02/10/2018

Crash Test: Προγραμματιστής στην Ελλάδα ή τη Ρουμανία;

- «Είμαι καλά εδώ στην Αγγλία, κερδίζω αρκετά χρήματα, αλλά η φορολογία είναι σημαντική. Ψάχνω για νόμιμες εναλλακτικές επιλογές. Τι μου προτείνεις;»
- «Τα δεδομένα στην Αγγλία τα ξέρεις καλύτερα. Μεταξύ ποιων χωρών θα διαλέξεις;»

- «Ελλάδα και Ρουμανία».
- «Ωχ...»

- «Γιατί βαριανασαίνεις;»
- «Γιατί θα σε κακοκαρδίσω...»

- «Μα η Ελλάδα είναι το ωραιότερο μέρος του κόσμου για να ζεις».
- «Συμφωνώ απολύτως».

- «Τότε;»
- «Τι εισόδημα θα έχεις;»

- «50.000 – 100.000 Ευρώ /χρόνο».
- «Στην Ελλάδα θα πληρώσεις για αυτό περίπου 27% ΕΦΚΑ, για την ασφάλισή σου»

- «Στη Ρουμανία;»
- «0. Αν θέλεις ασφαλίζεσαι ως υπάλληλος, αν δεν θέλεις, δεν ασφαλίζεσαι».

- «Οκ, 100.000 στη Ρουμανία, 73.000 στην Ελλάδα».
- «Μετά έχεις τη βαριά φορολογία, για το σύνολο του ποσού... των 100.000 Ευρώ»

- «Πόσο θα είναι αυτή;»
- «22% για τα πρώτα 20.000 Ευρώ. 29% για το ποσό από 20.000 ως 30.000 Ευρώ. 37% από τις 30.000 ως τις 40.000 και 45% από τις 40.000 και πάνω. Το υπολογίζω σε 38.000 Ευρώ».

- «Οκ, στη Ρουμανία;»
- «3% επί του τζίρου, ή 1% επί του τζίρου αν προσλάβεις στην εταιρία σου υπάλληλο τον εαυτό σου. 3.000 ή 1.000 Ευρώ».

- «Και τέλος;»
- «Έχουμε και 100% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά».

- «Μου λένε οι φίλοι μου ότι δεν είναι κάτι, μια φορά θα το πληρώσω».
- «Και την επόμενη φορά θα πληρώσεις για τη μεθεπόμενη, με συμψηφισμό. Ναι»

- «Άρα την πρώτη χρονιά θα δώσω 38.000 + 38.000 = 76.000 Ευρώ»
- «Ναι, πάμε τώρα στην εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος...»

- «Ώπα, ώπα, χαλάρωσε. 76.000 + 27.000 είναι ήδη 103.000 Ευρώ και εγώ 100.000 θα βγάλω».
- «Ε και; Αυτό δεν ενδιαφέρει την Εφορία στην Ελλάδα. Υπάρχουν και άλλοι φόροι προς καταβολή».

- «Στη Ρουμανία έχει προκαταβολή φόρου; Τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης;»
- «Όχι. Δίνεις 1 – 3% επί του τζίρου και τελειώνεις».

- «Και πως γίνεται να συμβαίνει αυτό; Πώς γίνεται η Ελλάδα και η Ρουμανία να έχουν περίπου τα ίδια φορολογικά έσοδα, όπως λες, ενώ έχουν τόσο διαφορετική φορολογία;»
- «Στην Ελλάδα όλοι ψάχνουν να κρύψουν κέρδη. Στη Ρουμανία όλοι ψάχνουν να τα δηλώσουν και να ησυχάσουν, αποδεδειγμένα καλύτερη συνταγή για είσπραξη φόρων».

- «Πώς είναι οι υποδομές για τη δουλειά μου;»
- «Δυστυχώς στη Ρουμανία είναι πολύ καλύτερες από τις αντίστοιχες Ελληνικές».

- «Το ίντερνετ πόσο γρήγορο είναι;»
- «Οι Ρουμάνοι είναι στις πρώτες 5 χώρες του κόσμου σε ταχύτητα ίντερνετ και ταυτόχρονα σε χαμηλή τιμή της ταχύτητας αυτής».

- «Η Ελλάδα;»
- «Ας πούμε ευγενικά ότι είναι 5 – 6 χρόνια πίσω...»

- «Υπάρχει αγορά με επενδυτές που αγοράζουν/μπαίνουν μέτοχοι σε startup κλπ;»
- «Στη Ρουμανία ναι, μία κανονική αγορά, η μεγαλύτερη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα γίνονται ελάχιστες πράξεις τον χρόνο. Οι σοβαροί Έλληνες συνήθως φεύγουν έξω για να βρουν χρηματοδότηση».

- «Πώς θα ζήσω στη Ρουμανία σε σχέση με την Ελλάδα;»
- «Αν έχεις διαθέσιμο εισόδημα μετά φόρων 100.000 Ευρώ, τότε η Ελλάδα είναι το ωραιότερο σημείο του κόσμου για να ζήσεις σήμερα. Στη Ρουμανία θα ζήσεις με ποιότητα ζωής λίγο χαμηλότερη από την Ελλάδα. Ο ήλιος μας είναι μοναδικός, το ίδιο και η θάλασσα. Οι Ρουμάνοι όμως έχουν τεράστια πάρκα, καθαριότητα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς».

- «Εμπορικά κέντρα; Καλά εστιατόρια;»
- «Στα εμπορικά κέντρα και τα κτήρια γραφείων είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς, λόγω του Ελληνικού Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Εστιατόρια εμείς έχουμε καλύτερα, όπως και καλύτερη ποιότητα υλικών».

- «Για περπάτημα και ποδήλατο;»
- «Προηγείται η Ρουμανία, ειδικά στο θέμα του ποδηλάτου».

- «Άρα με δύο λόγια μου λες πως στην Ελλάδα η Εφορία θα μου πάρει όλα τα λεφτά τον πρώτο χρόνο και από τον δεύτερο θα μου αφήνει περίπου το 20 – 25% του εισοδήματός μου, ενώ στη Ρουμανία θα μου παίρνει το 1 – 3% και τέλος;»
- «Ναι».

- «Η Ελλάδα είναι υπέροχη, αλλά και η Ρουμανία είναι πολύ καλή».
- «Σωστά».

- «Άρα στην Ελλάδα θα ζω στον ωραιότερο τόπο του κόσμου, χωρίς πολλά χρήματα. Στη Ρουμανία θα ζω σε μία ωραία πόλη, πχ Βουκουρέστι, Cluj,Timisoara, σχεδόν με όλα τα χρήματα στην τσέπη μου».
- «Ακριβώς».

Αγαπώ την Ελλάδα. Εύχομαι κάποτε να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι αν μειώσουν τη φορολογία σε κανονικά πλαίσια, τότε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν για να δουλέψουν και να ζήσουν εδώ, απολαμβάνοντας εξαιρετική ποιότητα ζωής. Μέχρι να το καταλάβουν, η Ρουμανία θα συνεχίσει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όσων έχουν σημαντικά εισοδήματα και η δουλειά τους δεν εξαρτάται από τον τόπο διαμονής τους. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Ηλίας Π. Παπαγεωργιάδης
[Διευθύνων σύμβουλος της MORE στη Ρουμανία, Πρόεδρος του Ρουμανικού Συνδέσμου Βιομάζας και Βιοαερίου (ARBIO), εκλεγμένο μέλος του δ.σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομάζας (AEBIOM) και Αντιπρόεδρος της Αγροτικής Ομοσπονδίας ProAgro (Ρουμανική ΠΑΣΕΓΕΣ).]

https://www.liberal.gr/arthro/222111/apopsi/arthra/Crash-Test-programmatistis-stin-agglia-tin-ellada--ti-roumania.html

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο «Δείκτης Οικονομικής Ελευθερίας» του ινστιτούτου «Fraser», τοποθετεί την Ελλάδα στην 108η θέση ανάμεσα σε 162 χώρες

5 comments :

  1. Anonymous2/10/18 16:53

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 5 - 6 ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/10/18 17:41

    Φιλε Κουρητη γιατι το βαλες τωρα αυτο το αρθρο; Για μενα τετοιους ειδους αρθρα και αντιστοιχα ρεπορταζ στη τηλεοραση, περνανε κρυφη προπαγανδα παροτρυνσης των νεων Ελληνων προς μεταναστευση.
    Ξερω εσυ δεν το θες αυτο. Αυτοι ομως το θελουν, θα ειναι πιο ευκολη η επιτευξη του στοχου τους.
    Νομιζω αρκετοι εχουν φυγει ηδη. Αλλα οτι προπαγανδα και να περασουν, οσοι θελουν να μεινουν θα μεινουν κι ας τρωνε και βραστα χορτα.
    Η Ελληνικη φυση προσφερει περισσοτερες και πιο ανεκτιμητες απολαυσεις απο τα μεγαλα παρκα που γραφει το αρθρο, και μέτρο δεν πρεπει να ειναι ποσσα λεφτα κερδιζεις.
    Οσοι μεταναστευουν, εχουν εξαντλησει ολες τις ευκαιριες δουλειας; Στα χωραφια εχει πολυ δουλεια ακομα, αλλα δυστυχως αυτα και αντιστοιχες χειρωνακτικες εργασιες τσαφησαμε για τους αλλοδαπους.

    Μίνως

    ReplyDelete
  3. Μίνως

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΦΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ 2 ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. Η ΜΙΑ, ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΟΡΘΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ . ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

    Η ΑΛΛΗ, ΑΝ ΚΑΙ 10η ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΟΚ, ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΓΙΑΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΛΛΩΝ ΟΜΟΙΩΝ(ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ π.χ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΝ ΣΕ ΥΠΕΡΑΦΘΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ, ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΣΒΩ ΑΛΛΩΝ ΤΕΛΩΝ , ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΗΜΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ. ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Κ.Λ.Π

    ΤΙΣ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟ) ΟΛΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ, Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝΝΟΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ , ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ (π.χ ΒΑΜΒΑΚΙ).

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΔΙΩΧΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

    ΟΣΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΣΕΡΒΙΙΤΟΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ , ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

    Η "ΙΣΧΥΣ" ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟ (ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ, ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ. ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΙ , ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 6-7 ΕΤΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ , ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΑΝ ΣΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΠΩΣ ΕΓΩ (ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ "ΙΣΧΥΣ") ΘΑ ΜΕΝΑΜΕ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕ, ΑΥΤΩΝ , ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous2/10/18 18:47

    Στο παραπανω αρθρο για την Σερβια λες για ΓΠΠ, που πολλοι συμφωνουμε οτι θα ρθει. Τους Ελληνες που εχουν μεταναστευσει δεν θα τους ποιασει ο ΓΠΠ οπου κι αν εχουν παει;
    Για την αγροτικη παραγωγη και τις εισαγωγες, τα πολλα αει-τει, το ελληνικο κομμουνιστικο κρατος, ξερουμε οτι εγιναν ολα βαση σχεδιου.
    Συμφωνω μαζι σου οτι δεν πρεπει να ειναι ολα τα αυγα μας στο ιδιο καλαθι, αλλα νομιζω αρκετοι εχουν φυγει ή εστω να φυγουν ακομη αλλες 500.000. Αλλα δε γινετε να παισουμε αμαχητι.
    Τελος παντων, παντως για την Κρητη φανταζομαι θα εχουν ξεχωριστο σχεδιο, γιατι οι Κρητικοι ειναι ερωτευμενοι με το τοπο και τη παραδοση τους.

    Μίνως

    ReplyDelete
  5. Μίνως

    ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ή ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΙΣΩΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. (ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ). ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΕΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΡΑ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ;

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΜΑΧΗΤΙ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ .."ΠΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ" ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ... "ΠΕΣΕΙ". ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΠΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ . ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΡΕΝΑ ΑΠΟΓΟΝΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ. ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΙΚΡΙΕΣ.

    ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕ. ΑΛΛΙΩΣ... ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΟΤΕ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΚΟΜΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ. ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΤΤΑ.

    ReplyDelete