19.4.17

Η Βουλγαρία ‘έμεινε’ από πράκτορες και κατασκόπους

Η Βουλγαρία έμεινε χωρίς πράκτορες και κατασκόπους στο εξωτερικό, σύμφωνα με έκθεση της ‘Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών’- ΚΥΠ (ДАР), όπως δημοσιεύει το βουλγαρικό πρακτορείο bgnes. “Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η στελέχωση της ΚΥΠ. Η επάνδρωση των επιχειρησιακών μονάδων με καλά εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό επαγγελματικού επιπέδου, απαιτεί, όμως, πολύ χρόνο και επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό», σημειώνεται στο κεφάλαιο ΧΙ της έκθεσης, σχετικά με τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας κατά το παρελθόν έτος. Η τεχνική υποστήριξη του επιχειρησιακού έργου είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς απατούνται πρόσθετες προσπάθειες και οικονομικοί πόροι.  Τα προβλήματα που παρουσιάζονται και οι προκλήσεις δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο με την κινητοποίηση του προσωπικού και επιβάλλεται μια μόνιμη λύση στο ζήτημα της επαρκούς χρηματοδότησης του Οργανισμού, όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού έχει στο ενεργητικό της κατά το 2016 τεχνικές δραστηριότητες σε 26 πρεσβείες της Βουλγαρίας σε όλο τον κόσμο. «Η συνεχιζόμενη τάση της πολυπλοκότητας του περιβάλλοντος ασφαλείας, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι και οι απειλές για τη χώρα μας, λόγω των σημαντικών αυξήσεων των οικονομικών και τεχνικών δυνατοτήτων των ξένων ειδικών υπηρεσιών, απαιτεί μια υπεύθυνη και οξυδερκή προσέγγιση στις δραστηριότητες των βουλγαρικών ειδικών υπηρεσιών, ως βασικό στοιχείο, του συστήματος προστασίας της εθνικής ασφάλειας της Βουλγαρίας», αναφέρεται στην έκθεση.

The Hellenic Information Team

1 comment :

XXXX. said...

ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ...ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ;;;ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΣΟ Η ΜΙΤ (ΤΟΥΡΚΙΑ) ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΥΠ (ΕΛΛΑΔΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA ΚΑΙ ΜΟΣΣΑΝΤ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ....ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΜΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ.!!!

ΧΧΧΧ.