27/08/2016

ΕΛΛΑΣ: Στις χώρες με τους 10 πιο γηρασμένους πληθυσμούς. Συρρίκνωση πληθυσμού κατά 14,5% έως το 2050 - Ίδια μοίρα για όλη την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ... ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ  ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΧΩΡΩΝ), Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΘΗΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ), Η ΜΑΝΙΩΔΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΙΚΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΜΑΣ... ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ/ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ.

ΣΕ ΜΙΣΟ ΜΟΛΙΣ ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΗΣΟΥΣ.

Το καμπανάκι του κινδύνου για το μέλλον της Ελλάδας, έκρουσε με νέα έκθεσή του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη 10άδα της λίστας με τις χώρες που διαθέτουν τον πιο γηρασμένο πληθυσμό. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση, ενώ οι προβλέψεις για τις επόμενες δεκαετίες είναι ακόμη πιο δυσοίωνες. Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αναφέρεται στον αριθμό των ανθρώπων που είναι πάνω από 60 ετών, σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία και ακολουθούν η Ιταλία και η Γερμανία. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Φινλανδία και η Σουηδία. Η Βουλγαρία βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από την Ελλάδα, ενώ τη λίστα με τις 10 πιο «γηρασμένες» χώρες συμπληρώνουν η Πορτογαλία, η Κροατία και τα Channel Islands, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έκθεση αναφέρεται στις σοβαρότατες συνέπειες που έχει για μία χώρα το ποσοστό γήρανσης του πληθυσμού.  Ίσως κάποιος σκεφτεί ότι “Γηράσκω δ’ αεί πολλά διδασκόμενος”, αν κρίνουμε όμως από τις μεταπολιτευτικές γενιές και τις επιλογές τους να μας φέρουν όλα αυτά τα φρούτα να μας κυβερνήσουν, μάλλον δεν ισχύει το αποφθέγμα εν προκειμένω…

http://www.elkosmos.gr/stis-chores-me-tous-10-pio-girasmenous-plithismous-i-ellada/

- Τη συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 14,5% έως το 2050, προβλέπει το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Αναλύσεων Συστημάτων (IIASA), (έχει την έδρα του στο προάστιο Λάξενμπουργκ της Βιέννης), αναφέροντας πως στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά μέσο όρο, ο πληθυσμός στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αυξηθεί κατά 6,6% σε σχέση με σήμερα.
- Συρρίκνωση μέχρι το 2050 θα παρουσιάσουν επίσης, οι πληθυσμοί σε μία σειρά ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, με τη μεγαλύτερη να εντοπίζεται στη Μολδαβία (κατά 42,7%) και να ακολουθούν οι χώρες της Βαλτικής, η Λιθουανία (μείον 35,6%), η Λετονία (μείον 30%) και στη συνέχεια η Βουλγαρία (μείον 25%), η Κροατία (μείον 21,6%) και η Ουκρανία (μείον 19%).
- Εντυπωσιακή αύξηση του πληθυσμού εξαιτίας της μετανάστευσης, προβλέπει το Ινστιτούτο στις... Νορβηγία, (αύξηση πληθυσμού κατά 54%) και στη Σουηδία (κατά 40%).
- Το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Αναλύσεων Συστημάτων προβλέπει επίσης αυξήσεις πληθυσμών έως το 2050, ανεξάρτητα από τη μετανάστευση, στην Ιρλανδία (αύξηση κατά 27,6%) και στην Ισλανδία (25,2%), ενώ για το Λουξεμβούργο προβλέπεται σχεδόν διπλασιασμός του πληθυσμού του (αύξηση κατά 90%).
- Η μετανάστευση παίζει καθοριστικό ρόλο και στην αύξηση του πληθυσμού της Αυστρίας, ο οποίος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, θα είναι το 2050 κατά σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους μεγαλύτερος από ό,τι σήμερα (αύξηση κατά 22 %), φθάνοντας τα 10,5 εκατομμύρια (έναντι των 8,7 εκατομμυρίων την 1η Ιανουαρίου του 2016) ενώ, χωρίς τη μετανάστευση θα υπήρχε μία συρρίκνωσή του στα 7,9 εκατομμύρια.

Μέσα στο 2015 η μετανάστευση υπήρξε καθοριστική για την αύξηση του πληθυσμού στην Αυστρία κατά 115.000 πρόσωπα, ο οποίος την 1η Ιανουαρίου του 2016 αριθμούσε 8,7 εκατομμύρια κατοίκους, κατά 1,3% περισσότερους από ένα χρόνο νωρίτερα και αυτό παρά το γεγονός ότι το «ισοζύγιο» γεννήσεων-θανάτων ήταν αρνητικό. Συνολικά την 1η Ιανουαρίου 2016 ζούσαν στην Αυστρία 1,27 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν την αυστριακή υπηκοότητα, δηλαδή, σε ποσοστό 14,6% του συνολικού πληθυσμού (το ποσοστό αυτό ήταν το 2015 στο 13,3%). Σχεδόν το ήμισυ των κατοίκων της χώρας που δεν έχουν την αυστριακή υπηκοότητα (ποσοστό 48,7% ή 617.000) προέρχονται από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας αυξηθεί κατά 46.300 πρόσωπα ή κατά 8,1% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο αριθμός των κατοίκων που προέρχονται από τρίτες χώρες εκτός της Ε.Ε, αυξήθηκε πέρυσι κατά 75.000 πρόσωπα (13%) και ανέρχεται σήμερα σε 650.000 πρόσωπα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις που καταγράφηκαν από τρίτες χώρες ήταν οι Σύροι (αύξηση κατά 21.800 πρόσωπα), Αφγανοί (αύξηση κατά 18.300) και Ιρακινοί (10.000).  Οι μεγαλύτερες αυξήσεις από χώρες της Ε.Ε ήταν από Ρουμανία (αύξηση κατά 9.600), Ουγγαρία (8.700), Γερμανία (6.000), όπως επίσης αύξηση σημείωσαν οι προερχόμενοι από Κροατία, Πολωνία και Σλοβακία.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2360420

1 comment :

  1. Anonymous1/9/16 19:56

    (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΘΗΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ)

    Δεν θα μπορούσε να ειπωθεί καλύτερα, η μαλακία των γυναικών που πηγάζει από τα δικαιώματα που τους έδωσαν οι ευνουχισμένοι...στο μυαλό κατά κύριο λόγο "άνδρες" έφερε στον πλανήτη αυτή την κατάσταση.

    12G

    ReplyDelete