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται να το κάνει- η αποκάλυψη που σας κάνω σήμερα είναι ότι ο de facto υπουργός Εξωτερικών θα είναι από εδώ και πέρα ο Βαγγέλης Καλπαδάκης. Διπλωματικός σύμβουλος μέχρι σήμερα του Τσίπρα, είναι αυτός που θα χειρίζεται πια με άλλες, αυξημένες, εξουσίες όλα τα κρίσιμα θέματα, από το Σκοπιανό μέχρι τα ελληνοτουρκικά κι από το αλβανικό μέχρι το Κυπριακό. Δεν είναι μάλιστα ένα απλό υπηρεσιακό στέλεχος, που θα περιοριστεί μόνο στη «ρουτίνα», αλλά ανήκει και στον «σκληρό πυρήνα» του ΣΥΡΙΖΑ που έχει εθνομηδενιστικές και μειοδοτικές απόψεις για τα εθνικά ζητήματα.

Ο Καλπαδάκης όμως έχει και μια άλλη μεγάλη «κηλίδα» ως προς τον ρόλο που θα ασκεί πλέον.
Η ερωμένη του είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Είναι η Νο 3 της πρεσβείας και έχει άμεσες προσβάσεις στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Η σχέση τους δημιουργήθηκε όταν εκείνος υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Και εκείνη, που ονομάζεται Φεϊζά Μπαρουτσού και σήμερα είναι 38 χρονών, γοητευτική με πράσινα σχιστά μάτια και τον έκανε αμέσως «σκλάβο» της, πήρε μετάθεση για την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα τον Οκτώβριος του 2015, όταν μετά από τις δεύτερες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εδραιωθεί στην κυβέρνηση και ο Τσίπρας τον είχε διορίσει διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του. Έκτοτε ζουν μαζί -μαζί με την κόρη της- σε ένα από αυτά τα μοντέρνα, ανακαινισμένα, ρετιρέ στο Μοναστηράκι. Η πρώτη τους τυχαία γνωριμία έγινε σε ένα πάρτι και έμελλε να οδηγήσει σε ένα παθιασμένο ειδύλλιο. Η Τουρκάλα διπλωμάτης είναι και κόρη ανώτατου αξιωματικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή ισχυρού παράγοντα του τουρκικού κατεστημένου, με πολύχρονη θητεία στο ΝΑΤΟ και στις Βρυξέλλες. Εκεί τελείωσε το αμερικάνικο σχολείο και επιστρέφοντας στην Άγκυρα σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις. Το διδακτορικό της είχε ως αντικείμενο το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο και με την ιδιότητα του διπλωμάτη πέρασε από τις τουρκικές πρεσβείες στην Βυρηττό, στα Σκόπια και στο Σεράγεβο πριν επιστρέψει στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ πριν γνωρίσει τον Καλπαδάκη απέκτησε μια κόρη από προηγούμενη σχέση της. Η σημερινή θέση της Φεϊζά Μπαρουτσού στην Αθήνα θεωρείται πολύ σημαντική και περιλαμβάνει καθημερινές επαφές και συναντήσεις με τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Τουρκικής πρεσβείας.

Και προσέξτε τώρα:
-Ο Καλπαδάκης ως διπλωματικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού και με αναβαθμισμένο πλέον το ρόλο του, έχει πρόσβαση λόγω της θέσης του σε όλες τις άκρως απόρρητες και ειδικού χειρισμού πληροφορίες για την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια της χώρας μας.
-Η ερωμένη και συμβία του ως υψηλόβαθμος σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας, έχει έτσι κι αλλιώς υποχρέωση από τους νόμους της πατρίδας της να πληροφορεί και να ενημερώνει αμέσως το υπουργείο της για ό,τι μαθαίνει στην Αθήνα. Αυτό ισχύει για όλους τους Τούρκους διπλωμάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και οι οποίοι αυτόματα μετατρέπονται έτσι σε συνεργάτες της ΜΙΤ και του ευρύτερου συστήματος των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας.
- Οι δύο τους συνεχίζουν να ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, όπως τους βλέπουν και πολλοί να τον εκδηλώνουν δημοσίως όταν κυκλοφορούν σαν ζευγαράκι στα πιο in και αριστοκρατικά στέκια και μπαράκια της Αθήνας. Κι όταν παλαιότερα είχε δημιουργηθεί θέμα στη Βουλή, ο Τσίπρας είχε προσφέρει πλήρη κάλυψη στον Καλπαδάκη ο οποίος τώρα θα είναι ο de facto υπουργός Εξωτερικών και τα βράδια θα μοιράζεται το κρεβάτι του –με θέα την Ακρόπολη- με μια επίσης de facto συνεργάτιδα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών!

Από τυπικής πλευράς ποιος είναι ο Β. Καλπαδάκης;
Είναι ο διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα από το 2014. Σήμερα είναι κι αυτός 38 χρονών, γιος διπλωμάτη, γεννήθηκε στις Βρυξέλλες και ανέλαβε τα καθήκοντά του δίπλα στον Τσίπρα όταν ήταν ακόμη αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιστρέφοντας στην Αθήνα απευθείας από την Άγκυρα, όπου υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία για τρία χρόνια. Διετέλεσε προηγουμένως στέλεχος της Νεολαίας του Συνασπισμού με γραμματέα τον Τσίπρα και ήταν ένας από τους ελάχιστους αριστερούς διπλωμάτες τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρό κόμμα. Ως επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Τσίπρα είχε όλα αυτά τα χρόνια και πολύ κακές έως εχθρικές σχέσεις με τον Κοτζιά, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική. Βρίσκονταν κυριολεκτικά στα μαχαίρια. Βασικό του προσόν υπήρξε πάντως και το γεγονός ότι είναι ανιψιός του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και συγκεκριμένα της σημερινής συζύγου του Αγγελικής Παπάζογλου που είναι σχεδόν συνομήλικη και ήταν συμφοιτήτρια με τον Τσίπρα την εποχή των καταλήψεων. Επομένως είναι και της ευρύτερης οικογενείας…

Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΠΑΔΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΠΗΔΑ-ΠΗΔΙΕΤΑΙ ΜΕ/ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ, ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, ΑΣΧΕΤΟΣ, ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΥΝ  ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΛΠΑΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ.  Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΑ Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΡΑ, ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΠΑΤΕ...ΑΛΕΣΤΕ" ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ. Η ΕΝΝΟΙΑ "ΑΠΟΡΡΗΤΟ" ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΛΠΑΔΑΚΗΣ ΑΠΟΣΠΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ. ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΕΝΗ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΝΕΠΟΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΙΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Αναμφισβήτητα, η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, αποτελεί τη μεγαλύτερη ενδοκυβερνητική κρίση στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ως εκ τούτου, τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες και ρεπορτάζ σχετικά με το παρασκήνιο που οδήγησε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών σε αυτή του την απόφαση, μονοπωλούν τα ΜΜΕ. Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιος ζήλεψε τον Κοτζιά και τα φώτα της δημοσιότητας και φρόντισε να δώσει οδηγίες στα τρολ του να τον προβάλλουν ως σημαντικό παίκτη στην πολιτική ατζέντα των ημερών. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί το σύντομο post συγκεκριμένο φιλοκυβερνητικό μπλογκ, το οποίο, με τρόπο λακωνικό, μας ενημερώνει για τα κάτωθι:
  • πρώτον, ότι ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ ήταν ένα από τα ονόματα που έπαιξαν δυνατά ως αντικαταστάτης του Νίκου Κοτζιά (κανένα ρεπορτάζ δεν κάνει λόγο για διεργασίες εντοπισμού αντικαταστάτη αφού ο πρωθυπουργός, σχεδόν ακαριαία, ανέλαβε το υπουργείο),
  • δεύτερον πως δύστυχως δεν θα μπορέσει διότι δεν υπάρχει πρόσωπο να αντικαταστήσει τον ίδιο στην υπηρεσία που διοικεί (και πως αλήθεια να υπάρχει, στο σημείο που την κατάντησε και μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές ποιος ηλίθιος θα αναλάμβανε;),
  • τρίτον ότι απουσιάζει στο εξωτερικό (πείτε μας κάτι καινούριο) και τελικά, ότι ο ίδιος χαίρει της εκτιμήσεως του κ.Τσίπρα.
Δηλαδή για να καταλάβουμε, υπάρχει περίπτωση ένας πρωθυπουργός να τοποθετούσε διοικητή στην υπηρεσία πληροφοριών του και να τον διατηρεί επί τετραετία στη θέση αυτή εάν δεν τον είχε σε εκτίμηση; Αυτό το τελευταίο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ρουμπάτης αισθάνεται την ανάγκη ή ίσως την εσωτερική του ανασφάλεια να τονίσει δημοσίως. Και για να είμασθε πιο ακριβείς, όταν κάποια στιγμή φημολογήθηκε πως ο διοικητής της ΕΥΠ, θα αντικατασταθεί, εκείνος είχε προβεί-πάντα μέσω των προσωπικών του τρολ- σε αντίστοιχη διαβεβαιώση. Ήταν λίγο μετά από εκείνη τη συνέντευξη παρωδία, με τις αποκαλύψεις ενώπιον δημοσιογράφων που ο ίδιος είχε καλέσει στην Κατεχάκη, για όσα επρόκειτο να τον κατηγορήσουν οι συνωμότες εχθροί του, πράγμα που τελικά ουδέποτε συνέβη αλλά και έλαβε απάντηση κόλαφο για τα όσα ανέφερε τόσο από τον πρέσβη ε.τ. και πρώην διοικητή ΕΥΠ κ. Ιωάννη Κοραντή για τα περί υπόθεσης "Πυθία" και Καραμανλή όσο και από τον πρώην προϊστάμενο στην Κατασκοπία κ. Κώστα Αγγελάκη για τα περί της δήθεν συνωμοσίας...

Προς τι όμως η ανάγκη ενός διοικητή υπηρεσίας πληροφοριών να σπεύσει να δηλώσει στο πανελλήνιο ότι του ζητήθηκε να αναλάβει υπουργείο και πως χαίρει της εκτιμήσεως του πρωθυπουργού; Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι για τη συγκεκριμένη κατευθυνόμενη ανάρτηση, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εξής, όχι και τόσο επουσιώδεις, λεπτομέρειες:
  • Ενας από τους λόγους ρήξης του Νίκου Κοτζιά με το Μαξίμου ήταν η κακή του σχέση με τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργό, Βαγγέλη Καλπαδάκη, περισσότερο γνωστό για τη σχέση του με την 3η τη τάξει στην τουρκική πρεσβεία Αθηνών, Φειζά Μπαρουτσού. Φυσικά και ο διοικητής της ΕΥΠ έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή του για την επιλογή Καλπαδάκη στο πλευρό του κ. Τσίπρα αλλά το άγχος του κ. Ρουμπάτη δεν πηγάζει από αυτό, αλλά από το γεγονός ότι στους διαδρόμους της διεύθυνσης αντικατασκοπείας, έχει γίνει σήριαλ η σχέση του Έλληνα διπλωμάτη με την τουρκάλα «συνάδελφό του», τη στιγμή που είναι κατανοητό πως οι λεπτομέρειες αυτής της σχέσης θα μπορούσαν να είχαν διαφυλαχθεί σε ένα απολύτως στενό κύκλο στελεχών της υπηρεσίας.
  • Επίσης, τα περί πρότασης ανάληψης του υπουργείου εξωτερικών, ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης διαφήμιζε ήδη από το 2015, οπότε είχε αναλάβει την ΕΥΠ και αυτό ήταν ένα στοιχείο ενδεικτικό της ανταγωνιστικής του σχέσης με τον κ. Κοτζιά. Φαίνεται πως τους τελευταίους μήνες, οι δύο άνδρες άρχισαν να κονταροχτυπιούνται ώστε να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως στους Αμερικάνους. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο δε διοικητής της ΕΥΠ με καταγγελίες για δήθεν δίκτυο κατασκόπων που κινούνται υπέρ των συμφερόντων «βόρειας χώρας» και κερασάκι στην τούρτα, το σχέδιο "ΠΥΘΙΑ", που χαρακτήρισε ανύπαρκτο. 

Και εδώ ακριβώς είναι που ο κ. Ρουμπάτης αρχίζει να ανησυχεί για το μέλλον του και την παραμονή του στην υπηρεσία. Διότι, όπως έχουν σημειώσει πολιτικοί αναλυτές, κύρια αιτία της ρήξης των Τσίπρα-Κοτζιά είναι ότι ο δεύτερος θεωρήθηκε βασικός (αλλά ίσως όχι ο μοναδικός) υπεύθυνος για την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων που τώρα ο πρωθυπουργός καλείται να επιχειρήσει να συμμαζέψει, με τη μετάβασή του στη Μόσχα, τον προσεχή Δεκέμβριο. Είναι γνωστό και απολύτως αιτιολογημένο ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί στενά τη ρωσική δραστηριότητα, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, Ρώσοι διπλωμάτες στη Θεσσαλονίκη αλλά και πρόσωπα-επιχειρηματίες στη Θράκη που στοχοποιήθηκαν από το υπουργείο εξωτερικών,ως πράκτορες της Ρωσίας, έχουν οπωσδήποτε απασχολήσει την ΕΥΠ, αποστολή της οποίας είναι να ενημερώνει και το υπουργείο εξωτερικών περί αντεθνικής δράσης ατόμων.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: η έρευνα της υπηρεσίας ήταν επαρκής, τα στοιχεία αδιάσειστα ώστε ξένοι διπλωμάτες να οδηγηθούν σε απέλαση, πληγώνοντας μία διμερή σχέση που η παρούσα κυβέρνηση, στους πρώτους μήνες ζωής της, είχε πολυδιαφημίσει ως πυλώνα της εξωτερικής της πολιτικής; Είχε η ΕΥΠ καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα πως πρόκειται για δράση που βλάπτει τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα ή μήπως επρόκειτο για μία ήπια, πολιτιστικού-εκπαιδευτικού περιεχομένου διείσδυση που ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, κάνοντας τα γλυκά μάτια στους Αμερικάνους και ελπίζοντας να δημιουργηθεί στα βόρεια ένα κενό εξουσίας που οι φίλοι του από τις ΗΠΑ ευχαρίστως θα αναλάμβαναν να καλύψουν, φρόντισε να παρουσιάσει ως κατασκοπευτική δραστηριότητα ή ενδεχομένως, να σιωπήσει αντί να προστατεύσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση από ένα θυμικό ατόπημα του κ. Κοτζιά;

Σε όλα αυτά, δεν γίνεται να μην προστεθούν και ισχυρισμοί εκπροσώπων του ρωσόφιλου λόμπι στην βόρεια Ελλάδα ότι το 2017, ο διοικητής της ΕΥΠ είχε προσωπική συνάντηση με γνωστό Ρώσο ολιγάρχη - παράγοντα της ελληνικής επιχειρηματικής ζωής και μάλιστα, αντικείμενο της επαφής των δύο ανδρών ήταν αυτή ακριβώς η ρωσική πολιτιστική-εκπαιδευτική και επιχειρηματική προώθηση σε Μακεδονία και Θράκη. Με άλλα λόγια, το Μαξίμου ίσως θα έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει να διερευνά το ενδεχόμενο ο διοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών, που χαίρει πάντα της εκτιμήσεως του κ. πρωθυπουργού, να έχει διαδραματίσει υπόγειο, πλην όμως, σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων. Οι δε Ρώσοι και εσχάτως οι Αμερικανοί, που εμφανίζονται να αναπολούν το ρόλο τους στη βόρεια Ελλάδα και να επιθυμούν να καλύψουν κενό απουσίας ετών που μάλλον έχουν αξιοποιήσει θετικά οι βόρειοι ανταγωνιστές τους, ίσως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουν πως «πιάστηκαν αμερικανάκια», διότι ο σύμμαχός του, κ. Ρουμπάτης, ενίοτε λοξοκοιτά και προς Βορρά!...

Μελίνα Ζαχαρούδη Πολιτική Αναλύτρια - Διεθνολόγος
https://kostasxan.blogspot.com/2018/10/blog-post_604.html

No comments :

Post a Comment