14/03/2016

Ρωσία: Νέος Πυρηνικός κινητήρας θα επιτρέπει ταξίδια στον Άρη σε έξι εβδομάδες.

Αντί των 72 που χρειάζονται σήμερα και το πιο σημαντικό, θα μπορεί να επιστρέφει! Ο κινητήρας αυτός θα επιτρέπει στο διαστημικό λεωφορείο να κάνει ελιγμούς, κάτι αδιανόητο μέχρι τώρα, που η πορεία – τροχιά ενός διαστημικού λεωφορείου είναι προκαθορισμένη. Πρόκειται για το – υπό κατασκευή – νέο προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στη Rosatom και της Roscosmos. Η πρώτη είναι η ρωσική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρηνικής τεχνολογίας κατασκευάζοντας αυτή τη στιγμή 41 πυρηνικούς αντιδραστήρες, εκ των οποίων οι 34 σε χώρες του εξωτερικού. Η δεύτερη είναι η Ομοσπονδιακή Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας. Οι πρώτες δοκιμές για τον κινητήρα έχουν προγραμματιστεί για το 2018.



http://www.defence-point.gr/news/?p=148373

Σχετικό: «Φωτονική ώθηση»: Επαναστατική τεχνολογία πρόωσης κινητήρων.

2 comments :

  1. Anonymous14/3/16 21:10

    Ναι ναι, επίσης θα κάνει καφέ και τόστ! Αξιοσημείωτες ανακοινώσεις από τον διοικητή τνω σιαστημικών δυνάμεων της ρωσίας, κι από το όνομα της υπηρεσίας μόνο καταλαβαίνεις τη είπαν πάλι οι τελειωμένοι σλάβοι!

    12G

    ReplyDelete
  2. Απαξιωτικότατο σε βρίσκω. Κι εγώ θεωρώ τους "πυρηνικούς" κινητήρες ως ...τελειωμένους για διαστημικές μετακινήσεις αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Έχουν ικανούς επιστήμονες και είμαι σε θέση να γνωρίζω πως ειδικά τα τελευταία τρία έτη έχουν κάνει τεχνολογικά άλματα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Όσον αφορά το συγκεκριμένο μάλλον φούμαρα "πωλούν" και ήταν πρόωρη πολύ η ανακοίνωση αυτή, που μάλλον έγινε ως αντίπαλο δέος στην άλλη πολύ πρόωρη ανακοίνωση των "δυτικών" που έχω στο σχετικό.

    ReplyDelete