22/08/2015

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών πυροβολικού και βαρέων όπλων πεζικού σημειώθηκε στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τους Νοτιοκορεάτες οι Βορειοκορεάτες άνοιξαν πυρ με βαριά πολυβόλα, αρχικά και συνέχισαν βάλλοντας με το πυροβολικό τους και με ρουκέτες. Τα πρώτα βλήματα έπεσαν σε απόσταση 60 χλμ. από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ, προκαλώντας έντονη ανησυχία, αλλά, ευτυχώς, όχι θύματα ή ζημιές. Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 20 Αυγούστου και αυξάνει, δραματικά, την ένταση στην Κορεατική χερσόνησο, όπου το καθεστώς του παρανοϊκού Κιμ συνεχίζει να απειλεί όλον τον κόσμο. Τα πυρά εξαπολύθηκαν κατά νοτιοκορεατικών μεγαφώνων που μετέδιδαν μηνύματα κατά του καθεστώς Κιμ, στα σύνορα. Οι Νοτιοκορεάτες απάντησαν στα πυρά με πυροβόλα των 155 χλστ. κατά των σημείων από όπου είχαν εξαπολυθεί τα βορειοκορεατικά πυρά. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη με τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας να έχουν τεθεί σε ύψιστη επιφυλακή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή σήμερα στα στρατεύματα της χώρας που βρίσκονται στα σύνορα να είναι έτοιμα για μάχη, καθώς στη χερσόνησο αναζωπυρώνεται η ένταση, έπειτα από μια σπάνια ανταλλαγή πυρών πυροβολικού μεταξύ Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ. Τα στρατεύματα του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (ΚΡΑ) που βρίσκονται στα σύνορα πρέπει να είναι «σε πλήρη ετοιμότητα για μάχη και να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις» από σήμερα, διέταξε ο Κιμ Γιονγκ-ουν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής που συνήλθε εκτάκτως χθες βράδυ, μερικές ώρες μετά την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Από τα πυρά δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

http://www.defence-point.gr/news/?p=135133

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΟΠΟΥ Η ΚΙΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΗ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ. ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΙ, ΩΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΩΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΑΡΧΙΣΕ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: http://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_6261.html ΚΙ ΕΔΩ:  http://isxys.blogspot.com/2012/05/blog-post_9412.html

No comments :

Post a Comment