17/10/2016

Τρία άγνωστα έως σήμερα στοιχεία για τις υποκλοπές εις βάρος του Καραμανλή και της κυβέρνησής του.

Περιλαμβάνονται στην εισαγγελική πρόταση παραπομπής του William B. και τεσσάρων ακόμη συνεργών του.

Το πρώτο αφορά στο γεωγραφικό εύρος των παράνομων συνακροάσεων, που δεν περιορίζονταν στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά εκτείνονταν έως την Κάσο και την Κάρπαθο.
Το δεύτερο, ότι ένα από τα κινητά-σκιές χρησιμοποιούνταν εν αγνοία του ιδιοκτήτη του.
Τρίτον, μεταξύ των κατηγορουμένων υπάρχει υπάλληλος του υπουργείου Αμυνας «αγνώστων στοιχείων ταυτότητας», ο οποίος, κατά το σκεπτικό της εισαγγελέως, έδωσε στον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη, άμεσο συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, απόρρητα σχέδια για τα επιθετικά ελικόπτερα και για πολεμικό υλικό.

Στην εισήγησή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μ. Βαΐτση σημειώνει ότι τα καρτοκινητά-σκιές ενεργοποιήθηκαν κυρίως μεταξύ του Ιουλίου 2004 και του Μαρτίου 2005, εντός του τριγώνου Πύργος Αθηνών-Πλατεία Μαβίλη-Ανατολικό Κολωνάκι, η εμβέλεια όμως των παράνομων συνακροάσεων εκτεινόταν έως το νοτιότερο άκρο της χώρας. Συγκεκριμένα, υποκλοπές στα υπό παρακολούθηση τηλέφωνα δεκάδων πολιτικών αξιωματούχων και αλλοδαπών μπορούσαν να γίνουν σε νότια Πελοπόννησο, Κύθηρα, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Σίφνο, Σέριφο έως και Ρόδο, Καστελλόριζο, Τήλο, Κάσο και Κάρπαθο, όπου βρίσκεται το σπίτι του Ελληνοαμερικανού πράκτορα της CIA. Ακόμη, το παράνομο δίκτυο κάλυπτε σχεδόν το σύνολο του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά όχι την κεντρική ή βόρεια Ελλάδα. Ο William B. είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με τηλεφωνικούς αριθμούς στην αμερικανική πολιτεία Μέριλαντ, όπου ζει μόνιμα. Η εισαγγελέας επισημαίνει ότι τα μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός απέφευγαν να μιλούν στα κινητά τους τηλέφωνα, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας, αγνοούσαν όμως ότι γίνονταν υποκλοπές, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές τις οποίες είχαν επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2004.

Στις 26 Μαΐου 2004, ο Ν.Τζ., ναυτικός από το Αγκίστρι, ζήτησε από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά να διακόψει τη σύνδεσή του με εταιρεία, αρνούμενος παράλληλα να την αντικαταστήσει με «κάρτα», όπως συνήθως συνέβαινε τότε. Ομως, προς μεγάλη του έκπληξη, όπως κατέθεσε αργότερα στις Αρχές και αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο αριθμός του κινητού του, μετατράπηκε σε καρτοκινητό και ήταν μεταξύ αυτών που πωλήθηκαν στη σύζυγο του William B, Irene, από το ίδιο κατάστημα της Ακτής Μιαούλη. Στις 30 Ιουνίου 2004, σχεδόν έναν μήνα μετά την ημέρα που ο ναυτικός διέκοψε τη σύνδεση και ενώ βρισκόταν ναυτολογημένος ως κυβερνήτης στο πλοίο «Αμφιτρίτη», σε δρομολόγιο των νήσων Κυκλάδων, έκανε κλήσεις στα άλλα καρτοκινητά-σκιές, με προφανή στόχο να συνδεθεί με το παράνομο λογισμικό, ενώ έτερο κινητό-σκιά δέχθηκε την ίδια περίοδο 11 γραπτά μηνύματα (σ.σ.: αυτός είναι ο τρόπος σύνδεσης με άλλα κέντρα παρακολούθησης) από τη Μ. Βρετανία, τέσσερα από τη Σουηδία, ένα από την Ινδία και ένα από την Αυστραλία. Κοινώς, οι όποιες συνομιλίες του Κ. Καραμανλή και των υπουργών του, παρακολουθούνταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

http://www.parapolitika.gr/article/384763/poioi-kai-pos-parakoloythoysan-ton-karamanli

No comments :

Post a Comment