17/07/2018

400 ευρώ επίδομα δημόσιου υπαλλήλου απλά για να δουλέψει, που τα λαμβάνει όμως ακόμη κι αν δεν δουλέψει !!!

Όλα ξεκίνησαν με την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να πληρώνει ...γρηγορόσημο 400 ευρώ το μήνα στους υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να διεκπεραιώνουν πιο γρήγορα τους φακέλους συνταξιοδοτήσεων! Δηλαδή, τους πληρώνουμε παραπάνω από ένα μισθό ιδιωτικού υπάλληλου το μήνα για να κάνουν τη δουλειά τους! Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση άνοιξε την όρεξη σε κάθε υπάλληλο να δουλεύει στο ρελαντί προκειμένου να εκβιάζει παραπάνω λεφτά για να δουλεύει κανονικά! Κι όποιος έχει συναλλαγεί με τις δημόσιες υπηρεσίες έχει σαφή εικόνα της σβελτάδας για την οποία μιλάμε. Αυτή την κερατιάτικη αύξηση των 400 ευρώ το μήνα, που πληρώνουν οι πολίτες από τους φόρους τους, την τσεπώνουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε όλη τη χώρα για να διεκπεραιώνουν πιο γρήγορα τις συντάξεις.

Στο ΙΚΑ Ηρακλείου όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η διεύθυνση δήλωσε αδυναμία ελέγχου των φακέλων, επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού. Οι φάκελλοι στέλνονταν λοιπόν σε άλλες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που είχαν προσωπικό, το οποίο πληρωνόταν το 400άρι το γρηγορόσημο κανονικά. Έλα όμως που η διεύθυνση του ΙΚΑ Ηρακλείου αποφάσισε κι έδωσε γρηγορόσημο και στους υπαλλήλους της, που δεν διεκπεραίωναν συντάξεις γιατί «δεν προλάβαιναν»! Έτσι εμείς τα κορόϊδα πληρώναμε 800άρια και γι αυτούς που δούλευαν και γι αυτούς που δεν δούλευαν! Σ αυτούς που δεν δούλευαν και ήταν αμειβόμενοι μάλιστα συμπεριλαμβάνονται και άσχετοι με τις εργασίες ελέγχων του ΕΦΚΑ, και κατά την καταγγελία του γεγονότος «περαστικοί απ έξω»!

Άγνωστο πόσες άλλες υπηρεσίες μοιράζουν τα λεφτά των πολιτών ρουσφετολογώντας, κλέβοντας και χαρτζηλικώνοντας ημέτερους.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.liberal.gr/arthro/212959/apopsi/stili-alatos/328-euro-o-misthos-idiotikou-upallilou-400-toi-epidoma-dimosiou-gia-na-doulepsei.html

No comments :

Post a Comment