19/07/2018

Πούτιν και Τραμπ καταγγέλλουν «δυνάμεις» που επιδιώκουν κακές ρωσο-αμερικανικές σχέσεις

Σχεδόν ταυτόχρονα και λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στο Ελσίνκι, οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας υποστήριξαν ότι ορισμένες δυνάμεις στις ΗΠΑ επιδιώκουν να δυσχεράνουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

"Βλέπουμε στις ΗΠΑ δυνάμεις για τις οποίες τα συμφέροντα του κόμματός τους είναι πιο σημαντικά από τα εθνικά συμφέροντα. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι έτοιμες εύκολα να θυσιάσουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις στις φιλοδοξίες τους. Η Ρωσία παραμένει ωστόσο ανοικτή στην ενίσχυση των επαφών με τις ΗΠΑ, με βάση την ισότητα και τα αμοιβαία οφέλη. Εχουμε ανάγκη μίας νέας θετικής ημερήσιας διάταξης που θα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μία από κοινού προσπάθεια, την εξεύρεση σημείων επαφής. Φυσικά, μιλήσαμε γι΄αυτό κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ", δήλωσε ο Πούτν σε ομιλία του ενώπιον των πρεσβευτών της Ρωσίας που συγκεντρώθηκαν στην Μόσχα. Υπενθύμισε στο ίδιο πλαίσιο ότι η συνθήκη για τον περιορισμό ου αριθμού των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στην Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες (η νέα START), εκπνέει το 2021. "Εάν δεν αρχίσουμε από σήμερα, από τώρα, το έργο της επέκτασης της συνθήκης αυτής, σε ενάμιση χρόνο απλώς θα εκπνεύσει, δεν θα υπάρχει πια", προειδοποίησε.

Σε παρόμοιο κλίμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στα ΜΜΕ της χώρας του, τα οποία των επικρίνουν οξύτατα για τη συνάντησή του με τον Β. Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι επιθυμούν πόλεμο με την Ρωσία. Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση που έκανε στο twitter, o Ντ. Τραμπ αναφέρει πως «Τα Fake News θέλουν τόσο πολύ να δουν μια ισχυρή αντιπαράθεση με τη Ρωσία, ακόμα και οδηγούσε σε πόλεμο. Πιέζουν τόσο πολύ και μισούν το γεγονός ότι πιθανότατα θα έχω καλές σχέσεις με τον Πούτιν. Τα πηγαίνουμε ΠΟΛΥ καλύτερα από κάθε άλλη χώρα!»

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ/ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΟΥΤΕ ΕΠΑΡΚΕΙ. ΤΙ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "επιδιώκουν κακές ρωσο-αμερικανικές σχέσεις"; Η ΡΩΣΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ; ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ;  ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ, ΑΛΛΗΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ, (ΜΕ ΣΧΙΣΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΟΛΟΙ), ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ; ΕΜ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ, ΓΙΑ ΑΡΧΗ, ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ (ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ) ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

No comments :

Post a Comment