13/05/2015

EmDrive: Η NASA ΜΠΟΡΕΙ ΤΥΧΑΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (EmDrive: NASA may have accidentally discovered Faster-Than-Light Travel) - Ανανέωση 2021: «Πέθανε» το EmDrive

Μια ομάδα της NASA μπορεί να πέτυχε, χωρίς να το θέλει, επιτάχυνση σωματιδίων σε ταχύτητες μεγαλύτερες από την ταχύτητα του φωτός, κατά την χρήση του θαλάμου συντονισμού του συστήματος EmDrive. Βασικά, αν τα ευρήματά τους αποδειχθούν ακριβή, η ομάδα μπορεί να έχει μόλις ανακαλύψει τα ταξίδια με ταχύτητα μεγαλύτερη από το φως. Ο θάλαμος συντονισμού του συστήματος EmDrive είναι μια προτεινόμενη μέθοδος προωθήσεως στον χώρο ανάμεσα στα αστέρια. Βασικά, αυτό το σύστημα θα μπορούσε να καταλήξει να χρησιμοποιείται από τα διαστημόπλοια στο μέλλον. Τα πλεονεκτήματα της χρήσεως μιας τέτοιας συσκευής είναι πολλά. Είναι ηλεκτροκίνητη, δεν διαθέτει κινούμενα μέρη και δεν απαιτεί κανένα υλικό καύσιμο για να κινηθεί το διαστημόπλοιο. Αν καταλήξει να δουλεύει, όπως έχει προγραμματισθεί, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι θα μπορούσε το σύστημα αυτό να οδηγήσει σε μια νέα γενιά κινητήρων. Η NASA μελετά την τεχνολογία για μελλοντικές εφαρμογές, αλλά λίγοι αναμένουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο φόρουμ της NASA Space Flight, όταν μια ομάδα ερευνητών έστειλε ακτίνες λέιζερ μέσα στο θάλαμο συντονισμού, τα σωματίδια επιταχύνθηκαν σε αστρονομικές ταχύτητες με ορισμένα απ’ αυτά να κινούνται ακόμη πιο γρήγορα κι από την ταχύτητα του φωτός. «... Αυτή η υπογραφή (η μορφή αλληλεπιδράσεως) στο σύστημα EmDrive μοιάζει με μια φυσαλίδα στρεβλώσεως (warp bubble). Και τα μαθηματικά, που εξηγούν μία φυσαλίδα στρεβλώσεως, ταιριάζουν προφανώς στην μορφή αλληλεπιδράσεως, που βρέθηκε στο σύστημα EmDrive.»

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Είναι απολύτως πιθανό η NASA μόλις να δημιούργησε μια «φυσαλίδα στρεβλώσεως» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστια πρόοδο της τεχνολογίας για τα διαστημικά ταξίδια. Το να διανύσουμε την απόσταση μεταξύ της Γης και του γειτονικού μας πλανήτη Άρη εξακολουθεί να είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή με την χρήση συμβατικών μεθόδων, αλλά αν το σύστημα EmDrive είναι σε θέση να δημιουργήσει μία σταθερή φυσαλίδα στρεβλώσεως, τα ταξίδια με ταχύτητα μεγαλύτερη από το φώς γίνονται πραγματικότητα. Θα χρειασθούν πιθανώς χρόνια πριν μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε πραγματικά συμπεράσματα, πόσο μάλλον να μπορέσουμε πραγματικά να κάνουμε πειράματα με ταχύτητα μεγαλύτερη από το φως, για να μην αναφέρουμε ότι η επιτάχυνση της ύλης και η επιτάχυνση του φωτός είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Τούτου λεχθέντος, η NASA θα μπορούσε σοβαρά να ανεκάλυψε κάτι τεράστιο. Κάτι που θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το πώς η ανθρωπότητα βλέπει τα διαστημικά ταξίδια.

http://www.techtimes.com/articles/49360/20150428/nasa-may-have-accidentally-discovered-faster-than-light-travel.htm

ΣΧΕΤΙΚΟ: NASA: "Θα διερευνήσουμε άγνωστα πεδία της φυσικής σε μια προσπάθεια να φέρουμε επανάσταση στη διαστημική εξερεύνηση. Βελτιώνοντας τις γνώσεις μας για τη βαρύτητα, τον χωροχρόνο, και το κβαντικό κενό..."

Τα αποτελέσματα μιας σειράς δοκιμών και αναλύσεων σε τρεις παραλλαγές του από φυσικούς του TU Dresden στη Γερμανία «σκότωσαν» τον φιλόδοξο αυτό κινητήρα, δίνοντας τέλος στις σχετικές φιλοδοξίες. Μιλώντας στο GreWi, ο καθηγητής Μάρτιν Ταζμάρ, επικεφαλής των σχετικών ερευνών, εξήγησε τα ευρήματα των ερευνών αυτών. Όπως διαπιστώθηκε, το EmDrive δεν παράγει τελικά την ώθηση που είχε παρατηρηθεί από άλλες ερευνητικές ομάδες, όπως το Eagleworks της NASA και άλλοι. Επίσης, βρέθηκε ότι οι δυνάμεις που παρατηρήθηκαν μπορούν να εξηγηθούν από εξωτερικά αίτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://www.naftemporiki.gr/story/1710963/pethane-toemdrivepou-uposxotan-megala-taksidia-sto-diastima

No comments :

Post a Comment