16/07/2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία

Πραξικόπημα από τμήμα του Στρατού που ελέγχεται από τον εξόριστο στις ΗΠΑ Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία από την 22.30 σήμερα το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γέφυρες που συνδέουν την Ανατολική με τη Δυτική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Fatih Sultan Mehmet έχουν κλείσει από στρατιωτικές δυνάμεις και άρματα μάχης. Τουλάχιστον 15-20 μαχητικά F-16 ίπτανται χαμηλά πάνω από την Άγκυρα με μεγάλη ταχύτητα, ενώ επιθετικά ελικόπτερα AH-1S Cobra πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την Άγκυρα, την Τουρκική Εθνοσυνέλευση και την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατού η εξουσία στην χώρα έχει καταλειφθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ μάχες διεξάγονται έξω από το κτίριο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μεταξύ στρατιωτικών υποστηρικτών του Γκιουλέν και Κεμαλιστών και υποστηρικτών στρατιωτικών του Ερντογκάν. Όπως αναφέρεται έχουν καταληφθεί το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχει αποκλειστεί ενώ ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι όμηρος. Η Αστυνομία της Άγκυρας αναγκάστηκε να παραδώσει τον οπλισμό της στους Πραξικοπηματίες, ενώ επίθεση με επιθετικά ελικόπτερα δέχτηκε το αρχηγείο της ΜΙΤ στην Άγκυρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Το Γενικό Επιτελείου Στρατού ανακοίνωσε ότι έχει πλέον την εξουσία. Ο στρατός είναι στους δρόμους με άρματα μάχης, ενώ γίνονται και υπερπτήσεις αεροσκαφών πάνω από την Αγκυρα. Εχουν καταληφθεί αεροδρόμια, κρατική τηλεόραση ενώ κρατούνται όμηροι, ανάμεσά τους και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

http://www.iefimerida.gr/

Το πρακτορείο reuters μετέδωσε επίσημη ανακοίνωση του στρατού πως οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναλάβει την εξουσία στη χώρα. Νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα από μια μεμονωμένη ομάδα, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπλοκαριστούν τα social media και το δορυφορικό σήμα εκπομπής των τουρκικών καναλιών στο εξωτερικό. To CNN Turk μετέδωσε ότι Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Hulusi Akar κρατείται όμηρος Σύμφωνα με το NTV τούρκοι αξιωματικοί του στρατού έφτασαν στην κρατική τηλεόραση και ετοιμάζονται να μεταδώσουν διάγγελμα. Επιπλέον ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε στο κανάλι NTV ότι η κυβέρνησή του θα αντισταθεί και εκείνοι που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση θα πληρώσουν για αυτό.

http://www.liberal.gr/

Απόπειρα πραξικοπήματος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία «από τμήμα των ενόπλων δυνάμεων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.

http://www.defence-point.gr/

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_492.html

No comments :

Post a Comment