21/06/2015

Η ...ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

"Ω φίλε ΠΑΝ τε και άλλοι όσοι τήδε θεοί, δοίητε μοι καλώ γενέσθαι τάνδοθεν έξωθεν δε όσα έχω, τοις εντός είναι μοι φιλία, πλούσιον δε νομιζοιμι τον σοφόν. Το δε χρυσούν πλήθος είη μοι όσον μήτε φέρειν μήτε άγειν δύνατ άλλος ή ο σώφρων."

Ω φίλε (αγαπητέ) ΠΑΝ (Δημιουργέ που έχεις φτιάξει το ΠΑΝ) και σεις άλλοι θεοί, όσοι λατρεύεστε εδώ, κάντε με να γίνω ωραίος εσωτερικά (στην ψυχή). Τα δε υλικά αγαθά, όσα έχω, κάντε τα να βρίσκονται σε αρμονική σχέση με τις ιδέες μου. Να νομίζω πλούσιο μόνο το σοφό και να έχω τόση περιουσία, όση θα ήταν αρκετή να έχει και να ανέχεται, όχι άλλος άνθρωπος αλλά, ο σώφρων.

Πλάτων (Φαίδρος, 279 B-C)

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

6 comments :

  1. Anonymous22/6/15 09:43

    Ερωτηση στον Τηλεμαχο,οταν λες Παν εννοεις και το Εν Ον μαζι με το Παν η το Εν ειναι χωρια??

    ReplyDelete
  2. Anonymous22/6/15 19:36

    - ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
    - ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ,
    - ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ..."ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ" ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΠΑΝ = ΟΛΟΝ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ" ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝ-ΠΑΝΤΟΣ (ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ) ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ

    ΕΝ ΟΝ = ΟΛ ΟΝ = ΠΑΝ

    ReplyDelete
  3. Anonymous22/6/15 23:44

    -Σιγουρα δεν εισαι Τηλεμαχος
    -Σιγουρα και η αποψη σου εχει ενδιαφερον
    -Σιγουρα η προθεση μου δεν ηταν να σε "μπερδεψω",αφου την ερωτηση την εκανα στον Τηλεμαχο
    -Σιγουρα δεν ξερεις τις αντιληψεις μου περι Συμπαντος

    Λες "ΕΝ ΟΝ = ΟΛ ΟΝ = ΠΑΝ"
    Δηλαδη το Παν και το Εν Ον ειναι το ιδιο??Η το Παν αποτελειται απο το Εν Ον??Και αν το Παν αποτελειται απο το Εν Ον εφοσον το Εν Ον
    "δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον χρόνο" (βλ. Πλάτων,Παρμενίδης 141Α
    και είναι χώρια από κάθε μή Ένα καθώς κάθε πλήθος (παν) μετέχει στο Ένα (βλ. Πρόκλος,στοιχείωσιςθεολογική υπόθεση 1) μηπως μπορεις να το εξηγησεις με ενα παραδειγμα??

    ReplyDelete
  4. Anonymous23/6/15 10:46

    ΤΟ ...ΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ( ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ) ΕΙΝΑΙ ΕΝ-ΟΝ (ΕΝΑ ΟΝ). ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΑΝΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝ. (ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ).

    ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΚΕΨΟΥ ΕΣΕΝΑ, ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΝΟΣ ΖΩΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΩΣ ΟΡΓΑΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΤΡΟΝΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΥΛΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝ.

    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (ΠΑΝ) ΕΝ-ΟΝ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΔΙΠΛΑ, ΠΛΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ "ΠΑΝ" (ΑΛΛΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΑ "ΠΑΝ" ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΣΥΜΠΑΝ (ΣΥΝ-ΠΑΝ). ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝ-ΠΑΝ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ "ΠΑΝ" (ΚΑΘΕΝΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΝ-ΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ) ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ. ΟΠΩΣ ΜΙΚΡΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΟΣΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑΚΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΕΓΑ-ΔΟΜΩΝ

    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΧΩΡΟΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΛΔ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΧΩΡΟΣ. (ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ). ΑΦΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ" ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ..."ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ" ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ...ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΔΙΠΛΑ, ΕΞΩ Κ.Λ.Π ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ "ΣΥΝΘΗΚΕΣ", ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ "ΧΡΟΝΟΣ" ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ.

    * ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ..."ΥΠΟΘΕΤΩ" ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΘΙΞΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous23/6/15 23:05

    Συγχωρεστε μου την αργοπορια της απαντησης μου,αλλα δυστυχως δεν εχω προσβαση στο διαδικτυο τακτικα.Καποια μερα ισως καταλαβετε οτι το ΠΑΝ εμπεριεχετε στο ΕΝ ΟΝ,η το ΕΝ ΟΝ αποτελειται απο καθε πληθος ΠΑΝ αλλα και ο Πλατων εχει δικιο οταν αναφερει οτι «δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον χρόνο» .

    Γραφετε "ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΚΕΨΟΥ ΕΣΕΝΑ, ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΝΟΣ ΖΩΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΩΣ ΟΡΓΑΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΤΡΟΝΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΥΛΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝ."

    Δεν διαφωνω σε αυτο,Ειναι ολα σε ενα και Ενα για ολα,και ειναι γνωστο οτι εκφραζονται σε τριαδες.Επισης οταν λεμε Νοημον Συμπαντικο Οργανισμο ,η λεξη οργανισμος δηλωνει οργανον,οργανισμον,συνλειτουργια οργανων και κοσμικη δομη,αρα κατι το οποιο μεταβαλλεται,γενναται και φθειρεται,μετουσιωνεται και διαρκως γινεται.Αυτες οι ιδιοτητες ομως δεν ειναι δυνατον να αποδωθουν στο ΕΙΝΑΙ και στο ΕΝ ΟΝ.θεωρω σημαντικη αυτην την παρατηρηση ,διοτι το ΟΝ ειναι Αγαθο,Σοφο,γεματο Κλλος και Αρμονια και Στμμετρια.Ο κοσμος ομως και ο Συμπαντικος Οργανισμος ως ειδωλο των οντων απεχει απο το Αγαθο και την Σοφια αφου εμπεριεχει ως δομικες λειτουργιες την εναλλαγη Φιλοτητος και Νεικους.Αρα τα τεκταινομενα αυτα δεν αποτελουν ουτε καν ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ(και εδω δεν υπαρχει ο χρονος) αλλα τις ψυχες που ενοικουν σε αυτο .

    ΟΝ δεν ΝΟΕΙΤΑΙ χωρις ΑΝΘΡΩΠΟ
    ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν ΝΟΕΙΤΑΙ χωρις ΑΝΘΡΩΠΟ
    ΣΥΜΠΑΝ δεν ΝΟΕΙΤΑΙ χωρις ΑΝΘΡΩΠΟ
    ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΝ
    ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ

    Και αφου οπως και εσεις λετε οπως πανω ετσι και κατω,θα ξερετε ασφαλως οτι το ασυνειδητο του ανθρωπου ΔΕΝ υποκειται στον χωροχρονο,αρα ακριβως το ιδιο εχουμε και για το ΕΝ ΟΝ ,το οποιο δεν υποκειται στον χωροχρονο,δεν υπαρχει χρονος για αυτο.ο χρονος υφισταται μονο για το πληθος ΣΥΝ+ΠΑΝ.
    ΟΝ ειναι το μονον ΑΠΟΛΥΤΟΝ,το οποιο υπαρχει στην Τελειοτατη και Υπερταη μορφη του ως ΕΝ. Η αντανακλαση του ΟΝΤΟΣ στο Γιγνεσθαι του ΜΗ ΟΝΤΟΣ εκδηλωνει την Υπαρξη του ως ΠΑΝ.

    Επισης λετε "Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΧΩΡΟΣ"
    Προσωπικη μου αποψη ειναι πως στο Συμπαν υπαρχει μονο ΧΡΟΝΟΣ και ΦΩΣ(φωτονια) τιποτε αλλο,αλλα αυτα ομως συνθετουν τον Συμπαντικο ΝΟΥ.Το φωτονιο ειναι καθαρη ενεργεια που κινειτε πανω στο χρονικο πλεγμα.Το πλεγμα αποτελειται απο συμμετρικες στρεβλωσεις,τα πλανητικα συστηματα και το φωτονιο που φτανει σε μια στρεβλωση φρεναρει σταματα.Η διαδικασια αυτη το κανει να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και περνωντας μεσα απο το φωτεινο φασμα μετατρεπετε σε ΥΛΗ,ηλεκτρονιο,πρωτονιο,νετρονιο, η αλλιως η Τριαινα του Ποσειδωνα που μας δινει την ποση την υλικη ζωη δηλαδη,ανακινωντας την Τριαινα στο χωροχρονικο ρευστο.Η Τριαιανα ειναι το ενα που διαιρειται σε τρια μερη,χωρις να χανει την αρχικη του συμμετρια.
    Αλλα δεν θα σας κουρασω αλλο και δεν θα αναπτυχθω αλλο σε αρρητα θεματα ομως.

    Χ-ΡΟ-ΝΟΣ Συνεχη ροη του ΝΟΥ

    ReplyDelete
  6. Anonymous24/6/15 00:00

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ. ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ. ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ.

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΞ ΥΜΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.

    Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΟΨΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    "ΟΝ ειναι το μονον ΑΠΟΛΥΤΟΝ,το οποιο υπαρχει στην Τελειοτατη και Υπερτατη μορφη του ως ΕΝ"

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΝ". ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ..."ΕΝ". ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΩΣ, ΜΕΡΙΚΩΣ ΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΡΡΗΤΕΣ (ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΧΩΡΟ) ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΜΕΘΟΔΟΥΣ.

    ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΗΛΙΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΟΦΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΠΟΨΗ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΕΝΩ.

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

    ReplyDelete