23/10/2015

F-16V: H υλοποίηση "Viper" της Lockheed Martin.

Την επιτυχή ολοκλήρωση της παρθενικής πτήσης του F-16V Viper που αποτελεί την πιο πρόσφατη και τεχνολογικά προηγμένη έκδοση του γνωστού μαχητικού ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Lockheed Martin. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Τύπου η παρθενική πτήση πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2015 στο Fort Worth του Τέξας, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις παραγωγής των μαχητικών F-16.

Η νέα έκδοση είναι εξοπλισμένη με το κατασκευής Northrop Grumman προηγμένο ραντάρ κεραίας ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA: Active Electronically Scanned Array) APG-83 SABR (Scalable Agile Beam Radar: ραντάρ βαθμωτής ευέλικτης δέσμης), που παρέχει δραματικά βελτιωμένες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Επίσης, το Viper διαθέτει προηγμένης τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής ηλεκτρονικά πτήσης τα οποία περιλαμβάνουν νέο σύστημα κεντρικής οθόνης απεικόνισης (Center Pedestal Display), αναβαθμισμένο υπολογιστή αποστολής, υψηλής χωρητικότητας αρτηρία δεδομένων Ethernet και πολλά άλλα συστήματα αποστολής που συνολικά και συνδυαστικά παρέχουν αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες στα δυναμικά εξελισσόμενα περιβάλλοντα απειλής που αναμένεται να συναντηθούν τις επόμενες δεκαετίες. Κατά την κατασκευάστρια η έκδοση F-16V, που αποτελεί το επόμενο βήμα εξέλιξης του πιο επιτυχημένου μαχητικού τέταρτης γενεάς, είναι διαθέσιμη τόσο για μαχητικά νέας παραγωγής όσο και την αναβάθμιση παλαιότερων εκδόσεων. Μέχρι σήμερα η Lockheed Martin έχει κατασκευάσει και παραδώσει περισσότερα από 4.550 μαχητικά F-16.

http://www.defence-point.gr/news/?p=139773

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΥΣ": ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΑΜ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΑ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΛΑΡΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΑΡΕΣ ΣΑΣ, ΞΕΡΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΑΣ (ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝ ΠΙΕΣΕΤΕ ΚΑΙ "ΖΟΡΙΣΤΕΙΤΕ" ΛΙΓΟ, ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ) ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 ΠΕΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35.  ΤΩΡΑ !!!

3 comments :

  1. Σωστό το σχόλιο, για αρχή όμως δεν προβλέπονταν να εξαχθεί η αναβάθμιση από τώρα, εκτός κι να άλλαξαν γνώμη τα παιδιά εκεί στην LM.

    12G

    ReplyDelete
  2. Αρκεί η υποβολή επισήμου αιτήματος. Στις ΗΠΑ, ειδικά τώρα, θα το δεχτούν ασυζητητί.

    ReplyDelete
  3. Δεν συμφωνώ με την "γλώσσα" αλλά το επιχείρημα είναι σωστό. Εάν δραστηριοποιηθούμε μπορεί να είμαστε και η πρώτη χώρα που οι ΗΠΑ θα δεχτούν να διαθέσουν την έκδοση "V". Το κλίμα τώρα μας ευνοεί, συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.

    ReplyDelete