09/10/2018

Λέσβος: 104 αιτούντες άσυλο μεταφέρθησαν στην ενδοχώρα. Η διαδικασία είναι συνεχής.

Συνολικά 104 αιτούντες άσυλο διαφόρων εθνικοτήτων αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας από το λιμάνι της Μυτιλήνης για τον Πειραιά, με προορισμό δομή φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα. Η επόμενη αναχώρηση αιτούντων ασύλου, που διαμένουν στη Λέσβο, για δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΠΡΟΣΕΞΤΕ, "ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ", ΟΧΙ ΧΟΡΗΓΗΘΕΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ.  ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ε.Ε-ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟΥ. 
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.   
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΠΟΙΚΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΜΒΕΙ. Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

1 comment :

  1. Εκ παραδρομής γράφεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αντί του σωστού ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ'' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ReplyDelete