13/08/2015

Nέο οπτικό βοήθημα επεκτείνει τις παραδοσιακές θέσεις βάλλοντος

Το εύρος σκόπευσης μέσω αυτών των οπτικών βοηθημάτων φτάνει τις 40 μοίρες σε σύγκριση με τις 18-26 μοίρες των κοινών οπτικών σκόπευσης των τυφεκίων.

Ο Αμερικανικός Στρατός πρόκειται να προμηθευτεί τα ENVG III (Enhanced Night Vision Goggle), που θα προσαρόζονται στα κράνη με τον παραδοσιακό τρόπο, και τα FWS-I (Family of Weapon Sights – Individual) που θα φέρονται επί των Μ4, Μ16Α4, Μ249, ΑΤ4 και Μ141. Τα ENVG III είναι παραδοσιακές διόπτρες νυχτερινής όρασης, στις οποίες θα προβάλλεται ασύρατα η εικόνα-βίντεο των FWS-I για ακριβή σκόπευση, δίνοντας στον στρατιώτη τη δυνατότητα να βάλλει με το όπλο σε θέση χαμηλά στο σώμα του ή πίσω από κάποια γωνία, χωρίς να το φέρνει στο ύψος των ματιών του. Την ίδια στιγμή αναπτύσσονται αντίστοιχα FWS-I και για άλλα όπλα, όπως τα τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών και τα πολυβομβιδοβόλα MK19.  Η κατανομή θα γίνει έτσι ώστε 18 στρατιώτες σε κάθε διμοιρία να φέρουν το FWS-I και 24 το ENVG III. Το μεν πρώτο θα ξεκινήσει να μοιράζεται από το 2019 και το δεύτερο δύο χρόνια νωρίτερα. Επιπλέον, το κάθε FWS-Ι χρησιμοποιεί τέσσερις αντί για οκτώ μπαταρίες (σε ειδική θήκη στο πίσω μέρος του κράνους), είναι ελαφρύτερο, μικρότερο και με καλύτερη εργονομική σχεδίαση. Τέλος, μπορεί να “δει” στόχους σε αποστάσεις άνω των 1.000 μέτρων. Σαφώς μεγάλο το όφελος για ένα τυφέκιο, αφού το FWS-I αναπτύχθηκε και για χρήση από πολυβόλα.

Την κατασκευή των οπτικών συστημάτων έχουν αναλάβει η DRS Technologies και η BAE Systems. Αμφότερες θα μπορούν να παράξουν και τα δύο οπτικά συστήματα, ενώ και οι δύο θα ανταγωνίζονται στην τιμή σε κάθε παραγγελία παρτίδας που θα γίνεται. Ακόμα μεγαλύτερο κέρδος θα έχει ο Αμερικανικός Στρατός κι από το γεγονός ότι θα είναι αυτός που θα προμηθεύεται και θα παρέχει στις δύο εταιρείες τους αγωγούς ενίσχυσης νυχτερινής εικόνας. Η σχετική προμήθεια θα υλοποιείται από τις εταιρείες Harris Corp. και L-3 Communications. Είναι ένα βελτιωμένο σύστημα προμηθειών, αποτέλεσμα του γραφειοκρατικού μηχανισμού Better Buying Power 3.0 Initiative που προώθησε ο Υφυπουργός Άμυνας, Αρμόδιος για Θέματα Προμηθειών, Φρανκ Κένταλλ.

http://defense3.com

No comments :

Post a Comment