21/01/2015

Περί της αποκάλυψης τηλεφωνικών παρακολουθήσεων των κομμάτων και άλλα ευτράπελα…

Δολοπλοκίες, ημίγυμνες υποψήφιες, μηνύματα μίσους και αλληλοσπαραγμού και τώρα, μυστικές υπηρεσίες και παρακολουθήσεις, έρχονται να συμπληρώσουν το κακογραμμένο σενάριο των επικείμενων ελληνικών βουλευτικών εκλογών. Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, κι επειδή οι πρόθυμοι να μας ξανασώσουν δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να συζητήσουν για το δια ταύτα, δηλαδή τις προγραμματικές τους θέσεις για να αντιστραφεί η καταστροφική επέλαση των μνημονίων και των επικυρίαρχων δυνάμεων, άρχισα πια ακολουθείται πλέον και η ευφάνταστη οδός του μυστηρίου του κόσμου των μυστικών υπηρεσιών και ενδεχομένως να τεθούν σκληρές «λύσεις» που θα εμπεριέχουν και παράπλευρες απώλειες. Σε αυτό το σκηνικό του πολιτικού βόθρου, λοιπόν, κάποιοι «ευφυείς» αποφάσισαν να εισάγουν και την «κλασική συνταγή» των μυστικών υπηρεσιών και δη των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, χωρίς να προσδιορίζεται ποιος παρακολουθεί και γιατί…! Εάν υποθέσουμε πως ξένες μυστικές υπηρεσίες (και χώρες) αποφάσισαν να παρακολουθήσουν ελληνικά πολιτικά κόμματα, θα πρέπει αυτόματα να υποθέσουμε πως αυτές οι ξένες μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει μέσα στα υπό παρακολούθηση κόμματα… Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει, αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως εδώ και πολλά χρόνια έχουν ήδη κατορθώσει να παρεισφρήσουν, ποικιλοτρόπως, όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται να ελέγχουν τον πολιτικό βίο της Ελλάδας.

Η περίπτωση να αλληλο-παρακολουθούνται τα πολιτικά κόμματα θα μπορούσε να είναι πιθανή, αλλά μόνο εάν έχουν αναπτύξει συνεργασίες πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε υψηλού επιπέδου βιομηχανική κατασκοπεία ή εάν τα ενδιαφερόμενα κόμματα έχουν αγοράσει δικό τους (πανάκριβο) υλικό παρακολουθήσεων, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Η περίπτωση να παρακολουθούνται ελληνικά πολιτικά κόμματα από ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ανήκει στον χώρο της φαντασίας, αφού είναι γνωστό πως το πέρασμα του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία δημιούργησε πλείστα όσα προβλήματα στην εχεμύθεια των συγκεκριμένων υπηρεσιών και ως εκ τούτου ασφαλής (και μη σύννομη) συνεργασία μαζί τους αποκλείεται από την απλή λογική… Εν πάσει περιπτώσει, εάν κάποιος έχει την εντύπωση πως οι μυστικές υπηρεσίες θα διεξήγαγαν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που θα ήταν δυνατόν να γίνουν αντιληπτές από δημοσιογράφους ή άλλους (με μηδενική γνώση του αντικειμένου), τότε ή υποτιμά σε απίστευτο βαθμό την δική μας νοημοσύνη ή υποτιμά πολύ την ικανότητα των μυστικών υπηρεσιών… Φαίνεται, λοιπόν, πως οι τηλεοπτικές σειρές, αλλά και η ανάγκη να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ουσιαστική προεκλογική συζήτηση, «γέννησε» στο μυαλό κάποιων ανοήτων (και προφανώς αδαών) την ιδέα για το «πιασάρικο θέμα» των παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων…

"Τι δείχνουν μετρήσεις με τη συσκευή Cryptophone: Ίχνη υποκλοπών και επεμβάσεων σε κινητά τηλέφωνα σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία κομμάτων καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας κατέγραψε τις δύο τελευταίες εβδομάδες ειδική συσκευή που προμηθεύτηκαν «Τα Νέα». Τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος. Ρεκόρ όμως στις καταγραφές ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής, εντοπίζεται στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου λαμβάνονταν μετρήσεις μέσω του Cryptophone σε καθημερινή βάση και διαφορετικές ώρες της ημέρας στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τα γραφεία των κομμάτων αλλά και σε υπουργεία όπως το Οικονομικών, καθώς και πρεσβείες. Επίσης, η εφημερίδα επισκέφθηκε επανειλημμένως και περιοχές όπου διαμένουν πολιτικοί αρχηγοί. Συνολικά, κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, «Τα Νέα» διήνυσαν περισσότερα από 400 χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια, ενώ διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις και καταγράφηκαν 193 «πολύ ύποπτα» συμβάντα. Επιπλέον, υπήρξαν 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης, 78 «μέτριας» και 263 «χαμηλής». Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές: το Cryptophone 500 της γερμανικής εταιρείας GSMK, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ. Η ίδια ακριβώς συσκευή χρησιμοποιήθηκε κατά τις έρευνες της νορβηγικής εφημερίδας «Aftenposten», η οποία αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών στο Όσλο". (newsbeast.gr)
Δείτε κι άλλα σχετικά
https://www.youtube.com/watch?v=AAoLXxpKoEQ)
Ίχνη υποκλοπών σε Συγγρού και Κουμουνδούρου
Κατεπείγουσα έρευνα για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων

διαβάστε τώρα και την ουσιαστική συνέχεια...
Για να μπορέσει να γίνει μαζική παρακολούθηση τηλεφωνικών αριθμών, απαιτείται πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές (σέρβερς) των τηλεφωνικών εταιρειών. Εκεί, η παρακολούθηση είτε γίνεται σε συγκεκριμένους αριθμούς (μέθοδος που ακολουθούν οι κρατικές υπηρεσίες και την εφαρμόζουν κατόπιν εισαγγελικής εντολής) είτε με την διείσδυση ειδικού λογισμικού το οποίο όμως για να μην γίνει γνωστό θα πρέπει να τοποθετήσει ειδικός τεχνικός της τηλεφωνικής εταιρείας προκειμένου να μην εμποδιστεί η δράση του λογισμικού υποκλοπής από το εταιρικό Firewall. Οι υποκλαπείσες τηλεφωνικές γραμμές αναδρομολογούνται σε κτιριακές εγκαταστάσεις που διαθέτουν τον απαραίτητο σε υλικό και λογισμικό εξοπλισμό, τον οποίο χειρίζονται εξειδικευμένοι υπάλληλοι… Παρακολούθηση μεμονωμένων τηλεφωνικών αριθμών από smart phones, είναι δυνατόν να επιτευχθεί με κλωνοποίηση της κάρτας SIM. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε άμεσα, με κάποιον δηλαδή που θα έχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο κινητό και θα αφαιρέσει την κάρτα για να την κλωνοποιήσει είτε με την back door διείσδυση μέσω της τεχνολογίας Bluetooth για να εισαχθεί κατάλληλο λογισμικό κλωνοποίησης της κάρτας. Σε αυτή την περίπτωση η χρήση του τηλεφωνικού αριθμού γίνεται από δύο ή περισσότερους χρήστες (εξαρτάται από το πόσες φορές θα κλωνοποιηθεί η κάρτα SIM). Μία άλλη περίπτωση υποκλοπής από συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό είναι η διείσδυση Bluetooth με τη μέθοδο back door και η εγκατάσταση λογισμικού Trojan (δούρειου ίππου), το οποίο θα μεταφέρει την δυνατότητα πλήρους ελέγχου (φυσικά και παρακολούθησης) όλων των λειτουργιών της τηλεφωνικής συσκευής smart phone. Η εισαγωγή ενός Trojan είναι δυνατό να γίνει και με αποστολή ενός sms ή μέσω τηλεφωνικής κλήσης (με άνοιγμα του sms ή απάντηση της τηλεφωνικής κλήσης εισάγεται ο δούρειος ίππος). Επίσης, είναι δυνατόν η τηλεφωνική υποκλοπή να γίνεται μέσω πλήρους κάλυψης των συχνοτήτων του στόχου παρακολούθησης από ειδική συσκευή (ονομάζεται βαλιτσάκι αλλά πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης που τοποθετείται σε αυτοκίνητα–κλούβες). Αυτού του είδους η παρακολούθηση είναι εν μέρει προβληματική, αφού υπάρχουν όρια απόστασης και τυχαίων ή σκόπιμων παρεμβολών επί των συχνοτήτων, ενώ απαιτεί «καθαρό πεδίο», δηλαδή την μη ύπαρξη φυσικών εμποδίων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται συνεχώς μειώνοντας – εξαλείφοντας τα αρνητικά της στοιχεία. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι έχουν ακουστεί πάρα πολλά και έχουν γραφτεί ακόμα περισσότερα για τα περίφημα υπερσύγχρονα "βαλιτσάκια" που όπως λέγεται είχε προμηθευτεί παρανόμως η ΕΥΠ επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και τα οποία ξαφνικά "χάθηκαν" από την ΕΥΠ μετά την πτώση της κυβέρνησης ΓΑΠ και που όπως λένε τα διαθέτουν για ΙΧ υπηρεσίες και με το αζημίωτο πρώην ανώτατα στελέχη της υπηρεσίας...

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι παρακολούθησης και δεν χρειάζεται να εντρυφήσουμε σε αυτές, επειδή το «δημοσιογραφικό δαιμόνιο» που ανακάλυψε προεκλογικά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, δεν αναφέρεται σε καμία τέτοια μέθοδο. Αντίθετα, αναφέρεται στη χρήση cryptophone, δηλαδή τηλεφωνικής συσκευής που χρησιμοποιεί (ή έχει ενσωματωμένο) ειδικό λογισμικό κρυπτογράφησης. Και στο σημείο αυτό βρίσκεται το ευτράπελο της καταγγελίας περί παρακολουθήσεων, αφού οι συσκευές που εμφανίζονται, εξασφαλίζουν (κατά το δυνατόν) την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ δύο τηλεφωνικών συσκευών ιδίου τύπου, δηλαδή μεταξύ δύο συσκευών cryptophone και δεν έχουν λογισμικό παρακολούθησης! Εάν δεν πρόκειται για ανέκδοτο, πρόκειται για γελοιότητα χειρίστου είδους, που υποκρύπτει πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν μεταξύ «ασφαλών συσκευών επικοινωνίας». Εάν οι δημοσιογράφοι υπονοούν ότι η εταιρεία που κατασκευάζει τις συγκεκριμένες «ασφαλείς τηλεφωνικές συσκευές» διέθεσε συσκευές και σε εκείνους που θέλησαν να παρακολουθήσουν τα πολιτικά κόμματα, τότε ο θιγμένος είναι η ίδια η εταιρεία, η οποία θα πρέπει να κινηθεί άμεσα νομικά κατά εκείνων που την διασύρουν στον επαγγελματικό της χώρο ισοπεδώνοντας την αξιοπιστία της καταστρέφοντάς την δια παντός… Εκτός και εάν οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να διαφημίσουν την εταιρεία κρυπτογράφησης τηλεφωνικών συσκευών, οπότε η υπόθεση παίρνει άλλες, τελείως διαφορετικές διαστάσεις και δεν αφορά τα πολιτικά κόμματα, αλλά όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους, που είναι διατεθειμένοι να δώσουν πολλά λεφτά για να αποκτήσουν ασφαλείς ενδοεταιρικές τηλεφωνικές συνομιλίες και επαφές…

ΥΓ: Όλα τα κόμματα (πλην ίσως του ΚΚΕ) έχουν τόσα πρόθυμα "βαθιά -μικρά ή μεγάλα- λαρύγγια" που δεν χρειάζονται συσκευές παρακολούθησης για να μαθαίνει κάποιος ενδιαφερόμενος τα μυστικά τους...

Γεωργίου Μιχαήλ
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/01/blog-post_380.html

No comments :

Post a Comment