12/12/2016

Συρία: Βουλγαρικά πυρομαχικά εγκατέλειψαν οι αντάρτες στο Χαλέπι

Το λιβανικό τηλεοπτικό κανάλι παρουσίασε σκηνές από τις γειτονιές της συριακής πόλης Χαλέπι, που πρόσφατα απελευθερώθηκαν και βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού. Η δημοσιογράφος του καναλιού ‘Al Mayadeen’ οδήγησε την κάμερα σε αποθήκες όπλων των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα, της συριακής ομάδας ‘Αλ Νούσρα’ που με την αποχώρησή τους από την πόλη εγκατέλειψαν τα αποθηκευμένα όπλα και πυρομαχικά, αφού ήταν αδύνατο να τα πάρουν μαζί τους. Στις αποθήκες βρέθηκε οπλισμός και πυρομαχικά της Βουλγαρίας, όπως πυρομαχικά OG-15BG διαμετρήματος 73 χιλιοστών που είναι ειδικά για αντιαρματικά πυροβόλα όπλα SPG-9. Επίσης, ρουκέτες τύπου ‘Grad’ διαμετρήματος 122 χιλιοστών κατασκευασμένες στη Βουλγαρία. Πυρομαχικά για PG-7T διαμετρήματος 40 χιλιοστών ειδικά για ρουκετοφόρα ώμου "RPG 7,7" κ.ά. Από την εκπομπή έγινε γνωστό ότι ο κύριος οπλισμός των Ισλαμιστών ανταρτών ήταν βουλγαρικής παραγωγής.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ, ΟΧΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ. ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ/ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α, ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΩΝ Η.Α.Ε. ΤΩΡΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ... ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΟΜΟΙΩΣ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΑ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επέστησε την προσοχή στα δημοσιεύματα των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την εύρεση αποθηκών των ανταρτών σε απελευθερωμένες περιοχές του Χαλεπίου, στις οποίες βρέθηκαν όπλα από τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με την ίδια, η Σόφια παρατείνει τη προθεσμία των ληγμένων χρονικά σοβιετικών όπλων και προβαίνει σε εξαγωγές τους σε τρίτες χώρες. «Αυτά είναι σοβαρά όπλα και σε μεγάλες ποσότητες. Βρέθηκαν δεκάδες κούτες με συστήματα πυραύλων τύπου ‘Grad’ των 122 χιλιοστών, αντιαρματικά βλήματα των 73 χιλιοστών και αντιαρματικές χειροβομβίδες των 40 χιλιοστών. Στα συνοδευτικά έγγραφα καταγράφεται η εταιρεία παραγωγής και εξαγωγής της.

Επιπλέον, ο συριακός στρατός έχει βρει οκτώ αποθήκες τις οποίες εγκατέλειψαν οι τρομοκράτες, υπήρχαν εκεί δύο εκατομμύρια πυρομαχικά για βαρέα πυροβόλα και πύραυλοι 4000 τύπου ‘Grad’, βουλγαρικής παραγωγής», είπε η Ζαχάροβα.  Σύμφωνα με την ίδια, τα περισσότερα ήταν κατόπιν άδειας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που είχαν χορηγηθεί στη Βουλγαρία.  «Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 έχουμε διαπραγματευθεί με τη Σόφια για τη σύναψη διμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας για τη ρύθμιση της εξαγωγής των στρατιωτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες», δήλωσε η Ζαχάροβα.  Πρόσθεσε ότι η Σόφια δεν έδειξε καμία προθυμία να βιασθεί για το θέμα. «Στη συνέχεια (η Βουλγαρία) άρχισε να πουλά τα ρωσικά όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό μαζί με τη βουλγαρική παραγωγή. Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια να βρεθούν σε χέρια τα οποία σκότωσαν αμάχους στη Συρία», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως σημειώνει το βουλγαρικό ‘Blitz’ που αναφέρεται στο ‘Russia Today’

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment