16/08/2018

MIT: Ο Γερμανός πράκτορας στην Κω - Πόλεμος πρακτόρων στην Κω

Πριν από λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει το άρθρο μας «MIT: Ο Γερμανός πράκτορας στη Χίο» που παρουσίαζε μία υπόθεση κατασκοπείας της τουρκικής MIT (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών) στη Χίο το 2013. Εδώ θα δούμε μία παρόμοια πιο πρόσφατη περίπτωση, ένα περιστατικό από τον Οκτώβριο του 2014 στη Κω Τον Οκτώβριο του 2014 ένας 65 ετών Γερμανός συνταξιούχος εντοπίστηκε να φωτογραφίζει φυλάκιο στο χωριό Αντιμάχεια στη νησί Κω. Η ιστορία του θυμίζει σχεδόν κατά γράμμα την υπόθεση που είχαμε δει από τη Χίο το 2013. Αλλά ας δούμε τι ακριβώς έγινε σε αυτή τη περίπτωση. Η ιστορία μας ξεκινάει το 1990 με τον Γερμανό να εργάζεται στο στρατό της Ανατολικής Γερμανίας. Παρέμεινε στο στρατό για 11 χρόνια, έως το 2001. Όταν αποστρατεύτηκε άρχισε να εργάζεται ως ερασιτέχνης επιπλοποιός στη Γερμανία. Για άγνωστο λόγο, το 2009 αποφάσισε να μεταναστεύει στα τουρκικά παράλια, σύμφωνα με τον ίδιο για να περάσει εκεί τα τελευταία του χρόνια. Όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Γερμανός, το διάστημα 2009-2012 στρατολογήθηκε από τη τουρκική MIT και εκπαιδεύτηκε σε τεχνικές κατασκοπείας όσο διέμενε στη Τουρκία. Προσποιούμενος λόγους συνταξιοδότησης (ότι ζούσε εκτός ΕΕ), το 2012 μετανάστευσε μόνιμα στη Κω στο χωριό Πελεζίκι, μόλις 5 χιλιόμετρα από τη Τουρκία.

Η αποστολή του Γερμανού πράκτορα της MIT ήταν η συλλογή πληροφοριών για κρίσιμες υποδομές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κινήσεις στο νησί. Τον Οκτώβριο του 2014 λάμβανε χώρα η εθνική διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» οπότε υπήρχε αυξημένη στρατιωτική δράση. Τότε ήταν που ένας στρατιώτης εντόπισε τον συνταξιούχο να φωτογραφίζει φυλάκιο στο χωριό Αντιμάχεια και το ανέφερε στις αρχές. Η αστυνομία τον συνέλαβε στο χωριό Πυλί και μέσα σε λίγες μόλις ώρες ο Γερμανός είχε ομολογήσει τη δράση του τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και στο τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Αρχικά ο Γερμανός προσπάθησε να καλύψει τις πράξεις του ως λάτρης της στρατιωτικής ιστορίας αλλά σύντομα κατέθεσε με λεπτομέρειες όλη τη δράση του. Όπως κατέθεσε, εισέπραττε ποσά της τάξης των €2000 από τη MIT για φωτογραφίες, συντεταγμένες, και πληροφορίες αναφορικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις, φυλάκια, αποθήκες καυσίμων, δίκτυα ηλεκτροδότησης, σταθμούς τηλεπικοινωνιών, και άλλες αντίστοιχες κρίσιμες υποδομές. Τα λεφτά μεταφέρονταν σε λογαριασμό που ο δράστης είχε στη Γερμανία μέσω της τράπεζας Deutsche Bank.

Το τμήμα Ασφάλειας μαζί δικαστικό λειτουργό και το κλιμάκιο της ΕΥΠ έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητο και την οικεία του Γερμανού και εντόπισαν εξοπλισμό παρακολούθησης. Για την ακρίβεια, τα ακόλουθα κατασχέθηκαν σύμφωνα με τις διαθέσιμες πηγές. Ένα ζευγάρι κιάλια, Διόπτρα παρατήρησης, Τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής, Δύο ατζέντες, Διάφορα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, Χάρτης της πόλης της Κω με χειρόγραφες σημειώσεις, Εξωτερικός σκληρός δίσκος, Δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Ένα τάμπλετ, Πέντε USB Sticks, Δύο κασέτες βιντεοκάμερας, Ένα κινητό τηλέφωνο. Οι σημειώσεις περιελάμβαναν πολλές συντεταγμένες κρίσιμων και στρατιωτικών υποδομών, ενώ υπήρχαν και ενοχοποιητικά στοιχεία που συνέδεαν άμεσα τον ύποπτο με τη τουρκική MIT. Ο Γερμανός είχε επαφή με δύο Τούρκους πους τους έστελνε ηλεκτρονικά τις πληροφορίες που συνέλεγε. Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για τη ταυτότητα τους. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΥΠ ο Γερμανός χρησιμοποιήσουμε κρυμμένα κρυπτογραφημένα μηνύματα μέσα σε αρχεία PDF που έστελνε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χειριστές του στη MIT.

Για την ακρίβεια, στο τύπο βλέπουμε αυτή τη δήλωση Έλληνα αξιωματούχου, πιθανότατα στελέχους της ΕΥΠ. «Κάθε ηλεκτρονικό αρχείο PDF που έστελνε στους Τούρκους “συνδέσμους” του ανακαλύψαμε ότι περιείχε ένα κρυμμένο κρυπτογραφημένο αρχείο κειμένου. Δεν είναι το πιο σύνηθες ένας ηλικιωμένος να έχει τόσο προχωρημένες γνώσεις τεχνολογίας εκτός και εάν έχει λάβει εκπαίδευση». Κατά την απολογία του ο Γερμανός πράκτορας προσπάθησε να ελαφρύνει τη θέση του με δηλώσεις όπως «δε παραβίασα κλειστές πόρτες» εννοώντας ότι όλοι είχαν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, και ότι είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Τελικά, το Δεκέμβριο του 2016 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών δίχως ελαφρυντικά για κατασκοπεία. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι προτίθεται ζητήσει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής στο σπίτι του με «βραχιολάκι» παρακολούθησης.

Εάν μελετήσουμε αυτή την ιστορία μαζί με τη αυτή του άρθρου μας «MIT: Ο Γερμανός πράκτορας στη Χίο» παρατηρούμε εντυπωσιακές ομοιότητες. Για παράδειγμα, βλέπετε μερικές από αυτές στη συνέχεια.
Στρατολογήθηκαν στη Τουρκία όταν είχαν πάει για να ζήσουν μόνιμα
Δήλωσαν ότι έπρεπε να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα λόγω νομικών θεμάτων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ
Είχαν επαφή με 2 χειριστές της MIT
Έστελναν τις πληροφορίες μέσω email
Είχαν παρόμοια ποσά πληρωμής για τις πληροφορίες
Παρακολουθούσαν την ίδια κατηγορία στόχων
Ήταν και οι δύο συνταξιούχοι
Ήταν και οι δύο Γερμανοί
Δε θα θέλαμε να γράψουμε κάποιο δικό μας συμπέρασμα καθώς είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Θα αφήσουμε το κάθε αναγνώστη μας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για αυτή τη κατασκοπευτική δράση της MIT στα συγκεκριμένα νησιά και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος.

https://defensegr.wordpress.com/2018/08/15/mit-o-germanos-praktoras-sth-kw/

Στο άρθρο που ακολουθεί και το οποίο αφορά δραστηριότητες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο ευθαίσθητο νησί της Κω, καταγράφεται μεταξύ των άλλων ο θάνατος ενός στελέχους της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Κάποιοι διέρρευσαν εσκεμμένα (ελαφρά τη καρδία) πως τα αίτια του θανάτου του 54χρονου οφείλονται στο αλκοόλ. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί πως δεν είναι αλκοολικός κάποιος που πίνει ένα ή δύο ποτά την ημέρα, ούτε πάσχει από μελαγχολία έχοντας τύψεις σχετικά με αρνητικότατη εξέλιξη υπόθεσης της ΕΥΠ στελέχη της οποίας μέσω απαράδεκτων ενεργειών οδήγησαν στην αποκάλυψη, την σύλληψη πληροφοριοδοτών (με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός) στην Τουρκία. Από όσα διαβάζουμε για το τι συμβαίνει στις ξένες υπηρεσίες, η ΕΥΠ ελέγχει ή θα έπρεπε να ελέγχει σε τακτική βάση ιατρικά (παθολογικά και ψυχιατρικά) τους υπαλλήλους της, για λόγους προστασίας της υγείας τους (έχει απ΄ ότι έχουμε ακούσει σύμβαση με μεγάλο στρατιωτικό Νοσοκομείο), αλλά και για λόγους προστασίας των επιχειρήσεων της ίδιας της υπηρεσίας και όσων συμμετέχουν σε αυτές. Οπότε, είναι τουλάχιστον ατυχές το να προσπαθούν κάποιοι να ανακαλύψουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και να σπιλώνουν μνήμες νεκρών.

Αν ήταν αλήθεια τα περί αλκοόλ κλπ του μακαρίτη υπαλλήλου τότε γιατί η υπηρεσία δεν είχε μεριμνήσει σχετικά;
Γιατί η Διοίκηση της υπηρεσίας δεν τον βοήθησε και για το δικό του (κυρίως) το καλό αλλά και για την ίδια την υπηρεσία και τις επιχειρήσεις της και άφηνε έναν άρρωστο με τέτοιο μάλιστα πρόβλημα έρμαιο του καθενός να εργάζεται και να συμμετέχει και σε επιχειρήσεις της υπηρεσίας; Δεν έθεσε έτσι σε κίνδυνο επιχειρήσεις της υπηρεσίας;
Εκτός και εάν δεν κάνουν τίποτε οπότε δεν τους ενδιαφέρει η σωματική και ψυχική κατάσταση του προσωπικού της υπηρεσίας.
Και αυτοί που εύκολα αναπαράγουν αυτά που τους σερβίρουν σκοπίμως και εντέχνως κάποιοι ίσως, θα έπρεπε να εστιάσουν σε πολλά άλλα που συμβαίνουν και που αμαυρώνουν την ΕΥΠ, τα οποία -δυστυχώς- γίνονται δημοσίως και εις βάρος του κύρους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αφού στο όνομα πολιτικών σκοπιμοτήτων (τουλάχιστον) επιχειρείται με ευθύνη της Διοίκησης της ΕΥΠ η δολοφονία χαρακτήρων και η οικονομική εξόντωση στελεχών της αλλά και επιχειρηματιών που κατηγορήθηκαν αδίκως (πλήθος μέχρι σήμερα δικαστικών αποφάσεων το αποδεικνύουν) ενώ στις δικαστικές αίθουσες αποκαλύφθηκαν (και πάλι με υπαιτιότητα των διοικήσεων της ΕΥΠ) λεπτομέρεις της δομής, του τρόπου λειτουργίας αλλά και επιχειρήσεων που θα έπρεπε να παραμείνουν για πάντα μυστικές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://kostasxan.blogspot.com/2018/01/blog-post_613.html

1 comment :

  1. Anonymous17/8/18 08:57

    Γίνεται δηλαδή χαμός από πράκτορες στο ελλαδιστάν που αλωνίζουν ανενόχλητοι...
    Εν τω μεταξύ μπαίνουν όλοι οι λαθροεισβολείς του ισλαμικού στρατού ετοιμάζοντας τους νέους τόπους σύγκρουσης με τους αποβλακωμένους των ευρωπαϊκών χωρών:
    Former Yazidi slave girl flees Germany after being confronted by her ISIS captor-turned refugee
    https://www.rt.com/news/436093-yazidi-slave-germany-isis-refugee/
    Για να φθάσει ο οπλαρχηγός του ισις στην γερμανία, μάλλον από εδώ πέρασε, χωρίς κανέναν έλεγχο και το θράσος του ήταν ότι απείλησε την κοπέλα, η οποία γύρισε στο Ιράκ γιατί είπε ότι θα είναι εκεί ασφαλέστερη!!!
    Οι γερμανικές αρχές έκριναν ότι δεν είναι επικίνδυνος γιατί είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα!!!!!!!!
    Α.Α.

    ReplyDelete