08/07/2015

Είπε ο Καμμένος στον πρέσβη των ΗΠΑ ότι τυπώσαμε δραχμές; - Γιατί η… συζήτηση Καμμένου με τον Πιρς δε βγάζει νόημα

Όπως αναφέρουν πηγές του crashonline.gr, το τετ α τετ του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Ήδη, φυσικά, έχουν ενημερωθεί το State Department και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ο κ. Πιρς εξέφρασε στον Πάνο Καμμένο την ανησυχία του για την όλη κατάσταση αλλά και για την τακτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός στις σχέσεις του με την Ε.Ε. και της ΗΠΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν πρόκειται να αποπειραθούν αποχώρηση από την ευρωζώνη και σε καμία περίπτωση από την ατλαντική συμμαχία. Ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε στον αμερικανό πρέσβη τα τρία εναλλακτικά σενάρια που υπάρχουν και του τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία.

Τα τρία σενάρια του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν όπως αναφέρουν αμερικανικές πηγές τα ακόλουθα:
1. Ανεξάρτητα όχι ή ναι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος επιβιβάζονται το πρωί της Δευτέρας του πρωθυπουργικού αεροσκάφους και μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες όπου υπογράφουν αμέσως συμφωνία με τους δανειστές. Υπό τον όρο ότι δεν θα μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της χώρας και θα υπάρξει υποσχετική για ρύθμιση του χρέους. Ο Πάνος Καμμένος, για αυτό το σενάριο πρόσθεσε ότι απαιτείται φυσικά μια πολύ δυνατή πίεση του αμερικανού παράγοντα για να παρακαμφθεί το δίδυμο Μέρκελ–Σόιμπλε και κυρίως οι αντιρρήσεις του δεύτερου.
2. Σε περίπτωση που το Βερολίνο απορρίψει πλήρως το αίτημα των Αθηνών ή «απαιτήσει» την απομάκρυνση της κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος είπε στον πρέσβη ότι θα υπάρξει αίτημα προς την αμερικανική πλευρά να λάβει η Αθήνα 85 δις δολάρια με ενέχυρα δικαιώματα της ελληνικής δημοκρατίας στην ανεύρεση υδρογονανθράκων και οτιδήποτε άλλο asset μπορεί να δοθεί για να καλύψει το παραπάνω ποσό. Ένα δάνειο π.χ. από την BANK OF AMERIKA μπορεί να δοθεί και σε ευρώ με ρήτρα δολαρίου για να μην ταραχθεί η ευρωζώνη από τη χρήση δολαρίων στην Ελλάδα.
3. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέστησε την προσοχή στον αμερικανό πρέσβη ότι σε περίπτωση μη υλοποίησης και του δευτέρου σεναρίου, δηλαδή εάν δεν υπάρξει βοήθεια από τον αμερικάνικο παράγοντα, τότε υπάρχει Τρίτη λύση που δεν μπορεί να αποφύγει η κυβέρνηση, δηλαδή να γεμίσει τα ΑΤΜ με δραχμές, το απαραίτητο απόθεμα το οποίο ήδη έχει τυπώσει! Ο πρέσβης επιχείρησε να διασκεδάσει την τρίτη εκδοχή αλλά ο Πάνος Καμμένος του είπε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια απέναντι σε ένα κόσμο που περιμένει στις ουρές των ΑΤΜ και εάν αμφισβητείτε την πρόθεσή μας να λύσουμε οπωσδήποτε το πρόβλημα, τότε διαπράττετε λάθος εκτίμηση».

http://www.crashonline.gr/

1) Η υποτιθέμενη συζήτηση έγινε με τον Αμερικανό Πρέσβη και όχι… με τον Τσέχο, ήτοι τον πιο καλά πληροφορημένο άνθρωπο στην Ελλάδα για τα Ελληνικά τεκταινόμενα. Άρα και μόνο από αυτοσυντήρηση, μετράς τις κουβέντες σου μαζί του, γιατί αυτά που θα του πεις τα ξέρει πριν από σένα και ενίοτε ακόμη καλύτερα από σένα!
2) Η εκτύπωση Δραχμών χρήζει διευκρίνησης. Ποιας δραχμής; Της παλιάς; Εάν υποθέσουμε ως άσκηση εργασίας, ότι για τεχνικούς λόγους αποφασίζεις να καταφύγεις στη λύση της προ του 2000 δραχμής, διότι απλώς έχεις τις μήτρες για να τυπώσεις, δεν έχεις χαρτί και μελάνι, καθώς επίσης και μέταλλο για να εκδώσεις νόμισμα. Κάθε νόμισμα έχει αποκλειστικά χαρακτηριστικά και σύνθεση, άρα πρέπει να παραγγείλεις και να περιμένεις να παραλάβεις και βεβαίως να δρομολογήσεις την εκτύπωση σε κάποια από τις λίγες υπάρχουσες εταιρίες γι’ αυτή τη δουλειά (το νομισματοκοπείο παράγει μόνο μεταλλικά νομίσματα και αποκλείεται να έχει απόθεμα μετάλλου από τις παλιές δραχμές).
3) Η παλιά δραχμή ακολουθούσε τον νομισματικό κανόνα της έδρασης σε απόθεμα χρυσού στην Τράπεζα της Ελλάδας και η ισοτιμία της με τα διεθνή νομίσματα οριζόταν και πάλι από την Τράπεζα της Ελλάδας και όχι με ελεύθερη διακύμανση από τις χρηματαγορές.
4) Η έκδοση νέου Εθνικού νομίσματος απαιτεί τουλάχιστον ένα χρόνο προετοιμασία και σημαντικά έξοδα. Για όλους λοιπόν τους λάτρεις του νέου η του παράλληλου νομίσματος, ας λάβουν υπόψη τους αυτά τα ολίγα για την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος, πριν αρχίσουν να πετάνε διάφορες κοτσάνες!
 

No comments :

Post a Comment