25/08/2017

Η Πολωνία αρνείται να δεχθεί οποιονδήποτε μουσουλμάνο μετά από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής του Πολωνικού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί μουσουλμάνους μετανάστες μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία λέγοντας ότι οι ανεπαρκώς ενοποιημένες μουσουλμανικές κοινότητες επιτρέπουν την προώθηση της τρομοκρατίας. Ο Πάουελ Σόλοχ, επικεφαλής του Πολωνικού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στο Cambrils την περασμένη εβδομάδα. "Είμαστε πεπεισμένοι από τις τελευταίες επιθέσεις ότι υπάρχει μια φυσική βάση για τρομοκράτες, όπου ζει ένας μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων με κακή ενσωμάτωση", δήλωσε ο Σόλοχ σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung

Ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Ευρωπαϊκή ΕΠιτροπή η Πολωνία καθώς διαπιστώνει ότι κινούνται οι εις βάρος της νομικές διαδικασίες, για το ζήτημα της υποδοχής προσφύγων, βάσει το συστήματος των ποσοστόσεων. Αντιδρώντας η Βαρδοβία προειδοποιεί την Κομισιόν με προσφυγή κατά της νομικής δράσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προσέγγιση που βασίζεται στην έλελιψη της απαιτούμενης νομιομοποίησης, καθώς απαιτείται μοφωνία των υπολοίπων χωρών για την ανάληψη σχετικής δράσης, κάτι που δεν καταγράφηκε καθώς η Κομισιόν προσπαθεί να παρακάμψει το εμπόδιο. Η Ουγγαρία του επίσης ακροδεξιού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει βρεθεί και για το προσφυγικό στο στόχαστρο της ΕΕ, ενώ οι χώρες του club Visegrad έχουν διαμορφώσει ισχυρό μέτωπο που αντιτίθεται στις πρωτουβουλίες της Κομισιόν. Συνεπώς η διαδικασία λήψης νομικών μέτρων σε βάρος των χωρών που δεν συμμορφώνονται είναι καταδικασμένη να αποτύχει για καθαρά νομο-τεχνικούς λόγους από τη στιγμή που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Ωστόσο οι κινήσεις από την πλευρά της Κομισιόν στέλνουν πολιτικό μήνυμα. Η Βαρσοβία δήλωσε έτοιμη να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Τον Ιούλιο, η Κομισιόν έστειλε «αιτιολογημένες γνωμοδοτήσεις» στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία, αξιώνοντας να εφαρμόσουν τους κανόνες μετανάστευσης στην Ε.Ε. Το κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) έχει επικρίνει επανειλημμένα το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μετεγκατάσταση βάσει ποσοστώσεων, το οποίο προβλέπει ότι κάθε κράτος μέλος οφείλει να υποδεχθεί έναν αριθμό προσφύγων για να αμβλυνθεί η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα και την Ιταλία. Την Τετάρτη εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Μάριους Μπλάσκακ χαρακτήρισε επικίνδυνη την πολιτική μετεγκατάστασης προσφύγων την οποία έχει υιοθετήσει η Ε.Ε., επικαλούμενος τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Παρίσι, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Μάντσεστερ και Βαρκελώνη.

http://crisismonitor.gr/2017/08/24/polemos-polonias-ee-gia-to-prosfygiko-alla-me-asfera/

No comments :

Post a Comment