26.10.16

Και όμως συνέβη και αυτό... Βουλευτής του κουρδικού HDP ζητά 16 ελληνικά νησιά! Κατηγορεί Ερντογάν ότι τα έδωσε στην Ελλάδα

Βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) από τον Ιούνιο του 2015, πολιτικός που εκπροσωπεί την περιφέρεια Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ζιγιά Πιρ έσπευσε να κατηγορήσει ανοιχτά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα σειρά νησιών που δεν της ανήκουν, αναφέρει το ΕΘΝΟΣ και ο συνάδελφος Γιώργος Σκαφίδας. Ο Ζιγιά Πιρ, ωστόσο, δεν είναι απλώς άλλος ένας τυχαίος βουλευτής. Συμβαίνει να είναι ανιψιός του Κεμάλ Πιρ, ενός δηλαδή από τους ανθρώπους που είχαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ιδρύσει μαζί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο Κεμάλ Πιρ πέθανε το 1982 πίσω από τα σίδερα φυλακής στο Ντιγιάρμπακιρ, έπειτα από απεργία πείνας. Σήμερα ο ανιψιός του βρίσκεται να υιοθετεί την  γραμμή των κεμαλιστών του CHP. Τούρκος ο ίδιος και όχι Κούρδος, ο Ζιγιά Πιρ έχει ζήσει αρκετές δεκαετίες στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία και λιγότερο στην Αγγλία. Επέστρεψε στην Τουρκία για να πάρει μέρος στις εκλογές του Ιουνίου του 2015, ως υποψήφιος βουλευτής στις τάξεις του HDP.

Με ένα μπαράζ από 13 αναρτήσεις στο Twitter, ο βουλευτής του HDP υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μετά το 2004 προχωρήσει, με την ανοχή των κυβερνήσεων του ισλαμιστή Ερντογάν, στην κατάληψη 16 νησιών πάνω στα οποία δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα. Κατονόμασε μάλιστα ως «παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα» νησιά όπως είναι η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι (Bulamac), οι Οινούσσες (Koyun), το Αγαθονήσι (Esek), η Θύμαινα (Hursit) κ.ά. Ο Ζιγιά Πιρ προχώρησε μάλιστα ακόμη παραπέρα κατηγορώντας τον Ερντογάν για εθνική προδοσία και μειοδοσία. Η εν λόγω ρητορική δεν είναι βέβαια καινοφανής στην τουρκική πολιτική σκηνή. Οι κεμαλιστές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) μιλούν εδώ και χρόνια για «16 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που έχουν καταλάβει παρανόμως οι Ελληνες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος».

http://mignatiou.com/

1 comment :

Anonymous said...

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ....ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ!!

ΧΧΧΧ.