09/03/2017

Συγκρότηση νατοϊκής δύναμης ελικοπτέρων ειδικών επιχειρήσεων με ελληνική παρουσία στην ...Βαλτική (!!!)

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ, ΧΡΗΣΙΜΟ, ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ; ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΟΛΑΚΕΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ; ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ; ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ, ΑΙΓΑΙΟ, ΚΡΗΤΙΚΟ, ΛΙΒΥΚΟ, ΙΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ; ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ...ΒΑΛΤΙΚΗ; ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ. ΠΑΛΙΟΒΛΑΜΕΝΟΙ. ΠΟΙΟΣ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ; ΝΑ ΤΟΥ ΞΗΛΩΣΕΤΕ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΕΙ. ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΓΚΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ. ΑΙΝΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ. ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ.

Υ.Γ: ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ-ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑΣ ΥΦΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ... ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Η Αεροπορία Στρατού, φαίνεται να πρωτοστατεί στους νατοϊκούς σχεδιασμούς στη Βαλτική θάλασσα που στόχο έχουν να ανακόψουν τη διαρκώς αυξημένη Ρωσική παρουσία. Ο νατοϊκός σχεδιασμός περιλαμβάνει αρχικώς τη συγκρότηση μικτού λόχου ελικοπτέρων ειδικών επιχειρήσεων. Σε αυτόν οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει ελληνική παρουσία με τα κορυφαία ελληνικά ελικόπτερα ΝΗ-90 του 2ου Τάγματος Αεροπορίας Στρατού από τα Μέγαρα. Σε πρώτη φάση τα επόμενα χρόνια σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο θα διατεθούν δύο υπερσύγχρονα ελικόπτερα ΝΗ-90 ενώ το προσεχές διάστημα θα λάβουν χώρα οι πρώτες συνεκπαιδεύσεις με νατοϊκές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων στη Πολωνία. Μακροπρόθεσμα εξετάζεται ο μικρός λόχος να γίνει τάγμα ελικόπτερων ειδικών επιχειρήσεων. Ήδη Έλληνας αξιωματικός αναχώρησε τη προηγούμενη εβδομάδα για το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ενώ από τους επόμενους μήνες θα αυξάνεται η ελληνική παρουσία αρχικώς σε επίπεδο επαφών και επιτελικού σχεδιασμού και εκ των υστέρων με ελικόπτερα που θα μετασταθμεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Βαλτική.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ικανότητες και την αξία των Ελλήνων χειριστών που σε συνδυασμό με τα καλύτερα μεταφορικά ελικόπτερα στον κόσμο δύναται να αποτελέσουν μια εξαιρετική δύναμη ειδικών επιχειρήσεων. Στη συγκεκριμένη δύναμη θα μετέχουν και άλλοι χρήστες ελικοπτέρων ΝΗ-90. Μολονότι, ο Έλληνας Υπουργός Πάνος Καμμένος απαξιώνει συστηματικώς τα ελικόπτερα ΝΗ-90 αφού με ευθύνη του ιδίου σταμάτησαν οι παραλαβές, οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά την αξία των ελικοπτέρων ΝΗ-90. Ευτυχώς, τα όποια κωλύματα άρθηκαν και οι αφίξεις των ελικοπτέρων ξεκινούν αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιούνιο όπου καταφτάνει το δωδέκατο ελικόπτερο για να ακολουθήσουν το Φθινόπωρο τα υπόλοιπα δύο.

Tα ελληνικά ελικόπτερα ΝΗ-90 θα συμβάλλουν καθοριστικά στους σκοπούς και τις επιδιώξεις των Νατοϊκών σχεδιασμών ειδικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Βαλτικής. Οι τελευταίες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Πολωνία μόνον τυχαίες δεν είναι αφού έχουν ως στόχο να δείξουν πως η περιοχή αποκτά σπουδαία στρατηγική βαρύτητα για τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ κατ' επέκταση. Η εμπειρία που θα αποκτηθεί από τις κοινές συνεκπαιδεύσεις είναι εξαιρετικά πολύτιμη και ουσιώδη. Η συνέχιση των παραδόσεων των ΝΗ-90 και η υπογραφή σύμβασης εν συνεχεία τεχνικής υποστήριξης είναι μια αδήριτη εθνική ανάγκη.

http://defencenews.gr/amina/5361-apokleistiko-sygkrotisi-natoikis-dynamis-elikopteron-eidikon-epixeiriseon-me-elliniki-parousia

3 comments :

  1. Anonymous9/3/17 20:33

    Δηλαδή θα μειωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις καταμέτρησης, περίθαλψης και σίτισης των λαθρομεταναστών στον εθνικό μας χώρο; To Υπουργείο Μετανάστευσης το ενημερώσαν; Πήραν έγκριση;
    Έχει κοινωνική προσφορά η συγκεκριμένη απόφαση αποστολής αερομεταφερόμενων ανθρωπιστικών δυνάμεων; Υπάρχει και εκεί κίνδυνος εισβολής Ρωσόφωνων λαθρομεταναστών υποδυόμενων τους πρόσφυγες, ή απλώς πάμε γία μία απλή τυπική “καταμέτρηση” του τοπικού πληθυσμού;

    https://www.youtube.com/watch?v=lkJ0hOFvP9I
    https://www.youtube.com/watch?v=QwdkFelS2Vc

    ReplyDelete
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ 20:33

    ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ; ΧΑΧΑΧΑ

    ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/3/17 21:13

    ΙΣΧΥΣ, εάν μπορούσα να περιγράψω με μία λέξη το περιβάλλον της Βαλτικής από πλευράς προετοιμασίας και εξοπλισμού των δυνάμεων μας, είναι η εξής:
    ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ :-D

    ReplyDelete