20.7.18

Νέα από την χερσόνησο του Αίμου

Βουλγαρία: 220 χιλιάδες άτομα ζητούν δημοψήφισμα για το ευρώ!

8 comments :

Anonymous said...

Αν γίνει επίσημο νόμισμα το ευρώ στην Βουλγαρία (και στα Σκόπια αργότερα), βλέπω πολλές ελληνικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν εκεί να αλλάζουν έδρα...

ΙΣΧΥΣ said...

ΕΑΝ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ "ΔΙΑΣΗΜΟ" ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΔΙΑΣΗΜΟ", ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Η ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 1/10.

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΔΛΔ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ/ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ" ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΜΕ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΟΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ 1/30 ΑΝΤΙ 1/15 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΚΡΙΝΑΝ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ. ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΞΗΣΗ , (ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ) ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ-ΞΕΦΤΙΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΔΙΨΗΦΙΟΥΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΝΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΑΝΑΤΙΜΗΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΗΓΗ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ), ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ

ΙΣΧΥΣ said...

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ) ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΧΑΜΗΛΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΧΑΜΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, (ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ 450 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 1100, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Κ.Λ.Π), ΥΠΑΡΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ , ΙΣΩΣ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΙ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ . ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΡΩ, Ο ΣΗΜΙΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ...ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ !!!, ΜΟΛΙΣ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ !!!

ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΑΥΤΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ (ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ) ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ Α ή ΤΟ Β ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ή ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.

"ΝΟΜΙΣΜΑ" ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΠΟΡΟΙ, ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΣΙΤΗΡΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ Κ.Λ.Π ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΓΕΙΣ; ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ. ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ , ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΥΡΩ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ. ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ TELEMACHUS said...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ. " ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ" ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ . ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΥΡΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΜΕΝΑΝ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Η δημιουργία και η διόγκωση του Δημοσίου Χρέους της χώρας μας. Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία για την εξέλιξη του χρέους. "

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ '67 ΕΩΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ '73 ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ;;; ΤΙ ΜΕΛΕΤΗ-ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ, ΠΩΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ;;; ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ!

ΙΣΧΥΣ said...

ΤΗΛΕΜΑΧΕ
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ 1/15 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ 1/30 ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ 6 ΠΡΩΤΩΝ ΕΤΩΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ, ΤΑ ΙΣΟΖΥΓΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ, ΑΡΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΚΕΡΔΙΣΑΝ" (ΑΔΟΚΙΜΟΣ ΟΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ) ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΠΩΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΑΝΑΙΡΟΥΣΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ.

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΡΕΒΛΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΝ, ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ, ΝΑ ΕΙΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΑΡΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ. ΑΡΑ ΟΥΔΕΝ ΤΟ "ΚΕΡΔΟΣ" ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70-80 ΟΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΟΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΧΩΡΩΝ, (ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ ΚΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ). ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΕΒΛΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟ 90 ΟΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ, ΕΚΟΨΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΡΑΞΑΝ. ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΛΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΑΝ ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΑΝ "ΜΕΤΕΦΡΑΖΕΣ" ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΙ ΑΚΡΙΒΟΣ !!! ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ, ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙ ΟΜΩΣ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1980.

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΩ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΧΥΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΣΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ (ΗΠΑ, ΚΙΝΑ, ΡΩΣΣΙΑ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΓΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1/1 ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. Ο ΤΡΑΜΠ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 1/1 ΜΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΑΖΕΙ ΔΑΣΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΥΣ.

ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥΝ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΣΕ ΑΞΙΑ, ΕΙΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ" ΕΝΑΙ ΑΛΛΑ , ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ (ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ) ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΙΩΝΑΣ ΚΙ ΑΝ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ "ΚΑΛΑΘΙΑ" ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ "ΝΟΜΙΣΜΑ" ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΙΜΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ

Anonymous said...

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ,ΚΑΘΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ/ΜΑΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΙΣ ''ΑΠΕΙΡΟΝ'' ΚΑΙ ''ΑΧΑΝΕΣ'' ΣΥΜΠΑΝ...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΙΣΧΥΣ said...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΣΩΣΤΗ !!! ΑΣΕ ΠΟΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ... ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ, ΘΑ ΤΙΝΑΖΑΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΡΥΠΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΣΕ ΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ

ΙΣΧΥΣ said...

ΤΑΙΡΙΑΣΤΟ ΛΟΓΩ ΤΙΤΛΟΥ, ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΡΘΕ ΣΤΟ ΝΟΥ...

https://www.youtube.com/watch?v=vaX0iqyzK7Q

ΚΟΥΡΗΤΗΣ