02/07/2015

Bασιλεύουν τα μηδενικά. Επιπλέουν οι φελοί

Η γραφικότητά τους και το διαχρονικό έγκλημα που έχουν κάνει φαίνεται. Το ζείτε. Bασιλεύουν τα μηδενικά. Επιπλέουν οι φελοί. Σπάστε τις αλυσίδες σας. Αρχίζει ένας άλλος κύκλος. Αυτός θα πονέσει. Aν δεν γίνει το σωστό, πόσο χρόνο δίνετε στους επόμενους; Θα μπορέσουν να αντέξουν οι επόμενοι τη κριτική μου; Νομίζετε ότι υπάρχει επίπεδο να αντιληφθούν ακόμη και σε τίτλους το βάθος της αντίληψης και της πραγματικότητας τα οποία εγώ προσλαμβάνω; Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τους έχω βαθμολογήσει. Τώρα τους ξέρω. Ποιούς νομίζετε ότι χρειάζεται η χώρα; Τους επίγονους, τους εγκάθετους ή τους διανοητικά καθυστερημένους; Η Ελλάδα δικαιούται να διοικηθεί μια φορά σωστά. Η χρεοκοπία δεν είναι μόνο οικονομική είναι και πνευματική και η πνευματική χρεοκοπία έφερε την τεχνική στη πράξη. Σημαίνει ότι υπάρχουν λάθη στη θεωρία, ότι κάτι δεν γίνεται αντιληπτό με αποτέλεσμα την διανοητική καθυστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Δεν σας τα έχουν μάθει καλά. Είναι πολλά που δεν γνωρίζετε σωστά και το χρόνο σας τον χάνετε ακούγοντας την απόλυτη ηλιθιότητα στα ΜΜΕ της διαπλοκής απο γατάκια που έχουν ηθική το κέρδος και την απόλυτη ένδοια που προκύπτει απο τη φορά πρός το λάθος.

“Οι Τράπεζες μία μία θα κλείνουν. Στο τέλος δύο μαζί”. Ξέρετε από πότε τo έχω πεί αυτό; Διαβάστε τις παλαιές συνεντεύξεις μου, αυτές που απέκρυψαν αυτοί με τις μηδενικές καταθέσεις στη Λίστα Lagarde (χωρίς να έχουν το δικαίωμα) για να βγάλουν το Σκατό που είναι σήμερα στην εξουσία και το Βόθρο που το ανέβασε και επιμένει. Είναι καιρός να φεύγουν για Γαλλία… Είπα Γαλλία και κάτι θυμήθηκα. Aν υπάρξει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δεν θα γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή; Εξυβρίζοντας τους εταίρους μπορείς μετά να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι μαζί τους και να κάνεις διαπραγμάτευση; Πού τα έχουν μάθει αυτά; Συνεπώς, ξέρουν τί κάνουν. ¨Ηξεραν τί κάνουν. Και είναι όλοι συνέχεια των προηγουμένων. Μη έχοντας προτάσεις και μή όντας σε επίπεδο να αντιληφθούν το σήμερα, τη τεχνολογία, τη κοινωνία και τις εξελίξεις δηλαδή μη μπορώντας να επικοινωνήσουν μπορεί οι σημερινοί πολιτικοί να επιδιώξουν, να βρούν ή ακόμη και να επιβάλλουν λύσεις; Εγώ μπορώ όχι όμως με σκοπό να ρίξω τους άλλους για να κερδίσουν κάτι ολιγάρχες στην Ελλάδα. “Να κάνουν ένα βήμα πίσω όλοι”. To λέω σαν συμβουλή και όχι απο αδυναμία ή απο ανωριμότητα.

Επι 5 μήνες ακολούθησαν λάθος δρόμο για τη χώρα στη κυβέρνηση και ξαφνικά θα βρούν τον σωστό; Τυγχάνει να ξέρω και Θεωρία πιθανοτήτων (η Game Theory είναι ένα κεφάλαιό της). Οι πιθανότητες λένε πώς ότι και να προκύψει απο αυτή τη κυβέρνηση θα είναι σε λάθος δρόμο. Λένε όμως και κάτι άλλο, ότι όσοι εκπροσωπούν το Χτές δεν έχουν Αύριο. Λένε και κάτι άλλο, ότι ξέρω περισσότερα απο τους Δασκάλους τους. Για το λόγο αυτό λέω πολλές φορές “μη κάθεται κανείς στη καρέκλα μου”. To δικαιούμαι. Ελευθερία σημαίνει όχι πρωτόκολλα, όχι κανόνες. Τάξη δεν σημαίνει συντήρηση σημαίνει αρμονία, σημαίνει δέσιμο, σημαίνει ομόνοια. Oμόνοια σημαίνει ισχύς. Αυτό που δεν έχετε. Δεν σας μίλησα για να φύγω. Ο δρόμος είναι δύσκολος. Μπορώ να τον κάνω εύκολο. Μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα όμως. Δεν μπορώ να αφήσω να γίνει άλλο λάθος πλέον απο καμμιά μεριά. Αυτό αφορά και την ευρωζώνη. Αυτό λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου. Είναι συνεισφορά στο εμείς. Το εμείς για να γίνει εγώ πρέπει και εσείς να προσπαθήσετε. Στο κόσμο αυτό δεν μπορεί κανείς να σωθεί μόνος του.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

No comments :

Post a Comment