04/10/2018

DARPA: Πρόγραμμα "SeeMe"

Το πρόγραμμα SeeMe της DARPA σχεδιάστηκε για να αποδείξει ότι μικροί δορυφόροι μπορουν να κατασκευαστούν σε λογική τιμή για να παρέχουν στιγμιαίες τακτικές δορυφορικές εικόνες μικρών ομάδων Ο μελλοντικός αστερισμός μικρών δορυφόρων θα προσφέρει εικόνες υψηλής ανάλυσης της ακριβούς τοποθεσίας ενδιαφέροντος σε μια φορητή συσκευή στρατιώτη. “Τα στρατεύματα στο έδαφος δεν μπορουν πάντα να έχουν άμεση πρόσβαση σε μεγάλους, στρατιωτικούς και πολιτικούς δορυφόρους,” δήλωσε ο Δρ Τόμας Μπουσινγκ, αντιπρόεδρος των Προηγμένων Πυραυλικών Συστημάτων Raytheon. “Αυτοί οι μικροί, δορυφόροι SeeMe θα ειναι αποκλειστικά για τους στρατιώτες ωστε να τους προσφέρουν εικόνες από το διάστημα σε πραγματικό χρόνο την στιγμή που τις χρειάζονται πιο πολύ.” Οι στρατιωτικοί χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την απόδοση του δορυφόρου κατά τις αποστολές τους από τις αρχές του 2019.

Η εταιρεία Raytheon παρέδωσε στην υπηρεσία προηγμένων ερευνητικών προγραμμάτων άμυνας (“DARPA”), των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), τον πρωτο δορυφόρο SeeMe (Space Enabled Effects for Military Engagements). Συναρμολογημένος στις εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων της επιχείρησης, ο νέος δορυφόρος SeeMe θα προσφέρει μεγαλύτερη επίγνωση κατάστασης στους στρατιώτες στο έδαφος. Χρησιμοποιώντας τις αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής πυραύλων, η Raytheon μπορεί να παράγει μεγάλους αριθμούς από αυτούς τους εξαιρετικά αξιόπιστους, μικρούς δορυφόρους γρήγορα και σε λογική τιμή. Η DARPA θα ενσωματώσει τον δορυφόρο SeeMe, που κατασκευάστηκε απο την Raytheon, στο φορτίο της Spaceflight Industries το οποίο θα εκτοξευτεί σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO) με ένα πύραυλό της SpaceX στα τέλη αυτού του έτους.

Ο αστερισμός SeeMe θα αποτελείται από διαφόρους τύπους μικρών δορυφόρων, ο καθένας θα έχει διάρκεια λειτουργίας απο ένα έως πέντε χρόνια πριν την κάθοδο από την τροχιά και την καύση του, χωρίς να αφήσει διαστημικά σκουπίδια και χωρίς να δημιουργήσει κινδύνους επανεισόδου.

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=n0OmIK43iBk

No comments :

Post a Comment