07/05/2016

Τουρκία: Νέα NAVTEX για δέσμευση περιοχής μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Άνδρου

Η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού Π.Ν εξέδωσε την ΝΑVTEX 347/16 με την οποία δεσμεύει περιοχή στο Κεντρικό Αιγαίο (μεταξύ ΣΚΥΡΟΥ-ΨΑΡΩΝ-ΑΝΔΡΟΥ) για διεξαγωγή άσκησης με πυρά για το χρονικό διάστημα 9 Μαΐου έως 30 Ιουνίου (σε συγκεκριμένες ημέρες-ώρες). Η Τουρκία μετά ζήτησε από τις ελληνικές αρχές την έκδοση ΝΟΤΑΜ για την ίδια περιοχή (061253 EUECYIYN MAY 2016).
Στη συνέχεια η Τουρκία παραβιάζοντας την ισχύουσα διαδικασία και ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα δεν συνεργάζεται, εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ A2044/16 με την οποία δεσμεύει μόνη της την περιοχή και δίνει οδηγίες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εναέριας κυκλοφορίας.
Στη συνέχεια οι Ελληνικές αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ A0984/16 με την οποία ακυρώνει την τουρκική ΝΟΤΑΜ αναφέροντας ότι οι ελληνικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες για την έκδοση ΝΟΤΑΜ σε αυτή την περιοχή και επιπλέον μέρος της περιοχής της άσκησης υπερκαλύπτει τμήμα του ΕΕΧ.

Σχόλιο "ΙΣΧΥΣ": Έτσι, ως φαίνεται, αντιλαμβάνεται το ελληνικό κράτος την αποτροπή, ως ανταλλαγή ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΧΑΡΤΩΝ. Δείτε την ΑΣΚΟΠΗ νέα ανταλλαγή ΝΟΤΑΜ εδώ: http://www.militaire.gr/

No comments :

Post a Comment