25/10/2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Απευθυνόμενος σήμερα προς τον Ελληνικό λαό, θέλω να μνημονεύσω τά γεγονότα της 28ηςΟκτωβρίου του 1940, επ`ευκαιρία του εορτασμού της επετείου αυτής, 73 χρόνια μετά. Ημέρα βαθείας περίσκεψης και διαλογισμού, όλων των Ελλήνων, πρέπει να είναι ή κάθε επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Περίσκεψης για την μοίρα, όχι μόνον της Ελληνικής φυλής, αλλά όλης της γήινης κατοικίας μας, και διαλογισμού γιατί οί λεγεώνες του σκότους, δεν ζητούν απλώς << γήν και ύδωρ>> αλλά τώρα ζητούν όλα τα μέλη του Διονύσου. Ένας λαός πολυώδυνος, πολύτροπος και πολυμήχανος είναι ό Ελληνικός λαός, τα ίχνη του έχουν χαλκευτεί στα μυστηριακά βάθη του χρόνου, από αρχετυπικούς πρωτομάστορες και όταν το 1940 το αλαζονικό βδέλυγμα περιέζωνε ασφυκτικά, το εύχλοο σώμα του πλανήτη μας, όταν οί σιδερόφρακτες στρατιές του ολοκληροτισμού, περιέσφιγγαν την γή και οί ψυχές των ανθρώπων είχαν αληθινά πτοηθεί, άστραψε στα Ελληνικά βουνά το σπαθί της δικαιοσύνης. Όταν οί άλλοι λαοί ψυχικά ράκη κατέρρευσαν, οί Έλληνες με ηρωική παράδοση αιώνων, άδραξαν τις λόγχες και εκεί στα αέτεια υψώματα των Ελληνικών βουνών, ή ιστορική Λάχεσις το θέλησε, το έθνος των ψυχοστροβίλων, πού είναι το Ελληνικό, να αγωνισθεί πρώτο εναντίον στο πανγήινο κίνδυνο.

Γιατί αυτές τις στιγμές, τις κρίσιμες και τις οριακές, ανοίγουν οί πύλες της αρχετυπικής μνήμης των Ελλήνων και οί αετοί του Δία, φέρνουν τους κεραυνούς τους και το Ηράκλειο ρόπαλο των Ελλήνων, κομμένο από το δάσος των προγονικών κατορθωμάτων, χτυπά την λερναία Ύδρα και την βυθίζει στα βαλτόνερα της ιστορίας. Τότε όλοι οί Έλληνες γίνονται Διόσκουροι ενοποιούμενοι από την άφθαρτη συγκολλητική ουσία της ομοψυχίας. Πρωτεϊκές, καβείριες, μυστηριακές φωνές, επιτάσσουν, την ηθική επιλογή του αγωνιστικού χρέους. Και στο χρέος αυτό συμπαραστέκεται ή αόρατη πανστρατιά των ηρώων, των σοφών και των αγίων της φυλής, γιαυτό ακούγεται σε τέτοιους καιρούς ή ιερή κλαγή. << Νύν υπέρ πάντων αγών.>> Ό Απολλώνιος τρίποδας του ωραίου του αληθούς και αγαθού, δεν έπαψε ποτέ να μαγνιτοκαλεί τους ανθρώπους, γι`αυτό και ή 28η Οκτωβρίου του 1940,αφιερώνει τον αγωνιστικό τρίποδα στην μαχόμενη για Απολλώνιο φώς ανθρωπότητα. Μέσα στην μοναδική ιστορία τους οί Έλληνες, απέδειξαν ότι γνωρίζουν να φυλάσσουν τις πύλες της πλανητικής ψυχής, όταν ή γήινη βαρβαρότητα σκιάζει τον ήλιο του αγαθού και στα πεδία των μαχών ανανεώνεται ό ιερός γάμος του Έλληνα νυμφίου με την ανεμόεσα ψυχή της Ελλάδος. Βαρύ φόρον αίματος επλήρωσαν αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος, οί Έλληνες, τόσον στην Ελληνική Βόρειο Ήπειρο, όσον και στις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδος, διωκόμενοι από τον ξένο κατακτητή.

Φίλοι μου, είς μνήμην όλων εκείνων πού αγωνίστηκαν και έκαναν το ακατόρθωτο -κατορθωτό. Με τον άηχο ήχο της εσωτερικής μας φωνής, άς εκπέμψουμε την ιαχή.
Ζήτω ή ιερή ενότητα Ελλάδος-Ελλήνων.
Ζήτω ή 28η Οκτωβρίου 1940.
Ζήτω οί Έλληνες Στρατιώτες, πού αγωνίστηκαν και εθυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος, στα αιματοβαμμένα χώματα της Ελληνικής βορείου Ηπείρου.

Ο συγγραφεύς

No comments :

Post a Comment