09/10/2018

Μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (US Special Operations Command Europe-SOCEUR) η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό χώρο. Φέρει την κωδική ονομασία «Jackal Stone» και όπως επισημαίνουν άριστα πληροφορημένες πηγές, θα «φιλοξενηθεί» στο τέλος του έτους στην Κρήτη. Επί της ουσίας, πρόκειται για άσκηση που πραγματοποιεί συστηματικά η SOCEUR στην Ευρώπη και φέτος έχει συμφωνηθεί να γίνει στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας. Η πραγματοποίηση της φετινής «Jackal Stone» στην Ελλάδα συμφωνήθηκε πριν από αρκετούς μήνες και οι λεπτομέρειές της καθορίστηκαν σε «κλειστές» συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σε ορισμένες από αυτές το «παρών» φέρεται να έδωσε ο διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. ταξίαρχος Πέτρος Τζεφέρης, στον οποίο –κατά πληροφορίες– ανετέθη το τεχνικό σκέλος της άσκησης. Καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας αποκάλυψε ότι βασικό σενάριο της άσκησης είναι η πειρατεία από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες. Oπως και οι προηγούμενες, έτσι και η φετινή «Jackal Stone» θα είναι διακλαδική. Θα συμμετάσχουν σε αυτή, εκτός των Αμερικανών κομάντος που συγκροτούν τη SOCEUR, στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού καθώς και άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα προηγούμενα χρόνια, την άσκηση φιλοξένησαν, μεταξύ άλλων, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Γερμανία. Ενδεικτικό του μεγέθους της άσκησης είναι ότι στη Γερμανία είχαν συμμετάσχει πάνω από 900 στελέχη ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς και κομάντος από οκτώ ευρωπαϊκά κράτη. Προ ενός έτους ο διοικητής της SOCEUR είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και είχε συναντήσει και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σαφώς μικρότερης κλίμακας ήταν οι δύο προηγούμενες αντιτρομοκρατικές ασκήσεις που διοργάνωσε η ΕΛ.ΑΣ, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2017, με κωδική ονομασία «Τυφώνας». Η πρώτη από αυτές ήταν άσκηση επί χάρτου και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ). Τα σενάρια προέβλεπαν επιθέσεις τζιχαντιστών με αυτοκίνητα εναντίον πλήθους, ομηρίες σε κλειστούς χώρους, εκρήξεις βομβών σε εμπορικά κέντρα κ.ο.κ. Παρόμοια σενάρια, με επιθέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών σε πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας, προέβλεπε και το δεύτερο σκέλος της άσκησης.

https://www.viadiplomacy.gr/i-ellada-ekpedevete-gia-pithanes-epithesis-tzichantiston/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;  Η ΚΡΗΤΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
"Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΑΝΤΗΣΕΤΕ (ΜΑΣΩΝΟΙ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΕΒΡΑΙΟΙ, ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΙ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ) ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ"
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ", ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ.λ.π. ΜΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΛΕΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΚΟΜΗ 3000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.  ΠΗΡΕ ΧΩΡΑ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ), ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ 1897. 

7 comments :

  1. Anonymous9/10/18 17:38

    ΚΕΝΑΠ, ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ, 115ΠΜ, ΜΑΛ, ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.
    ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΑΝΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

    |||

    ReplyDelete
  2. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ , ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΑΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΠΕΔΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΟΙ Ε.Δ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΘΟΦΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

    ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;
    ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ;

    ΕΧΩ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ.
    1) ΗΠΕΙΡΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ
    2) ΘΡΑΚΗ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΕΔΑΦΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.
    3) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΗΜΙΕΠΙΣΗΜΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ή ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
    4) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΤΑΚΤΑ ΑΛΛΑΛΑΖΟΝΤΑ ΠΛΗΘΗ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) ΑΤΤΙΚΗ: ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 2,9% ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΥΗΝΒΟΥΛΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ΕΙΔΕΣ; ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΗΤΗ; ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

    ReplyDelete
  3. "ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ;"

    ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΕΙΣ, ΣΑΜΠΩΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;;; ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ;
    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΦΩΛΙΑ".

    ReplyDelete
  4. Anonymous9/10/18 18:43

    ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.
    φυσικα και εχει καταλαβει απολυτα δεν ειναι βλακες...
    συνηδειτοι προδοτες ειναι
    δουλεια τους ειναι να καταστρεψουν καθε τι εθνικο και ελληνικο και την κανουν θαυμασια....

    αληθευει οτι οι περισσοτεροι κρητικοι γιναν μαζικα αριστεριστες τα τελευταια χρονια οπως και οι δικοι μας ποντιοι????

    ReplyDelete
  5. ΑΝΩΝΥΜΕ 9/10/18 18:43 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΝΤΙΟ ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΚΟΜΗ.

    ReplyDelete
  6. 9/10/18 18:43

    ΗΤΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ
    ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ
    ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ"
    ΕΠΙ ΝΔ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ
    ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΖ
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΟΛΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ".

    ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟί ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.

    ReplyDelete
  7. Anonymous9/10/18 20:09

    οι ποντιοι ειναι μισοι μισοι αλλα κερδιζουν οι αριστεροι τα τελευταια χρονια στη νεα γενια οποτε μας εχουν ξεπερασει
    ή σκληροι εθνικιστες θα ειναι ή αριστεριστες.
    δεν υπαρχει μεση οδος
    για τους κρητικους αν γινουν αριστεριστες δεν φευγει μετα το κουσουρι
    δηλαδη και η χα να ερθει δεν θα γινουν ναζι αλλα θα παραμεινουν αρστεροι....

    ReplyDelete