10.8.17

Η περιδίνιση (Spiral) του θανάτου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ-ΜΠΕΡΔΕΜΑ-ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ-ΣΑΣΤΙΣΜΑ (Confusion). ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (dysfunction), ΑΠΟΣΣΥΡΣΗ-ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ (withdrawal), ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ-ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ (vulnerability), ΘΛΙΨΗ-ΔΥΣΤΥΧΙΑ-ΔΥΣΦΟΡΙΑ (distress), ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ (depresion),  ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΩΣ ΑΥΤΟΕΚΠΛΗΡΟΥΜΕΝΑ. Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ  ΤΡΙΤΟΥ ή ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΟΚ.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΕΚΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΚΟΜΗ ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ (ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΡΙΤΟΥ) ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ. (π.χ ΠΟΛΕΜΟΣ ή ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ) ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΔΛΔ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΣΟΚ.

ΕΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ. 
ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ  ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΩΔΟ ΤΟΥΣ... "ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ". ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ "ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ" ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ. ΞΕΡΟΥΝ ΔΛΔ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ (ΩΣ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΝ) ΝΑ ..."ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΑ". ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ. "ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ" , "ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ", "ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ" κ.λ.π
ΕΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ (ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ-ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ) ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝ ΣΕ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΙ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΑΜΥΝΕΤΑΙ,  ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΕΙΡΗΝΗΣ". ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΛΔ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ..."ΕΙΡΗΝΗ" ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΩΣ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΙΑ. Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ.
ΤΕΛΟΣ, ΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΔΙΑ. ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.

Η ΠΑΓΙΑ ΛΥΣΗ, Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ  ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΒΑΡΙΑ, ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΤΤΑ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ) ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΡΑΜΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. 

Η ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΔΕΝ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΛΥΣΗ. ΑΥΤΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΜΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΓΙΕΙΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

17 comments :

GS said...

Ειμαστε ετοιμοι για τον αγωνα. Περιμενουμε το συνθημα.

GS said...

Ποιος θα δωσει το συνθημα?

ΙΣΧΥΣ said...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ. ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ "ΑΠΟΝΕΡΑ" ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ (ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ) ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ.

ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΣΧΥ. ΕΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΓΓΥΩΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΩΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ ΑΤΟΠΑ ή ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ ή ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΛΟΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ...ΑΛΛΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ "ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ" ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ή ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

ΕΙΣΑΣΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ. ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΠΟΙΩΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ; ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ; ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΩΝ , ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΦΙΛΩΝ, "ΑΔΕΡΦΩΝ"; ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ; ή ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ;

ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΑ (ΟΧΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ , ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΘΕΙ. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ Β.ΚΟΡΕΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΕΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΕΞΑΜΗΝΟ, (ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ. ΕΙΚΑΖΟΥΜΕ (ΙΣΧΥΡΩΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ) ΠΩΣ ΕΑΝ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΔΟΜΙΚΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΟΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΤΩΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΩΡΑ, ΗΠΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΑΡ" ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΕΠΩΔΥΝΩΝ ΗΤΤΩΝ, ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΑ. (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ). ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΕΑΝ ΦΤΑΣΙΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑΙ, ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Anonymous said...

Ισχυς, πολυ ωραιο αρθρο. Θα περιμενω να δω και αλλα σχολια και μετα θα πω τη γνωμη μου, μιας και δεν κατεχω πολλα. Θα με ενδιεφερε και η γνωμη του Βλαχογιαννη σχετικα με το αρθρο και για το τι θα συμβουλευε τους νεους να κανουν..
Παρακαλω, αν σου στειλουν "ασχετα" σχολια, μπλοκαρετα για να μη χρειαστει να διαγραψεις ολα τα σχολια οπως την αλλη φορα. Που στην αρχη τουλαχιστον ηταν ωραια.
Εχω σχολιασει πολλες φορες ως ανωνυμος αλλα βλεπω οτι και αλλοι γραφουν χωρις τονους, οποτε για αποφυγη παρανοησης ας εγκαινιασω ενα ψευδωνυμο..
Μενιος

Anonymous said...

Αγαπητοί συνέλληνες της ΙΣΧΥΣ δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι που βλέπω πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες ερασιθάνατοι, Έλληνες που είναι έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους για την Πατρίδα σε αυτές τις σκοτεινές εποχές που ζούμε.

Θεωρώ όμως οτι όταν έρθει η στιγμή της σύγκρουσης θα πρέπει εν μέρη να ανοιχτείτε να εισέλθουν σε σας και άλλοι Έλληνες οι οποίοι σκέφτονται και πράττουν όμοιοι με σας.

Όποτε και να είναι η στιγμή της σύγκρουσης εγώ θα είμαιστο πλευρό σας.

Βλαχογιάννης

Αυτόλυκος said...

Ό,τι καλύτερο έχει γραφθεί γιά νά περιγράψει τόν ύπουλο καί βρώμικο πόλεμο πού δεχόμαστε. Πολύ καλό καί τό σχόλιό σας. Υποθέτω ότι ο χρονικός καθορισμός, (ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ), βασίζεται σέ κάποια στοιχεία. Καλή συνέχεια στό ιστολόγιο.

Anonymous said...

Φίλτατε Μενιο, με κολακεύει οτι σε ενδιαέερουν οι συμβουλές μου που θα έδεινα στους Νέους και πράγματι έχω πάμπολλες συμβουλές να δώσω. Δεδομένου οτι και εδω βρίσκονται "αόρατοι" ή μη οι διάφορες υπηρεσίες που παρακολουθούν την ΙΣΧΥ, εμένα, εσένα και όλους μας, δεν θα δώσω συμβουλές. Τις συμβουλές τις δείνω μόνο δια ζώσης και άμα...
Μπορείς όμως εκλαμβάνεις το σχόλιο μου ομως ως βασικότατη συμβουλή: ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

-Βλαχογιαννης

ΧΧΧΧ. said...

"Μπορείς όμως εκλαμβάνεις το σχόλιο μου ομως ως βασικότατη συμβουλή: ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ"

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ (ΦΑΝΕΡΑ η ΟΧΙ) ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ....ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΕΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΕΞΑΜΗΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΟΠΙΚΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ.!! ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ....ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ.!!!

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ Η.Π.Α (ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ...ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

ΧΧΧΧ.

Anonymous said...

Φίλτατε ΧΧΧΧ δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον, κανείς από εμάς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Όπως κανείς από εμάς δεν μπορεί να έχει επιρροή στο μέλλον. Μια πράξη σου που σήμερα είναι σωστή αύριο μπορεί να εμφανιστεί ως λάθος. Δεν μπορείς να ξέρεις τι και πως θα συμβεί στο μέλλον και ούτε μπορείς να το επιρρεάσεις.
Οι μυστικές υπηρεσίες αποτελούνται από ανθρώπους και μάλιστα από ανθρώπους που σκέφτονται άκρως ορθολογικά, υλιστικά και ποσοτικά. Θεωρούν πως όσο περισσότερες πληροφορίες κατέχουν τόσο πιο σίγουρη η νίκη τους. Εμείς εδώ που δηλώνουμε εθνικιστές είμαστε κάθετα και οριζόντια αντίθετοι στην λογική αυτή. Στην τελική της φάση το 15 % της Ρωσική επανάστασης αποτελούταν από χαφιέδες της τσαρικής μυστικής αστυνομίας. Γνώριζαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τους οκτωβριανούς. Κατάφεραν να τους σταματήσουν ; Οχι
Ο Γκεπμελς στο περιοδικό του Der Angriff (στα ελληνικά "Επίθεση") έγραφε οτι το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα ήταν γεμάτο χαφιέδες και οτι η Ασφάλεια της Πρωσίας ήταν πάντα δέκα βήματα μπροστά από αυτούς. Η Ασφάλεια της Βαυαρίας και Πρωσίας γνώριζαν από το 1925 οτι το κόμμα NSDAP θα προσπαθήσει με την βοήθεια ενός νομοσχεδίου να επικεντρώσει ολόκληρη την εξουσία σε ένα πρόσωπο. Τον Χίτλερ. Κατάφεραν να σταματήσουν τον Χίτλερ οι άριστα ενημερωμένες υπηρεσίες της Δημοκρατίας της Βαιμάρης ; Η απάντηση είναι και πάλι οχι.

Οι άπειρες πληροφορίες που κατέχουν για εμάς τους δείνουν πράγματι μία δύναμη αλλά δεν είναι δύναμη αξιόλογη. Η πληροφορίες δεν είναι πηγή της δύναμης. Η πηγή της Δύναμης ήταν και θα είναι πάντοτε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ. Αυτά που λέω δεν σημαίνουν οτι πρέπει να τα λέμε όλα ξεκάρφωτα και να μην τηρούμε τους όρους συνωμοτικότητας. Πάντα πρέπει και οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί. Το βασικό μας όπλο παραμένει η ΠΙΣΤΗ. Πίστη στους προγόνους μας, στον θεό, στο αίμα μας και πιστη στην δύναμη μας.

Βλαχογιάννης

ΧΧΧΧ. said...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΡΑΦΕΤΕ:
1)"Στην τελική της φάση το 15 % της Ρωσική επανάστασης αποτελούταν από χαφιέδες της τσαρικής μυστικής αστυνομίας. Γνώριζαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τους οκτωβριανούς. Κατάφεραν να τους σταματήσουν ; Οχι "

2)"Η Ασφάλεια της Βαυαρίας και Πρωσίας γνώριζαν από το 1925 οτι το κόμμα NSDAP θα προσπαθήσει με την βοήθεια ενός νομοσχεδίου να επικεντρώσει ολόκληρη την εξουσία σε ένα πρόσωπο. Τον Χίτλερ. Κατάφεραν να σταματήσουν τον Χίτλερ οι άριστα ενημερωμένες υπηρεσίες της Δημοκρατίας της Βαιμάρης ; Η απάντηση είναι και πάλι οχι."

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ (ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Δ-Ε-Ν ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ , ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΩΓΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΡΟΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ "ΔΥΝΑΜΕΩΝ". ΟΙ ΙΔΙΙΕΣ ΑΥΤΕΣ "ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΟΥΝ.....ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΥΤΕΣ "ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.!! ΟΠΩΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ...ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.!!

ΑΛΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ....ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ, ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ;;;ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΚΑΙΡΟ, ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ;; Η ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ;;

ΧΧΧΧ.

Anonymous said...

Κύριε ΧΧΧΧ δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέτε.

Κοιτάχτε έχετε δίκαιο αρχικά ότι πίσω από πολλές επαναστάσεις βρίσκονταν άλλες δυνάμεις που προωθούσαν τα συμφέροντα τους μέσο τον οποιον οργανώσεων που στήριζαν. π.χ. η ΕΣΣΔ στήριζε τους αναρχικούς και κομμουνιστές στον ισπανικό εμφύλιο, η δε Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία στήριζε τον Φράνκο. Αυτά τα παραδείγματα επεκτείνονται σε πολλές άλλες περιπτώσεις και εμφανίζονται μέχρι και στην αρχαιότητα στην αρχαία Ελλάδα.
Όμως είναι άδικο να καταδικάζετε εξ ολοκλήρου ΟΛΑ τα επαναστατικά ρεύματα ως ξενοκίνητα. Υπήρχαν αρκετά τα οποία στηρίχτηκαν στις δικές του δυνάμεις.

Μην φοβάστε κύριε ΧΧΧΧ δεν είμαι ασφαλίτης ούτε πράκτορας. Αν ήμουν θα έγραφα με τελείος διαφορετικό τρόπο. Θα ήμουν μακράν πιο ευγενικός και οχι μόνο ...

Βλαχογιάννης

ΧΧΧΧ. said...

"Κύριε ΧΧΧΧ δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέτε. "

AΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΡΦΩΣΗΣ η ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ η ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ....ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ.


"Μην φοβάστε κύριε ΧΧΧΧ δεν είμαι ασφαλίτης ούτε πράκτορας. Αν ήμουν θα έγραφα με τελείος διαφορετικό τρόπο. Θα ήμουν μακράν πιο ευγενικός και οχι μόνο ..."

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ...ΟΥΤΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ "ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ" ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.

"Όμως είναι άδικο να καταδικάζετε εξ ολοκλήρου ΟΛΑ τα επαναστατικά ρεύματα ως ξενοκίνητα. Υπήρχαν αρκετά τα οποία στηρίχτηκαν στις δικές του δυνάμεις. "

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο-Λ-Α ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ 1 ΠΡΕΣΒΕΙΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ....ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ....ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.!!

ΧΧΧΧ.

ΧΧΧΧ. said...

"Αν ήμουν θα έγραφα με τελείος διαφορετικό τρόπο. Θα ήμουν μακράν πιο ευγενικός και οχι μόνο ..."

AΓΑΠΗΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ....ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ....ΑΛΛΑ Δ-Ε-Ν ΑΠΑΝΤΟΥΝ, ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ". ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

ΧΧΧΧ.

Anonymous said...

Η ΠΑΓΙΑ ΛΥΣΗ, Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΗΔΗ
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΒΑΡΙΑ, ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΤΤΑ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ) ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΡΑΜΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Ισχυς, σε συνχαιρω ξανα. Αυτα τα λογια ειναι μεγαλη συμβουλη-προτροπη. Οπως και η περιγραφη του σπιραλ ειναι χρησιμη ως πληροφορια.
Διαβαζοντας τα, σκεφτηκα τον εαυτο μου, αυτο προσπαθω να κανω τα τελευταια χρονια και θα ηθελα να ειχα περισσοτερο χρονο γι'αυτη την αναζητηση.
Παρατηρω ομως οτι η πλειοψηφια των συνανθρωπων μου δεν εχει διαθεση για αναζητηση. Ουτε καν να διαβασει ενα βιβλιο.
Σιγουρα ομως οσοι παρακολουθουν το ιστολογιο σου ειναι αναζητητες. Και σαυτα τα πλαισια θα ηθελα να σε προτρεψω (αν φυσικα εχεις την διαθεση) να ανεβαζεις και αρθρα τυπου συμβουλης-γνωσης σε οποιο τομεα νομιζεις. Σιγουρα εχεις ανεβασει πολλα τετοια κατα το παρελθον αλλα μη ξεχνας οτι θα υπαρχουν πολλοι προσφατοι αναγνωστες και αλλοι που δεν εχουν το χρονο να ψαξουν το αρχειο σου.
Μενιος

ΥΓ. Για παραδειγμα λες οτι αυτη τη παγια λυση την εχεις ξαναγραψει. Παρολο που παρακολουθω το ιστολογιο αρκετα χρονια, δεν την ειχα ξαναδει.

Anonymous said...

Η ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΔΕΝ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΛΥΣΗ. ΑΥΤΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΜΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΓΙΕΙΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

Και εγω συμφωνω με τον ΧΧΧΧ, δεν προκειται να γινει τιποτα. Ειναι ολα καλα στυμενα και οργανομενα. Τεινω να καταλυξω, μιας που η Ελλαδα φαινεται τελειωμενη, ως μονη ελπιδα, τη διασπορα αξιων πραγματικων Ελληνων στο εξωτερικο. Και αν και οποτε αλλαξει η κατασταση στην Ελλαδα, τοτε να βοηθησουν.
Νομιζω οτι το συστημα ειναι παγκοσμιως πανισχυρο και οτι ελεγχει ολα τα κρατοι. Αυτες οι συγκρουσεις μεταξυ τους για μενα ειναι ολες στυμενες. Για μενα μονο μια τεραστεια γεωλογικη-φυσικη καταστροφη μπορει να καταριψει το συστημα. Ο ΓΠΠ θα ειναι στυμενος οποτε μη περιμενουμε απο πολεμο αλλαγη.
Δε ξερω, μπορει να κανω και λαθος και να ειμαι παραπληροφορημενος.
Τουλαχιστον, ας μαθουμε τι σημαινει Ελληνας και ας το μεταδωσουμε σε οποιους θα τους ενδιεφερε.
Μενιος

Anonymous said...

ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΣΧΥ. ΕΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΓΓΥΩΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ.

Εγω δυστηχως, ενω εχω προσπαθησει, δεν εχω καταφερει να βελτιωσω ουτε τα μυαλα των γονιων μου. Ακομη πεφτουν θυματα τις προπαγανδας των καναλιων. Μεχρι και τη διατροφη τους δεν θελουν να βελτιωσουν.
Τουλαχιστον, τους προτραιπω να ανακαινισουν το σπιτι στο χωριο ως αποκουμπι και να φυλαζουν σπορους. Αλλα τι να το κανεις που θα ελεγξουν μεχρι και τις πηγες και επισης αν δεν πληρωνεις τον ενφια θα στα παρουν ολα..
Μενιος

Anonymous said...

Φίλτατε Μένιο, οι άνθρωποι έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ από το Σύστημα αυτό και δεν θα αλλάξουν όσο και να τους μιλάς. Είναι χαμένος κόπος. Ακόμη και εμείς οι ίδιοι μας είμαστε επηρεασμένοι από την σαπίλα αυτού του Συστήματος. Η μόνο λύση είναι η απόλυτη παρακμή που θα οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή του Συστήματος αυτού.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα των κρατών δεν είναι στημένες αλλά αποδεικνύουν οτι η Παγκοσμιοποίηση αποτυχαίνει διότι πάντοτε θα υπερέχουν τα εκάστοτε εθνικά συμφέροντα !

Βαχογιάννης