24/02/2015

Εξέλιξη ή Αντι-εξέλιξη; Βρίσκεται η ανθρώπινη ευφυΐα σε συνεχή παρακμή;

Ο κορυφαίος γενετιστής *James Watson (δείτε σύντομο επιστημονικό βιογραφικό στο τέλος) μαζί με τον Francis Crick και τον Maurice Wilkins το 1962 βραβεύτηκαν με το Nobel ιατρικής και φυσιολογίας, για την ανακάλυψη της ελικοειδής δομής του DNA, της γνωστής διπλής έλικας. Η ανακάλυψη της δομής της του DΝΑ, του μορίου της κληρονομικότητας, από τους James Watson και Francis Crick το 1953 είναι από τις λίγες ανακαλύψεις που άλλαξαν εκ βάθρων μια επιστήμη, αφού συνέβαλε ουσιαστικά στη θεμελίωση της μοριακής βιολογίας. Στη συνέχεια ο James Watson, συμμετείχε ενεργά και στο Human Genome Project, την πολυεθνική προσπάθεια για την πλήρη αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DNA. Αυτά που ανακάλυψαν και δημοσιοποίησαν οι ερευνητές σχετικά με το DNA, δεν ταιριάζουν με τα σχέδια κυβέρνησης των επικυρίαρχων. Αρχές Δεκέμβρη του 2014, ο κορυφαίος Αμερικανός βιολόγος James Watson πούλησε το βραβείο Νόμπελ που έλαβε το 1962 αντί του ποσού των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία του γνωστού οίκου Christie’s. Ο Watson δήλωσε ότι ένα από τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην εκποίηση του τιμητικού μεταλλίου είναι η αποκατάσταση της φήμης του. Επιπλέον, η απόφαση του να πουλήσει το βραβείο του, ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στο διεθνές κατεστημένο της «πολιτικής ορθότητας» και του αντιρατσισμού, που τον έθεσε σε πλήρη απομόνωση. Όπως εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα στους Financial Times «κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι υπάρχω» προσθέτοντας ότι έχει γίνει ένα «μη-πρόσωπο», μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν 7 περίπου χρόνια σχετικά με το χαμηλό IQ των εγχρώμων της αφρικανικής ηπείρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 86χρονος Watson είναι ο πρώτος εν ζωή νομπελίστας, που πούλησε το μετάλλιό του. Ένας δισεκατομμυριούχος Ρώσος επιχειρηματίας, ο Άλισερ Ουσμάνοφ, αποκάλυψε πριν λίγες μέρες, ότι είναι ο πλειοδότης στη δημοπρασία για το βραβείο και ότι πρόκειται να το επιστρέψει στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Ο Ουσμάνοφ, ο οποίος είχε κάνει ανώνυμα την προσφορά του στη δημοπρασία μέσω τηλεφώνου, δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτη μια κατάσταση στην οποία ένας εξέχων επιστήμονας υποχρεώνεται να πουλήσει ένα μετάλλιο αναγνώρισης των επιτευγμάτων του» προσθέτοντας ότι «Ο Watson είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιολόγους στην ιστορία της ανθρωπότητας και το βραβείο του για την ανακάλυψη της δομής του DNA πρέπει να παραμείνει δικό του». Σε ανακοίνωσή του ο Ρώσος μεγιστάνας ανέφερε ότι αισθάνθηκε άσχημα επειδή ο Watson αναγκάστηκε να πουλήσει το μετάλλιό του, προκειμένου να δωρίσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του για την επιστημονική έρευνα και θέλησε να τον βοηθήσει να επιτύχει τον στόχο του, χωρίς ταυτόχρονα να του στερηθεί το βαρύτιμο μετάλλιο. Ο Ουσμάνοφ δήλωσε ακόμη ότι το έργο του Watson βοήθησε στην έρευνα κατά του καρκίνου, την ασθένεια από την οποία πέθανε ο πατέρας του. «Είναι σημαντικό για μένα ότι τα χρήματα που δαπάνησα γι’ αυτό το μετάλλιο, θα πάνε για την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας».

Αποτελεί γεγονός ότι οι σύγχρονοι υποστηρικτές της «πολιτικής ορθότητας» δεν επιτρέπουν καμιά επιστημονική γνώμη -ακόμη και αν είναι ισχυρά τεκμηριωμένη με ατράνταχτα επιχειρήματα και αποδείξεις- αν αυτή αποκλίνει από τις απόψεις των απανταχού αντιρατσιστών, απόψεις που τείνουν να λάβουν διαστάσεις καθολικής αποδοχής από τα απανταχού ερίφια της παγκοσμιοποίησης. Έρευνες που αποδεικνύουν με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία ότι υπάρχουν διαφορές στο γενετικό υλικό μεταξύ των φυλών του ανθρώπινου είδους, διαφορές που επηρεάζουν την διανοητική ικανότητα, την φυσική αντοχή, τον ψυχισμό, κτλ. αποσιωπώνται στο όνομα της «δημοκρατίας», της πολυφυλετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, που προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων, ενώ οι επιστήμονες που τις πραγματοποιούν αφορίζονται από την διεθνή «επιστημονική κοινότητα» και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο του 2008, ο Δρ. James Watson, είχε προγραμματίσει μια διάλεξη στο Μουσείο Επιστημών. Όταν σε μία συνέντευξη του στους Sunday Times άφησε να νοηθεί ότι η νοημοσύνη έχει σχέση με τη φυλή, το μουσείο ακύρωσε τη διάλεξη και η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων εξέφρασε την αντίθεσή της στα «ρατσιστικά σχόλια». Στη δήλωση που εξέδωσε, ειπώθηκε ότι το μουσείο «δεν αποφεύγει τον διάλογο επί επίμαχων ζητημάτων» αλλά επέμεινε ότι ο Δρ. Watson «είχε υπερβεί τα όρια του επιτρεπτού διαλόγου». Δηλ σε ελεύθερη μετάφραση, «μπορείς να πεις ότι θέλεις αρκεί να συμφωνείς μαζί μου» με τα κοινωνικά επιθυμητά ψεύδη εν προκειμένω ! Το θέμα ξεκίνησε όταν οι Sunday Times του Λονδίνου δημοσίευσαν άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο 79χρονος Watson δήλωσε πως είναι...
«Κατά βάθος απαισιόδοξος για το μέλλον της Αφρικής. Οι κοινωνικές πολιτικές μας βασίζονται στο γεγονός ότι η ευφυΐα τους είναι η ίδια με τη δική μας, ενώ όλες οι έρευνες λένε πως αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, όσοι έχουν να κάνουν με μαύρους υπαλλήλους διαπιστώνουν πως αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα».
Οι αντιδράσεις ήταν οργισμένες και μαζικές, φυσικά τους πάτησε τον κάλο! Κανένας δεν κοιτάει τι γίνεται στην ΦΥΣΗ και στο ΦΥΣΙΟ–ΛΟΓΙΚΟ πεδίο, τίποτε δεν είναι όμοιο με τίποτε άλλο και τίτοτε δεν έχει την ίδια αξία με τίποτε άλλο. Όποιοι ασχολούνται με την Γεννετική Βιολογία, αυτά τα γνωρίζουν, άσχετα που δεν τα λένε, γιατί το απαγορεύουν οι «Μυστικές Εταιρίες» που ανήκουν.

Το 2000, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, είχε δηλώσει πως η σεξουαλική ορμή συνδέεται με το χρώμα του δέρματος.
«Γι΄αυτό λέμε Λατίνοι εραστές. Δεν έχετε ακούσει ποτέ για τον Άγγλο εραστή. Μόνο για τον Αγγλο ασθενή».
Είπε επίσης ...
- πως η γυναίκα πρέπει μόνη της να αποφασίζει αν θα κρατήσει ή όχι το έμβρυο που κυοφορεί
- ότι οι μαύρου δέρματος φυλή έχει μικρότερη νοημοσύνη από την λευκή φυλή
- ότι η ομοφυλοφιλία είναι παρέκκλιση
ότι … ότι… και τι δεν είπε ο καθηγητής. Όλα κόντρα στο κοινωνικό κατεστημένο που θέλει να επιβάλλει την ομοφυλοφιλία σαν κάτι φυσιολογικό και όχι σαν παρέκκλιση, που η γυναίκα δεν επιτρέπεται να έχει άποψη αφού είναι μια μηχανή αναπαραγωγής και όργανο του σεξ, χωρίς πνευματική υπόσταση, που κατ'αυτούς το ανακάτεμα των φυλών είναι όχι απλά επιτρεπτό αλλά αναγκαίο και άλλα πολλά γραφικά και παρά φύση. Είναι φυσικό να ξεσηκωθεί ο τσοπάνης όταν του διαταράσσουν τα πρόβατα στο μαντρί.

Στο τελευταίο του βιβλίο, με τίτλο Avoid Boring People [Αποφύγετε τους βαρετούς ανθρώπους] ο Watson αναφέρει ότι...
"οι διανοητικές ικανότητες κάθε λαού ποικίλουν ανάλογα με τη γεωγραφική του εξάπλωση και την εξελικτική του ιστορία".
Όποιος γνωρίζει γενετική και ανακατεύεται με το DNA, ΓΝΩΡΙΖΕΙ, από πρώτο χέρι πως αυτά που λέει ο καθηγητής είναι ήδη γνωστά σε «Κύκλους Γνώσης Μυστικών Εταιριών». Το ανακάτεμα της γενετικής λίμνης είναι που εξαφάνισε λαούς και πολιτισμούς, άλλωστε, ένα τέτοιο τέλος ζούμε και σήμερα που αναδύουν την γκρίζα φυλή. Σήμερα αυτό χρειάζονται, ένα υβρίδιο ανθρώπινου ζώου, χωρίς ταυτότητα, μια Γκρίζα Φυλή. Όταν λέμε ότι αυτό είναι καθαρόαιμο άλογο ράτσας δεν το ανακατεύουμε με ένα μπασταρδεμένο. Το ίδιο γίνεται σε όλες τις διασταυρώσεις, η καθαρότητα του αίματος και της γενετικής λίμνης είναι υψίστης σημασίας, για την επιβίωση μιας φυλής. Εχει να κάνει με την ΕΝΤΡΟΠΙΑ. Θετική Εντροπία=θάνατος κι εκφυλισμός, Αρνητική Εντοροπία=Ζωή και Ανάπτυξη. Το ανακάτεμα της γενετικής λίμνης είναι Θετική Εντροπία. Οι Σπαρτιάτες π.χ σαν φυλή εξαφανίστηκαν όταν επέβαλαν τους έσχατους χρόνους, στους καθαρόαιμους Σπαρτιάτες να νυμφεύονται με σκλάβους. Σε μερικά χρόνια οι Σπαρτιάτες δεν υπήρχαν. Αυτό γίνεται και σήμερα με όποιον λαό θέλουν να εξαφανίσουν και με τους Έλληνες μάλιστα πρώτους–πρώτους στην λίστα. Είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη και η φροντίδα των «επικυρίαρχων» προς εμάς.

Δεν ξεχνάμε έναν ακόμη νομπελίστα: Τον κορυφαίο φυσικό William Shockley (1910-1989) o ο οποίος υπήρξε ο «πατέρας» μιας από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα, αυτής του «τρανζίστορ», μιας ανακάλυψης που συνέβαλε στην ραγδαία εξέλιξη της Ηλεκτρονικής και της Πληροφορικής. Ο Shockley κατά τη δεκαετία του ’70 έστρεψε τις έρευνές του στη Γενετική και την Ευγονική, διατυπώνοντας απόψεις, όπως π.χ. η εθελούσια στείρωση ατόμων με χαμηλό ΙQ κατόπιν χρηματικής αμοιβής, οι οποίες θεωρήθηκαν άκρως «ρατσιστικές» και είχαν ως αποτέλεσμα την απομόνωση και τον στιγματισμό του από την επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο, μέχρι το τέλος της ζωής του.

H Ανθρώπινη Ευφυΐα σε συνεχή παρακμή από τη γένεσή της

Είναι άραγε το ανθρώπινο είδος καταδικασμένο σε πνευματική παρακμή; Άραγε η νοημοσύνη μας θα χαθεί μέσα στους αιώνες που ακολουθούν, κάνοντας τους απογόνους μας ανίκανους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία που πρόγονοί τους εφήυραν; Με λίγα λόγια θα μείνει ο Homo χωρίς sapiens; Αυτό αποτελεί σε περίληψη μία αμφιλεγόμενη υπόθεση που κάνουν κάποιοι από τους καλύτερους γενετιστές σήμερα. Υποστηρίζουν ότι η τεράστια ικανότητα που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος να μαθαίνει νέους τρόπους και τρικ δέχεται την επίθεση από μία σειρά γενετικών μεταλλάξεων που έχουν συγκεντρωθεί από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να ζει σε πόλεις, δηλ. πριν μερικές χιλιάδες χρόνια πριν. Ο επικεφαλής καθηγητής στο εργαστήριο γενετικής του παν/μιου Stanford στην Καλιφόρνια, Gerald Crabtree έθεσε αυτή την ανατρεπτική ιδέα, ότι δηλαδή αντί να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, η ανθρώπινη νοημοσύνη έχει ήδη φθάσει στο ζενίθ τις εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, και από τότε παρουσιάζεται μία αργή παρακμή στις πνευματικές μας και συναισθηματικές μας ικανότητες. Αν και σήμερα είμαστε περιτριγυρισμένοι από τα τεχνολογικά και ιατρικά επιτεύγματα μίας επιστημονικής επανάστασης, όλα αυτά δεν αποτελούν παρά το παραπέτασμα μπροστά σε μία παρακμή της δύναμης τους εγκεφάλου μας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος ώστε στο μέλλον να οδηγήσει στην απόλυτη αποβλάκωση το ανθρώπινο είδος, συμπληρώνει ο καθηγητής. Τα επιχειρήματά του, βασίζονται στο γεγονός ότι πολύ περισσότερο από το 99% της ανθρώπινης εξελικτικής πορείας ζούσαμε σαν κυνηγοί-καρποσυλλέκτες σε κοινότητες όπου επιβιώναμε βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις έχοντας μεγάλους εγκεφάλους. Με τον ερχομό της γεωργίας και των πόλεων, ωστόσο, η φυσική επιλογή της πνευματικότητάς μας έχει σταματήσει να είναι αποτελεσματική και μεταλλάξεις άρχισαν να συσσωρεύονται στα πολύ σημαντικά «γονίδια της εξυπνάδας».

Αναφέρει ο καθηγητής σε ένα ανατρεπτικό κείμενο που δημοσίευσε στο περιοδικό Trends in Genetics...
- «Θα έβαζα στοίχημα ότι αν ένας μέσος πολίτης της Αθήνας από το 1000 πκε παρουσιαζόταν ξαφνικά μπροστά μας θα ήταν σίγουρα περισσότερο ευφυής και έξυπνος από όλους τους εν ζωή συναδέλφους και συντρόφους μας, με μία δυνατή μνήμη, ένα μεγάλο φάσμα ιδεών και έχοντας μία ξεκάθαρη ματιά μπροστά σε σημαντικά ζητήματα και υποθέτω ότι θα ήταν πιο σταθερός συναισθηματικά από εμάς. Θα έβαζα στοίχημα ακόμα το ίδιο και για τους αρχαίους κατοίκους των περιοχών της Αφρικής, της Ασίας, της Ινδίας ή της Αμερικής περίπου 2,000 έως και 6,000 χρόνια πριν. Η βάση αυτού του συλλογισμού μου προέρχεται από τις πρόσφατες έρευνες στη γενετική, στην ανθρωπολογία και τη νευροβιολογία που προβλέπουν ξεκάθαρα ότι οι πνευματικές και συναισθηματικές μας ικανότητες είναι εξαιρετικά γενετικά ευάλωτες. Μία σύγκριση των γενότυπων μεταξύ των γονέων και των απογόνων τους αποκάλυψε ότι κατά μέσο όρο παρουσιάζονται περίπου 25 με 65 νέες μεταλλάξεις στο DNA κάθε γενιάς. Ο καθηγητής λέει ότι με αυτή την ανάλυση προβλέπει περίπου 5,000 νέες μεταλλάξεις έχουν ήδη παρουσιαστεί στις προηγούμενες 120 γενεές, καλύπτοντας μία χρονική περίοδο περίπου 3,000 ετών.» 
- «Η ζωή του κυνηγού-καρποσυλλέκτη είχε πιθανόν περισσότερες πνευματικές απαιτήσεις από όσο θεωρούμε εμείς σήμερα. «Ένας κυνηγός-καρποσυλλέκτης που δεν υπολόγισε σωστά τον τρόπο για να εξασφαλίσει την τροφή του και τη στέγη του πιθανόν πέθαινε μαζί με τη γυναίκα του, ενώ ένα στέλεχος σήμερα του χρηματιστηρίου αν έκανε ένα ανάλογο σφάλμα θα έπαιρνε ένα σημαντικό μπόνους και θα ήταν ένας περισσότερο ελκυστικός σύντροφος.» 
Μερικές από αυτές τις μεταλλάξεις, αναφέρει, ότι θα παρουσιαστούν μέσα σε 2,000 έως 5,000 γονίδια που συνδέονται με την πνευματική ικανότητα του ανθρώπου για παράδειγμα αυτά που δομούν και καταγράφουν τα δισεκατομμύρια των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου ή αυτά που παράγουν τις εκατοντάδες των χημικών νευροδιαβιβαστών που ελέγχουν τις συνάψεις ανάμεσε σε αυτά τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η θεωρία του αμερικανού επιστήμονα προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα. Οι άλλοι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί...
- «Με μία πρώτη ματιά έχουμε να κάνουμε με μία κλασική περίπτωση επιστημονικής θεωρίας που συνδέεται με την τέχνη. Δεν με ενδιαφέρει η υπόθεση, παρουσίασέ μου στοιχεία για αυτό και δεν υπάρχει τίποτα» αναφέρει ο γενετιστής στο University College του Λονδίνου, Steve Jones. «Θα μπορούσα να υποστηρίξω και εγώ ότι οι μεταλλάξεις έχουν καταστείλει την επιθετικότητά μας, την κατάθλιψή μας και το μέγεθος του πέους μας, αλλά κανένα περιοδικό δεν θα το δημοσίευε. Γιατί δημοσίευσαν αυτό;» συμπληρώνει ο Jones. «Είμαι υποστηρικτής της επιστήμης Gradgrind, δηλ. αποδείξεις, αποδείξεις και περισσότερες αποδείξεις. Χρειαζόμαστε και ιδέες, φυσικά, και εδώ έχουμε να κάνουμε με ιδέες γραμμένες σε ένα χαρτί, αλλά δεν έχω ιδέα πώς αυτή η ιδέα θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί.»
- «Ο Κάμπτρι βασίζει τη θεωρία του στην άποψη ότι η ανθρώπινη ευφυΐα εξελίχθηκε ώστε να χτίζουμε σπίτια ή να ρίχνουμε ακόντια σε αγριογούρουνα. Όμως δεν είναι αυτές οι ικανότητες που οδήγησαν στην αύξηση του μεγέθους του ανθρώπινου εγκεφάλου. Στην πραγματικότητα, εκείνο που οδήγησε στην εξέλιξη του εγκεφάλου μας είναι ο πολύπλοκος κόσμος που φτιάξαμε και αυτός ο πολύπλοκος κόσμος δεν πρόκειται να χαθεί. Το πώς επιλέγουμε τον σύντροφό μας ή το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας είναι χαρακτηριστικά που θα μας ακολουθούν πάντοτε. Προσωπικά δεν βλέπω στο ορατό τουλάχιστον μέλλον να υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μια εξελικτική διαδικασία όπως αυτή που αναφέρει ο Κάμπτρι απαιτεί δεκάδες χιλιάδες έτη για να ολοκληρωθεί και χωρίς αμφιβολία, αν η ανθρωπότητα δεν αυτοκαταστραφεί, η επιστημονική εξέλιξη θα βρίσκει συνεχώς τις απαραίτητες λύσεις για τα προβλήματα που θα εμφανίζονται» αναφέρει ο Ρόμπιν Ντάνμπαρ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

* Αφορμή γι αυτό το άρθρο [του 2011] στάθηκε η ομιλία του Dr James Watson, στο 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στην ΕΛΛΑΔΑ, στην Πάτρα για την ακρίβεια, με θέμα «Discovering the Double Helix of DNA». Στάθηκε ακόμη αφορμή για να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ κάποιες ομάδες ανθρωποειδών πόσο δίκιο έχει ο καθηγητής, όταν μιλάει για Μη ομοειδείς ανθρώπινες φυλές. Τα ανθρώπινα ζώα είναι επιμιξία με πρόβατα ή με μπαμπουίνους, απλώς ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ, ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, για να μην αναφερθώ στα πολύ γνωστά μας υβρίδια. Κακώς ψάχνουν το χαμένο κρίκο της εξέλιξης από τους μπαμπουίνους στον σύχγρονο ανθρώπινο ζώο, δεν υπάρχει, γιατί δεν επιτεύχθηκε η εξέλιξη. Ακόμη υπάρχουν μπαμπουίνοι, δες το βίντεο:https://www.youtube.com/watch?v=0B2VaX_jOT8 Μια ομάδα μαστουρωμένων νεαρών «αναρχικών» διέκοψε το συνέδριο και επιτέθηκε με χυδαιότητες στον καθηγητή Watson… Ένας μάλιστα από τους μπαμπουίνους επιτέθηκε στον 83χρονο βραβευμένο καθηγητή με καδρόνι! Οι «πανεπιστημιακού ασύλου» επιστημονικές απόψεις μπορούν μόνο με καδρόνια να αντικρούσουν επιχειρήματα και φυσικά όχι με επιστημονικές αποδείξεις και διάλογο. Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι μπαμπουίνοι–αναρχικοί απλώς μιμιδίζουν όταν δεν μηρυκάζουν.  Είναι επίσης γνωστό ότι οι Εφιάλτες στην Ελλάδα πάντοτε έγραφαν ιστορία.

Για την ολική ανικανότητα του [ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ] Πανεπιστημίου στην ασφαλή διοργάνωση της εκδήλωσης και στην λήψη μέτρων προστασίας, δε χρειάζεται να πω τίποτα. Οι πρυτάνεις χρόνια τώρα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ την ανικανότητα τους στο οτιδήποτε, μόνο την επιτυχή πορεία τους στις Μυστικές Εταιρείες, αλλά κι αυτό είναι άγνωστο στον κοσμάκη. Παλιά απορούσα «τι στο καλό τους μαθαίνουν στα Πανεπιστήμια;» μέχρι που γνώρισα κάμποσους καθηγητές του Πανεπιστημιακού κατεστημένου και έπαψα να έχω απορίες. Τους μαθαίνουν αυτό που είναι και οι ίδιοι «Το απόλυτο τίποτα» !!! Άλλωστε αν δεν ανήκουν στις γνωστές Μυστικές Εταιρείες με απόλυτη υποταγή, καθηγητές δεν γίνονται. Ταυτόχρονα πρέπει να σταθώ σε όλους όσους παρακολουθούσαν το συνέδριο, αντέδρασαν και αντεπιτέθηκαν στους μπαμπουίνους, αυτούς με τα ρόπαλα -που ΝΑΙ μπορούν να θεωρηθούν ανθρώπινα ζώα, από αυστηρά επιστημονικής απόψεως τουλάχιστον– αντέδρασαν λοιπόν οι άνθρωποι τους επιτέθηκαν και τους πέταξαν εκεί που ανήκουν, στα σκουπίδια. Αυτοί με τα ρόπαλα δεν είναι, που έχουν κάνει καραμέλα την ελευθερία έκφρασης, αλλά μόνο όταν συμφωνούν μαζί τους; Αυτό που δήλωσε ο καθηγητής James Watson, είναι ότι “οι γυναίκες θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν έκτρωση αν μπορούσε να αποδειχθεί σε προγεννητικό έλεγχο ότι το παιδί τους είναι ομοφυλόφιλο, ή ηλίθιο” ή σαν τα ακέφαλα “όντα” του βίντεο που οι μόνες λέξεις που γνωρίζουν είναι αυτές των σεξουαλικού περιεχομένου. Κανένας δεν σκέφτεται πως το ανακάτεμα της γενετικής λίμνης ισούται με θάνατο! Δεν τους επιτρέπουν να σκέφτονται, δεν μπορούν να σκεφτούν άλλωστε, πέρα από τις υποβολές που τους κάνουν, γιατί τα υβρίδια είναι αυτό το αποτέλεσμα από αυτό το ανακάτεμα.

* Τζέιμς Γουάτσον (James Watson, 6 Απριλίου 1928)
Αμερικανός μοριακός βιολόγος, γενετιστής και ζωολόγος, περισσότερο γνωστός για την ανακάλυψη της δομής του DNA σε συνεργασία με τον Φράνσις Κρικ το 1953. Οι Γουάτσον, Κρικ και Μώρις Γουίλκινς βραβεύτηκαν το 1962 με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής «για τις ανακαλύψεις του σχετικά με τη μοριακή δομή των νουκλεϊκών οξέων και της σημασίας τους για την μεταβίβαση των πληροφοριών σε έμβιο υλικό». Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1928 και σπούδασε ζωολογία στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο (B.S., 1947) και στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις (Ph.D., 1950) και πραγματοποιήσε μεταδιδακτορικό στη χημεία με τον Χέρμαν Κάλκαρ στην Κοπεχάγη. Στη συνέχεια δούλευσε στο εργαστήριο Καβέντις στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου και γνώρισε τον μελλοντικό συνεργάτη του Φράνσις Κρικ. Από το 1956 μέχρι το 1976, ο Γουάτσον ήταν διδακτικό προσωπικό στο τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, κάνοντας έρευνα στη μοριακή βιολογία. Από το 1968, ο Γουάτσον ήταν διευθυντής στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) στο Λονγκ Άιλαντ. Στο CSHL, άλλαξε το επίκεντρο της έρευνάς του στη μελέτη του καρκίνου, ενώ παράλληλα το έκανε παγκόσμιο ηγετικό κέντρο στη μοριακή βιολογία. Το 1994 έγινε πρόεδρος, θέση στην οποία παρέμεινε για 10 χρόνια.

Οι Watson και Crick προέρχονταν από δύο διαφορετικές σχολές ερευνητικής σκέψης. Ο πρώτος από τη λεγόμενη ομάδα των φάγων, έχοντας ως θέμα της διδακτορικής διατριβής του την επίδραση των ακτίνων Χ στην ανάπτυξη των βακτηριοφάγων, υπό την επίβλεψη επιφανών επιστημόνων, όπως οι Luria και Delbruck. Ο δεύτερος είχε παιδεία φυσικού, αρχίζοντας την ερευνητική του δραστηριότητα στο Λονδίνο με θέμα το ιξώδες του νερού υπό πίεση και σε υψηλή θερμοκρασία, και μετά τον πόλεμο στράφηκε προς τη βιολογία, κυρίως στο εργαστήριο Cavendish του Κέιμπριτζ, με διευθυντή τον επιφανή επίσης ερευνητή Ρerutz. Παρά τις λίγες σχετικές πληροφορίες που είχαν, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και άλλα δημοσιευμένα ευρήματα, όπως του Ρauling σχετικά με την ύπαρξη «μοτίβων» στις πρωτεΐνες, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη δομή του DΝΑ αλλά ανεπιτυχώς, οι Watson και Crick άρχισαν να δοκιμάζουν διάφορα δομικά μοντέλα με διπλή και τριπλή έλικα, στα οποία οι βάσεις βρίσκονταν στο εξωτερικό του μορίου· τα μοντέλα αυτά ήταν όμως λανθασμένα. Στη συνέχεια ο Watson επηρεασμένος από μια σχετική εργασία κατασκεύασε ένα πρώτο μοντέλο με διπλή έλικα στο οποίο οι βάσεις ζευγάρωναν με όμοιές τους, π.χ. η αδενίνη με την αδενίνη, αλλά και αυτό κατέρρευσε. Τότε ο Watson είχε την ιδέα να ζευγαρώσει μεταξύ τους διαφορετικές βάσεις, την αδενίνη με τη θυμίνη και τη γουανίνη με την κυτοσίνη, μοντέλο που εξηγούσε και τη γνωστή ήδη πληροφορία ύπαρξης ίσων συγκεντρώσεων στο DΝΑ των βάσεων αδενίνης και θυμίνης, καθώς και γουανίνης και κυτοσίνης. Οι Watson και Crick έγραψαν αμέσως ένα άρθρο για το μοντέλο της διπλής έλικας, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 15.4.1953 στο εγκυρότατο επιστημονικό περιοδικό «Νature». Στις 30.5.1953 δημοσίευσαν στο ίδιο περιοδικό άλλο άρθρο παρουσιάζοντας τις γενετικές συνέπειες της διπλής έλικας του DΝΑ, εξηγώντας την αναπαραγωγή του και τη συνακόλουθη αυτοαναπαραγωγική ιδιότητα των γονιδίων. Είχαν γράψει επίσης ότι «η ακριβής διαδοχή των βάσεων αποτελεί τον κώδικα που μεταφέρει τη γενετική πληροφορία», στην αποκρυπτογράφηση του οποίου συνέβαλε ουσιαστικά ο Crick μετά τον χωρισμό τους, χωρίς να σημαίνει ότι είχαν σαφή αντίληψη της ύπαρξης γενετικού κώδικα – όπως αναφέρει ο Μorange στο βιβλίο του «Η ιστορία της μοριακής βιολογίας». Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Το μοντέλο της διπλής έλικας έγινε σύντομα αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα, αν και ουσιαστικά αποδείχθηκε τη δεκαετία του 1980. Ωστόσο από την αρχή πολλοί επισκέπτονταν το Cavendish για να θαυμάσουν το μοντέλο αυτό που έμοιαζε με έργο τέχνης. Η επιτυχία αυτή προήλθε και από την ανυπομονησία του Watson σε σχέση με την ομάδα Wilkins και Franklin, η οποία προχωρούσε με αργούς ρυθμούς, όπως επίσης και από την οξυδέρκειά του να αποφύγει την παγίδα της βιοχημικής προσέγγισης του DΝΑ.  Οι Watson και Crick προσδιόρισαν τη δομή του DΝΑ χωρίς να κάνουν οι ίδιοι ούτε ένα πείραμα, εισάγοντας ένα νέο ύφος στη βιολογική έρευνα, σύμφωνα με το οποίο οι συζητήσεις και η αξιοποίηση πληροφοριών μπορεί να έχουν ενίοτε μεγαλύτερη σημασία από τις πειραματικές παρατηρήσεις. Σημειώνεται επίσης ότι στην αρχή της έρευνάς τους δεν ήταν καν σίγουροι για τον ρόλο του DΝΑ στην κληρονομικότητα· όπως επίσης ότι τα κρυσταλλογραφικά δεδομένα της Franklin έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην ανακάλυψη της διπλής έλικας – ήταν όμως άτυχη καθώς πέθανε από καρκίνο λίγα χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εκείνη ανακάλυψη και δεν της απονεμήθηκε το βραβείο Νομπέλ, όπως έγινε με τους Watson, Crick και Wilkins το 1962. Η συμβολή λοιπόν του Watson στη σημαντικότατη εκείνη ανακάλυψη που άλλαξε την ερευνητική πορεία στις βιολογικές επιστήμες, και όχι μόνο, ήταν καταλυτική.

http://www.terrapapers.com/?p=20587

2 comments :

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΧΑΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ.

    ReplyDelete
  2. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΗΛΙΘΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΣΑ.
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
    ΙΑΤΡΙΚΗ
    ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ
    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Κ.Λ.Π
    ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΗ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΙΜΕΙΞΙΑ

    ReplyDelete