01/01/2017

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ (Κωνσταντινού)ΠΟΛΗ - Είχαν προειδοποιήσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ - Το αρνούνται οι Η.Π.Α

Το πρωί της Δευτέρας (02.01.2017), 24 ώρες και κάτι μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο γνωστό νυχτερινό κέντρο της πόλης, όπου συνήθιζε να συχνάζει το τζετ σετ της Κωνσταντινούπολης, ηθοποιοί και ποδοσφαιριστές μεταξύ άλλων, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη. Σε ανακοίνωση που αρχικά έδωσε στη δημοσιότητα στα αραβικά και τα τουρκικά, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει πως η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έγινε από έναν «στρατιώτη» του και στόχευε Χριστιανούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά και τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν «αποστάτες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, ο δράστης είναι 25 ετών. Μιλούσε σπαστά τουρκικά, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως φώναζε «Αλαού Ακμπάρ». Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν πως είτε κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν είτε από το Κιργιστάν αλλά δεν ξέρουν ακόμη το όνομά του. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών και εκτέλεσε τα θύματά του, πυροβολώντας τους από κοντινή απόσταση, πολλούς στο κεφάλι και περισσότερες από μια φορές!Τα στοιχεία από τις πρώτες νεκροψίες που έγιναν στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας αποκαλύπτουν την ψυχραιμία και τον "επαγγελματισμό" του δράστη. Η εφημερίδα Μιλλιέτ αναφέρει πως όλα τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμό που προήλθαν από αυτόματο όπλο. Κάποιες από τις σφαίρες διαπέρασαν τα σώματα των θυμάτων και χτύπησαν άλλους, ενώ πολλοί από τους νεκρούς φέρουν περισσότερα από ένα τραύματα! Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους ακαριαία.

ΑΜΠΕ

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντρίμ στο Οντζουπινάρ στο Κίλις της Τουρκίας, όπου δήλωνε ότι « Θα συντρίψουμε όλα τα τρομοκρατικά στοιχεία που απειλούν τους ανθρώπους στην Συρία αλλά και στην Τουρκία. Η Τουρκία, είναι αυτή που θα ζητήσει να λογοδοτήσουν όσοι διαπράττουν αυτά», η Τουρκία καταβάλλει νέο φόρο αίματος στο βωμό της «διεθνούς τρομοκρατίας». Νέα πολύνεκρη επίθεση τρομοκρατική επίθεση συγκλονίζει τη χώρα, μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος και στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν αναγνωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ’ αυτούς είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε σήμερα (1/1) ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.

Τουλάχιστον 25.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών. Οι επιθέσεις αυτές αποδίδονται από τις τουρκικές Αρχές είτε στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ή στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) κι οργανώσεις που συνδέονται με αυτό. Αξιωματούχοι της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του Λευκού Οίκου εξέφρασαν τα συλλυπητηριά τους για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη τονίζοντας ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν. «Το 2017 ξεκινά με μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα και τους αγαπημένους τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρόληψη αυτών των τραγωδιών», έγραψε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Τραγική αρχή για το 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους και στον τουρκικό λαό», έγραψε ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Και ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα (1/1) τη «φρικτή» επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 40 καθώς γιόρταζαν την έλευση της νέας χρονιάς. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τους πιο έντονους όρους τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Νεντ Πράις, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας. «Οι ωμότητες αυτού του είδους, που διαπράττονται εναντίον αθώων, οι οποίοι πήγαν να γιορτάσουν το Νέο Έτος, υπογραμμίζουν τη βαρβαρότητα των δραστών», πρόσθεσε ο ίδιος. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την πολύνεκρη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης κι έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν κι έδωσε οδηγίες στην ομάδα του να προσφέρει όποια βοήθεια απαιτείται στις τουρκικές αρχές και να συνεχίσει να τον ενημερώνει», κατά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ: http://www.viadiplomacy.gr/tromokratimeni-konstantinoupoli/

Σημαντικό ενδιαφέρον έχει η πληροφορία για την τρομακτική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για τρομοκρατική επίθεση την πρωτοχρονιά, προσδιορίζοντας επίσης ανάμεσα στους υποψήφιους στόχους τα νυχτερινά κέντρα στις όχθες του Βοσπόρου… Η σχετική αναφορά έγινε από τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Reina», Μεχμέτ Κοτσαρσλάν, ο οποίος έκανε λόγο για προειδοποίηση 7-10 μέρες νωρίτερα και εξαιτίας αυτών των πληροφοριών είχαν ληφθεί ειδικά μέτρα ασφαλείας. Όλα όμως απέβησαν μάταια και ο ίδιος δεν έκρυβε την απογοήτευσή του μιλώντας στη «Χουριέτ»… Πριν από λίγη ώρα επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα που κάνει διακοπές στη Χαβάη, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την επίθεση και τους νεκρούς και δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Τούρκους στις έρευνες που θα διεξάγουν για το μακελειό.

http://www.defence-point.gr/news/?p=168253

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina όπου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διαπράχθηκε η επίθεση, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet. Τουλάχιστον 25.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, κατά την ίδια πηγή.

ΑΜΠΕ

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, όταν δύο άτομα ντυμένα ως Άγιος Βασίλης, επιτέθηκαν σε ένα ‘ελίτ κλαμπ’, στο οποίο είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος για να γιορτάσει το νέο έτος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Doğan. Οι κακοποιοί σκότωσαν τον αστυνομικό και έναν φύλακα στην είσοδο του κλαμπ και στη συνέχεια άνοιξε πυρ στο εσωτερικό του. «Δυστυχώς υπάρχουν τουλάχιστον 35 θαμώνες του κλαμπ νεκροί», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν. «Αυτό που συνέβη σήμερα είναι μια τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε. Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την επίθεση και πρόσφερε βοήθεια εάν χρειασθεί.

The Hellenic Information Team

Αρνείται με ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στην Άκυρα ότι το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών, διά των υπηρεσιών του, γνώριζε οτιδήποτε για την τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina στις όχθες του Βοσπόρου, στο ύψος της γέφυρας Ατατούρκ, διαψεύδοντας δηλαδή για τα περί προειδοποίησης 7-10 ημερών νωρίτερα, λέγοντας ότι στις 22 Δεκεμβρίου εκδόθηκε μια απλή γενικής φύσεως προειδοποίηση. Οι Αμερικανοί αναφέρονται σε «φήμες που διακινήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα», ενώ ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για δηλώσεις του ιδιοκτήτη του κέντρου, τον οποίο για να το λέει, κάποιος πρέπει να τον ενημέρωσε, δεν γίνεται αλλιώς! Τα σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί, είναι αρκετά.

Μεταξύ αυτών: Ενημέρωσαν τουρκικές υπηρεσίες και ήθελαν να προσδώσουν αξιοπιστία στις προειδοποιήσεις επικαλούμενοι τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες; Ενημέρωσαν οι ΗΠΑ αλλά μη έχοντας προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες, διαψεύδουν για να μην αντιμετωπίσουν νομικές κινήσεις εναντίον τους; Έχουν λόγο οι ΗΠΑ να μην επιθυμούν να φαίνεται ότι εξακολουθούν να συνεργάζονται με τους Τούρκους παρά την τυπική ιδιότυπα του συμμάχου ως αποτέλεσμα της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ; Μήπως τουρκικές υπηρεσίες είχαν λόγο να θέλουν να ακουστεί το όνομα των ΗΠΑ με έμμεση έστω εμπλοκή στην υπόθεση; Κι όλα αυτά διότι το εν λόγω ζήτημα δεν είναι το μόνο σημαντικό. Οργιάζουν οι αναφορές αυτοπτών ότι εμπλέκονταν περισσότερα του ενός άτομα στην επίθεση, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν προκύπτει και επισήμως. Όλοι λάθος έχουν κάνει; Βλέπει κανείς στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας τον τύπο που πυροβολεί να φορά στολή Αγιοβασίλη; Ίσως τις επόμενες μέρες αποκαλυφθούν περισσότερα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=168281

Μετά από την ένοπλη επίθεση στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, όπου σκοτώθηκαν 39 άτομα και τραυματίστηκαν 65, Η.Π.Α, Η.Β και Αυστραλία εξέδωσαν ¨προειδοποίηση ασφαλείας¨ προς τους πολίτες τους. Σύμφωνα με την είδηση από την Χουριέτ, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από το σημείο της επίθεσης. Οι ΗΠΑ συμβουλεύουν τους πολίτες τους ¨να παραμείνουν μακριά από μέρη και ιερούς χώρους που έχουν πολύ κόσμο και τους επισκέπτονται τουρίστες ξένοι και ιδιαίτερα Δυτικοί¨. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως κίνδυνος υπάρχει στα εμπορικά κέντρα, στους χώρους λατρείας και στα σημεία συγκοινωνιών. Η Αυστραλία προειδοποίησε τους πολίτες της σχετικά με επισκέψεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Αρμόδιοι της πρεσβείας της Αυστραλίας ανέφεραν πως βρίσκονται σε επαφή με τι τουρκικές αρχές για να μάθουν αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες Αυστραλοί πολίτες από την επίθεση. Η Αγγλία δημοσίευσε το εξής μήνυμα: Μετά από το σοβαρό περιστατικό που συνέβη στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα στο Ορτάκιοι της Κωνσταντινούπολης, πρέπει να εφαρμόζετε τις οδηγίες των αρμόδιων και να είστε προσεκτικοί. Για να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες είμαστε σε επικοινωνία με ντόπιους αξιωματούχους¨

http://tourkikanea.gr/2017/01/turizm-107/

1 comment :

  1. Anonymous1/1/17 15:50

    Καλύτερα δεν γινόταν να μπει το νέο έτος, εκτός κι αν έσκαγε καμιά πυρηνική στην άγκυρα!


    12G

    ReplyDelete