30/10/2018

Ρουσφέτι 500€/μήνα σε Δ.Υ του ΥΠ.ΟΙΚ. αλλά και σε άλλους 3000 κρατικοδίαιτους κοπρίτες.

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ, ΑΛΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ (ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΚΩΣ) ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ "ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ", ΕΞΙΣΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ" ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΠΟΙΑΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΓΑΝΤΩΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΒΟΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΙΟ ΚΟΣΤΟΒΟΡΟ. ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕ, ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ, ΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ.
ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΣΟΥΝ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ "ΤΟΛΜΗΣΕΙ" ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ... "ΔΩΡΑΚΙΑ"; ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ (ΙΣΩΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΙΘΑΝΟ (ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΙΘΑΝΟ ΛΟΓΟ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΣΑΠΙΛΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΣΤΟ.
Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΤΗΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΕΧΟΥΝ ΦΕΣΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΔΙΣ ΧΡΕΗ, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 5 ΔΕΚΑΡΩΝ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ  Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΝΟΩΝ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙ, ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

Η υπόθεση αφορά ένα μικρό «δωράκι 500 ευρώ τον μήνα» σε όσους το δικαιούνται στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε 3.000 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομίας, της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου…

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, στη Βουλή, συζητούσαν το σχέδιο νόμου του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων» , την «Προσαρµογή της Ελληνικής Νοµοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2016/2258 και λοιπές διατάξεις». Εκεί στις λοιπές διατάξεις υπήρχε και το άρθρο 45 που προέβλεπε ότι όσοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών -αυτοί που προσελήφθησαν από το 2011 και μετά- δεν εισέπρατταν το ειδικό επίδομα («προσωπική διαφορά» το ονομάζουν) που μόνο οι υπάλληλοι του υπουργείου δικαιούνται, από τον Σεπτέμβριο του 2018 το δικαιούνται κανονικά! Πρόκειται για ένα επίδομα της τάξης των 500 ευρώ μηνιαίως (!) το οποίο είχε χωρίσει τους υπαλλήλους του υπουργείου σε δύο υπαλλήλους α’ και β’ κατηγορίας. Με το άρθρο 45 που τελικά ψηφίστηκε από τη Βουλή επέρχεται η περιβόητη μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο στο υπουργείο, αλλά και στα εποπτευόμενα από αυτό Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς και στο διοικητικό προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους! Με απλά λόγια, όσοι υπάλληλοι του υπουργείου έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την 1.11.2011 έως και την ημερομηνία δημοσίευσης του κατατεθέντος σ/ν σε ΦΕΚ, εξομοιώνονται με όσους υπηρετούσαν στο υπουργείο Οικονομικών πριν από την ανωτέρω ημερομηνία.

Σκάνδαλο ωστόσο δεν είναι αυτή η διάταξη στο νομοσχέδιο περί Κεντρικών Αποθετηρίων Τίτλων.Υπάρχει προκλητικότερο σκάνδαλο και αφορά τη «μυστική συναλλαγή» μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιάννη Δραγασάκη. Στο άρθρο 45 περί «μισθολογικής εξομοίωσης« υπήρχε, όπως είναι φυσικό, και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που υπολογίζει το κόστος αυτής της εξομοίωσης σε 9,8 εκατ. ευρώ ετησίως. Ξαφνικά όμως -αργά την Πέμπτη το βράδυ- και αφού είχε προηγηθεί το deal Δραγασάκη-Τσακαλώτου, κατατέθηκε μια… «νομοτεχνική βελτίωση». Η «νομοτεχνική βελτίωση» δεν αφορούσε μια τεχνική λεπτομέρεια, την αλλαγή μιας διατύπωσης ή τη διόρθωση κάποιου ορθογραφικού λάθους. Η «νομοτεχνική βελτίωση» προσέθεσε στους δικαιούχους του υπουργείου Οικονομικών, της ΕΛΣΤΑΤ, της ΑΑΔΕ και του ΝΣΚ και… όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Γιάννη Δραγασάκη, δηλαδή τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομίας αλλά και τους υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Φυσικά δεν υπήρχε Έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους, φυσικά δεν υπήρχε προγραμματισμός και επιμέτρηση του κόστους για τον Έλληνα φορολογούμενο, απλά προστέθηκαν 3.000 υπάλληλοι του Γιάννη Δραγασάκη σε μια αμφιλεγόμενης νομιμότητας διάταξη!

Σε μια εποχή που όλοι οι Έλληνες βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, τους φόρους να αυξάνονται και τα βάρη να διογκώνονται, οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίζονται σε «πατρίκειους και πληβείους». Σε μια εποχή που υπάρχει έντονη κινητικότητα μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, είναι προφανές ότι όλοι θέλουν να ενταχθούν στην προστασία του κ. Τσακαλώτου και του κ. Δραγασάκη, οι οποίοι αντί να ασχολούνται με ρεαλιστικά σχέδια θωράκισης του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου απλώς διευθετούσαν τις μεταξύ τους διαφορές για να εμφανιστούν ως Ρομπέν των Δασών στους υπαλλήλους τους

https://banks.com.gr/rousfeti-500e-mina-tin-ypografi-tsakalotou-dragasaki/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Ένας κλάδος δημοσίων υπαλλήλων απέργησε ζητώντας να επεκταθεί και σε αυτούς η ρύθμιση που έγινε για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία θα πάρουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά και όσοι προσελήφθησαν μετά την 1.11.2011.

3 comments :

  1. Ναι δεν πρέπει να λαμβάνει ειδικό επίδομα ο σκουπιδιάρης που θα περάσει στις 3 τη νύχτα να σου μαζέψει τα σκατά σου με βροχές και χιόνια αλλά ο στρατιωτικός που θα κάθετε και θα τον παίζει σε κάνα φυλάκιο! Υπενθυμίζω δε ότι ο κλάδος των σκουπιδιαρέων χάνει κάθε χρόνο κάνα δύό εργαζομένους σε εργατικά ατυχήματα όταν οι "ήρωες" πιλότοι της πούτσας και του κόλου, προστάτες του αιγαίου και καλά, που κάνουν το κέφι τους και την καύλα τους να πετάνε με μηχανήματα εκατομμυρίων, χάνουν έναν την δεκαετία και το κάνουμε και θέμα! Μην αρχίσω τώρα για τις αδερφές του λιμενικού βραδιάτικα!


    12G

    ReplyDelete
  2. Η σκεψη οτι τους φορους της δουλειας μου, τους εισπρατει αυτο το εχθρικο κρατος, δεν μπορει να χωνευτει με τιποτα.
    Μας εχουν επιβαλλει τους ορους τους.
    Ο πλανητης πρεπει να κανει ενα ρεσετ, και ολα απ' την αρχη.
    Το κακο ειναι οτι κι' αυτοι ενα παγκοσμιο ρεσετ σχεδιαζουν αλλα με μια δικτατορια μετα.

    Μίνως


    ReplyDelete
  3. 12G
    ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΘΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΑ Σ.Α ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.
    ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ κ.λ.π ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.

    ReplyDelete