18/05/2016

Κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο στενός σύμβουλος του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΜΠΛΕΚΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΝΤΟΥΓΚΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ  ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΩΝ (ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΑΣΩΝΟΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ "ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ..."ΔΙΚΟ ΜΑΣ", ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΑΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ:  https://isxys.blogspot.com/2015/02/blog-post_38.html

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:  http://www.stoxos.gr/2016/05/blog-post_1359.html

Πρόκειται για τον άνθρωπο που είναι εκ των συνεργατών -από πολλούς θεωρείται και «μέντορας»- του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και Ρώσων ολιγαρχών. Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν προσγειώθηκε χθες, Τρίτη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με στόχο να μεταβεί στο Άγιο Όρος, για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγγραφέας και φερόμενος ως στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, όταν όνομα παρόμοιο με το δικό του εμφανίστηκε σε σχετική λίστα με άτομα κατά των οποίων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο, αφέθηκε ελεύθερος

Ο ίδιος ο Ντούγκιν μίλησε για την κράτησή του: «Εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος προσωποκρατήθηκα στον αερολιμένα της πόλης Θεσσαλονίκη. Κατευθυνόμουν προς το Άγιον Όρος με στόχο την κάλυψη της ιστορικής επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Η προσωποκράτησή μου έγινε με πρόσχημα τις κυρώσεις, που, δήθεν, εφαρμόστηκαν εκ μέρους της Ουγγαρίας. Είναι αρκετά παράξενο, επειδή τους τελευταίους μήνες έχω εισέλθει στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για απόπειρα επισκίασης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων», δήλωσε o Ντούγκιν στη ρωσική τηλεόραση Tsargrad.

H δεξαμενή σκέψεως «Katehon» σχολίασε την κατάσταση με τον ακόλουθο τρόπο: «Ο Ντούγκιν προωθεί πολιτικά δόγματα, τα οποία τυχαίνουν επιδοκιμασίας στην Ευρώπη, ενώ οι ιθύνοντες νους του ευρωατλαντισμού, χάνουν τις θέσεις τους μην έχοντας να του αντιπαραθέσουν αξιόλογες θεωρίες με αποτέλεσμα οι φιλελεύθερες ιδέες δέχονται όλο και πιο σκληρές κριτικές στην Ε.Ε. Ουσιαστικά, τα μόνα αποδοτικά μέσα επιρροής των ΗΠΑ παραμένουν τα πραξικοπήματα και η υποκίνηση εμφύλιων διενέξεων. Ο Ντούγκιν ασκούσε δριμύτατη κριτική σε βάρος της αντιευρωπαϊκής και αντιχριστιανικής πολιτικής της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, η οποία δεν εξυπηρετεί τα έθνη της Ευρώπης. Κάποιο αίτημα εκ μέρους της Ουγγαρίας, η οποία δεν ήταν ποτέ στο επίκεντρο της κριτικής του Ντούγκιν, αποτελεί απλά ένα πρόσχημα. Οι πραγματικοί εχθροί του Ντούγκιν είναι η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, οι φιλελεύθεροι και οι ευρωατλαντιστές, που οικειοποιήθηκαν την εξουσία στη σύγχρονη Ευρώπη.Είναι προφανές ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί σοβαρά για την διάδοση του ευρωσκεπτικισμού και για τις απαιτήσεις εκ μέρους πολλών πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ως αποτέλεσμα το State Department προσπαθεί να δυσφημίσει τόσο ορισμένες κοινωνικές πρωτοβουλίες, όσο και τους φορείς τους – πράγμα που επιβεβαιώθηκε από το συμβάν στη Θεσσαλονίκη».

Ο Αλεξάντρ Γκελγιέβιτς Ντούγκιν είναι γεωπολιτικός, παραδοσιοκράτης (τραντισιοναλιστής) και ένας εκ των δημοφιλέστερων ιδεολογικών θεωρητικών της Ευρασιατικής Ένωσης.  Είναι ευρύτερα γνωστός για το βιβλίο "Τα θεμέλια της Γεωπολιτικής: Το Γεωπολιτικό Μέλλον της Ρωσίας" (1996), το οποίο είχε μεγάλη επίδραση εντός των ελίτ του ρωσικού κράτους επάνω σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έχοντας καταστεί εγχειρίδιο σε πολλά πανεπιστήμια. Είναι επίσης πολύ γνωστός για την έλξη του προς ριζοσπαστικά αριστερά και δεξιά ιδεώδη μέσα από τα οποία, ανασυνθέτοντας τα, δημιουργεί την Τέταρτη Πολιτική Θεωρία, εναλλακτική προς τον Φιλελευθερισμό (μετά την κατάρρευση του Φασισμού και του Κομμουνισμού). Στην Ελλάδα έγγινε ευρέως γνωστός τον Απρίλιο του 2013 όταν επισκέφθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και του Κέντρου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

http://www.geopolitics.com.gr/2016/05/blog-post_34.html

No comments :

Post a Comment