13/08/2018

Η.Π.Α: Το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, παγώνει και την πώληση των F-35 στην Τουρκία.

Νέο χτύπημα εναντίον της Τουρκίας, αναμένεται να καταφέρει σήμερα ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα υπογράψει το νομοσχέδιο για την ετήσιο προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου, που περιλαμβάνει και το πάγωμα της πώλησης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία. Το ετήσιο νομοσχέδιο αμυντικής πολιτικής είναι ύψους 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου έχει στόχο την ανοικοδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Η υπογραφή θα γίνει στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής στη βάση Wheeler-Sack Army Air Field, που βρίσκεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι (9 το βράδυ ώρα Ελλάδος).

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: “The John S. McCain National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2019”. Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με συντριπτική πλειοψηφία από το Κογκρέσο, ο Λευκός Οίκος είχε επιχειρήσει να αλλάξει, χωρίς επιτυχία, έξι σημεία του νομοσχεδίου, ανάμεσα σε αυτά και την πρόνοια για πάγωμα παράδοσης των F-35, μέχρις ότου αποδείξει το Πεντάγωνο ότι η Τουρκία είναι ένας καλός και πιστός σύμμαχος της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Οι γερουσιαστές και οι βουλευτές απαιτούν επίσης την άμεση απελευθέρωση του Πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο στόχευσε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι είναι κατάσκοπος και συνεργάστηκε με «τρομοκράτες» Οι Αμερικανοί νομοθέτες αρνήθηκαν να αφαιρέσουν την αναφορά για την Τουρκία, η οποία αναμένεται να γίνει από σήμερα νόμος του αμερικανικού κράτους, μέσα από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας.

https://hellasjournal.com/

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα (12/08/2018), όπως αναμενόταν, στο Φορτ Ντραμ το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) του οικονομικού έτους 2019, ύψους 717 δισ. δολαρίων. Βασικός στόχος του νομοσχεδιου είναι η ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.  Αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό, εγκρίνει την προμήθεια εκατοντάδων νέων αεροπλάνων, πλοίων και τεθωρακισμένων, ενισχύει την αριθμητική δύναμη των στρατευμάτων, αυξάνει τις αμοιβές για το προσωπικό, εκσυγχρονίζει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ και ενισχύει τον έλεγχο των κρατικών συμβάσεων με τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας. Με την «Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας Τζον Μακέιν» την οποία είχε επικυρώσει την περασμένη εβδομάδα το Κογκρέσο, παγώνει επίσης η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος Τραμπ ταξίδεψε στο Φορτ Ντραμ της Νέας Υόρκης και επισκέφθηκε το στρατόπεδο της 10ης Ορεινής Μεραρχίας, ειδικά για τον σκοπό αυτόν. Υπέγραψε τον νόμο περιστοιχιζόμενος από στρατιώτες. Μιλώντας στα στρατεύματα στο Fort Drum, Ν. Υ., Ο κ. Trump δήλωσε ότι ο νέος Νόμος για την Εθνική Άμυνα για το φορολογικό έτος του 2019 είναι "η σημαντικότερη επένδυση στον στρατό μας και στους πολεμιστές μας σε μια γενιά". "Μετά από χρόνια καταστροφικών περικοπών, τώρα ανοικοδομούμε τους στρατούς μας όπως ποτέ άλλοτε", δήλωσε ο κ. Trump. «Κάθε μέρα ο στρατός μας αγωνίστηκε για μας, και τώρα αγωνιζόμαστε για σας». Η τελετή υπογραφής εκπλήρωσε επίσης την υπόσχεση του κ. Τραμπ να παράσχει μεγαλύτερη βεβαιότητα για τη χρηματοδότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από πολυετή δημοσιονομική "δέσμευση" ανώτατων ορίων υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα. Είναι το νωρίτερο χρονικό σημείο εντός του έτους που το Κογκρέσο έχει ολοκληρώσει το NDAA σε περισσότερα από 20 χρόνια. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το NDAA βοηθά στην ανάπτυξη μιας «πιο θανατηφόρας και ανθεκτικής δύναμης» και θα αυξήσει το μέγεθος των δυνάμεων των ΗΠΑ προσθέτοντας 15.600 επιπλέον στελέχη στον στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό Σώμα. Το νέο προσωπικό θα φέρει τη συνολική δύναμη του Στρατού σε 487.500 στρατιώτες, το Πολεμικό Ναυτικό στους 335.400 ναύτες, 186.100 στο Λιμενικό Σώμα και 329,100 στην Πολεμική Αεροπορία.

ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα από ειδικούς του χώρου της άμυνας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να θέσει σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης τα δύο τουρκικά F-35Α (Νο. 18-0001 & 02) σε ειδικό χώρο στην αεροπορική βάση Luke, όπου πραγματοποιείτο η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και μηχανικών. Επιπλέον οι τελευταίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν με τις οικογένειες τους χώρους της βάσης όπου φιλοξενούνταν και να επιστρέψουν στην Τουρκία. Ουσιαστικά, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων και μηχανικών τερματίζεται άδοξα και ξαφνικά, λίγες εβδομάδες αφότου ξεκίνησε, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πορεία του προγράμματος ένταξης των πρώτων F-35Α στο δυναμικό της τουρκικής Αεροπορίας (THK) πριν από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

https://www.defence-point.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  «Συνεχίζεται η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και η εκπαίδευση των πιλότων της»

No comments :

Post a Comment