13/10/2018

Ρώσοι πεζοναύτες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κοινή άσκηση στην Αίγυπτο

Ρώσοι πεζοναύτες από μονάδα του Νοβοροσίσκ θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην διεθνή άσκηση κατά της τρομοκρατίας που θα λάβει χώρα στην Αίγυπτο. Η κοινή ρώσο-αιγυπτιακή άσκηση κατά της τρομοκρατίας με την επωνυμία «Υπερασπιστές της Φιλίας-2018» θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 13-26 Οκτωβρίου, γράφει η εφημερίδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων "Krasnaya Zvezda".Ο αντιστράτηγος A. Naumec και υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ως επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής δήλωσε ότι η αποστολή είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην διεθνή αυτή άσκηση, επισημαίνοντας ότι θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 200 Ρώσοι πεζοναύτες.

Η Αίγυπτος και η Ρωσία κάλεσαν αξιωματούχους από 13 χώρες να παρακολουθήσουν τις αντιτρομοκρατικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν αυτό το μήνα, δήλωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. "Μετά από πρόσκληση της αιγυπτιακής πλευράς, εκπρόσωποι των Υπουργείων Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν, του Ομάν, του Σουδάν, της Ιορδανίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Σερβίας, της Αρμενίας και του Καζακστάν έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας και της Αιγύπτου", ανέφερε το πρακτορείο TASS. Οι κοινές ασκήσεις "Defenders of Friendship-2018" ξεκίνησαν στις 13 Οκτωβρίου και προγραμματίζονται να συνεχιστούν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, τα ασκήσεις θα περιλαμβάνουν 400 αλεξιπτωτιστές, 15 ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη από την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία και τη Ρωσική Αεροπορική Δύναμη.

Η άσκηση του περασμένου έτους πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Krasnodar της Ρωσίας. Τον Νοέμβριο, η Αίγυπτος και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την αμοιβαία χρήση των αεροδρομίων και του εναέριου χώρου.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment