28/09/2017

Σάρκα και οστά παίρνει το "κόμμα των Ρώσων" στην Κύπρο

Με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σκοπό τον εκμοντερνισμό της Κύπρου, ξεκινάει τη δράση του από τη Δευτέρα το νέο κόμμα με την ονομασία «Εγώ ο πολίτης», το οποίο είναι γνωστό με το προσωνύμιο «το κόμμα των Ρώσων». Μιλώντας στο SigmaLive, ο εκπρόσωπος Τύπου του νέου πολιτικού φορέα Δημήτρης Μιχαλακάκος υπογραμμίζει εμφατικά ότι δεν πρόκειται για κάποιο ρωσικό κόμμα, αντίληψη η οποία έχει επικρατήσει και την οποία δεν διέψευσε κανείς, αλλά για ένα καθαρά κυπριακό κόμμα, την πρωτοβουλία για τη σύσταση του οποίου έλαβαν αρχικά Κύπριοι ρωσικής καταγωγής. «Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι πρόκειται για κόμμα των Ρώσων, ωστόσο, σήμερα, οι Κύπριοι που έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία είναι πολύ περισσότεροι», αναφέρει. Επικεφαλής έχει τεθεί ο επιχειρηματίας από τη Λεμεσό Αλεξέι Βολομπόεφ, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε χρηματοδοτήσει ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό στην Κύπρο. Την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, αναμένεται να υπογραφούν τα σχετικά έγγραφα για την επίσημη εγγραφή του κόμματος, προκειμένου κι επισήμως να αρχίσει τη δράση και τις επαφές του.
  • Η ιδεολογία του κόμματος θα κινείται στις αρχές του Κέντρου, ενώ στόχος είναι να συμβάλει στον εξευρωπαϊσμό και τον εκμοντερνισμό της Κύπρου.
  • Όσον αφορά στο Κυπριακό, το κόμμα θα τάσσεται υπέρ της σύνεχισης των συνομιλιών ανάμεσα στους δύο ηγέτες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ό,τι καλύτερο μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή.
  • Αναφορικά με το μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού βάσει της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ο κ. Μιχαλακάκος αναφέρει ότι αυτή είναι η εκφρασμένη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, βάσει της οποίας διεξάγονται οι συνομιλίες.
  • Στον τομέα της οικονομίας, το κόμμα θα είναι υπέρ της ελευθερίας της επιχειρηματικότητας, χωρίς όμως να τάσσεται υπέρ των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τασσόμενο υπέρ του κοινωνικού κράτους.
Η πρώτη εκλογική μάχη στην οποία στοχεύει να δοκιμαστεί το νέο κόμμα, σύμφωνα με το πλάνο, είναι οι ευρωεκλογές του 2019. Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ο κ. Μιχαλακάκος ανέφερε ότι μόλις υπάρξει η επίσημη νομιμοποίηση του κόμματος, θα ξεκινήσουν επαφές με τους υποψήφιους προέδρους. Ωστόσο, η ταύτιση με έναν συγκεκριμένο υποψήφιο, κρίθηκε ότι μάλλον δεν θα βοηθήσει.

http://www.sigmalive.com/news/politics/458181/sarka-kai-osta-pairnei-to-komma-ton-roson

No comments :

Post a Comment