09/08/2013

ΓΙΑΤΙ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ;

Οι επαναστάσεις γίνονται απο οργανωμένες μειοψηφίες που πυροδοτούν τις μάζες . Αυτές τις μειοψηφίες τις ονομάζω "ιερατεία". Ιερατείο = Επιλέγει τα νέα μέλη του απο τον λαό. Δεν ψηφίζει ο λαός για το ποιοί θα μπούν στο ιερατείο ( Η ηγεσία των χριστιανών είναι, θεωρητικά, ένα τέτοιο ιερατείο). Μετά απο κάθε επιτυχημένη επανάσταση μέσα σε αυτά τα ιερατεία γίνεται αλληλοσφαγή. Παραδείγματα :

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
- Ο Μαρά δολοφονήθηκε απο μια μισότρελλη ( ;) αλλά δεν αποκλείεται την ιδέα να της την έβαλαν "φίλοι" του Μαρά .
- Ο Δαντών εκτελέσθηκε με διαταγή του Ροβεσπιέρου .
- Οι Ροβεσπιέρος και Σαίντ Ζύστ εκτελέστηκαν απο τους συνομώτες περί τον Φουσέ.
- Χιλιάδες άλλοι χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι της επανάστασης αντίκρυσαν την λαιμητόμο.

ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ο Καμένεφ, ο Ζηνόβιεφ, ο Μπουχάριν, ο Γκένριν Γιάκοντα, ο Τρότσκι είναι οι κορυφαίοι πρωτεργάτες που σφάχτηκαν απο πρώην φίλους και συνεργάτες. Χιλιάδες άλλοι ακολούθησαν.

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΧΗ
- Ο αγιατολάχ Μορτέζα Μοταχαρί δολοφονήθηκε απο την ομάδα μουτζαχεντίν "Φύλακες της Πίστης του Κορανίου".
- Τον αγιατολάχ Μπεχεστί τον έστειλε στον άλλο κόσμο μια βόμβα .
- Ο Σαντέκ Γκοτμπζαντέχ (προσπάθησε να δολοφονήσει τον Σάχη) απαγχονίσθηκε με εντολή του αγιατολάχ Χομεϊνί.
- Ο ασαντολάχ Λατζεβαρντί εκτελέστηκε σε ένα ραφείο.
- Ο αγιατολάχ Σαντέκ Καλκάλι (διέταξε την δολοφονία του γιού της πριγκίπησσας Ασράφ και την εξόντωση Τουρκομάνων και Κούρδων) κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική.
- Ο αμπολχασάν Μπανί Σαντρ (πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Χομεϊνί) αυτοεξορίσθηκε.
- Ο Σαχπούρ Μπαχτιάρ (προσωρινός πρωθυπουργός) δολοφονήθηκε στο Παρίσι.
- Ο Χομεϊνί είχε και αυτός εχθρούς (ενδοκομματικούς). Δεν πρόλαβαν να τον δολοφονήσουν όσο ζούσε . Του έβαλαν βόμβα στον τάφο του !

Γιατί τα αναφέρω αυτά ;
Μιλάμε και εμείς για συγκρότηση Ιερατείου που θα κατευθύνει την επανάσταση για την ανατροπή των χοντρών γουρουνιών. Και αν μετά την (επιτυχημένη) επανάσταση αλληλοσφαχτεί το ιερατείο ; Τί λάθη έκαναν τα προηγούμενα ιερατεία που ανέφερα ; Πώς εμείς θα τα αποφύγουμε ;  Διότι οι σφαγμένοι δεν ήταν τυχαίοι . Ήταν στελέχη με ταλέντα. Με οράματα. Με εμπειρία. Όταν σφάχτηκαν την θέση τους πήραν αυλοκόλακες και οσφυοκάμπτες ("γιές μέν"). Τα ιερατεία έχασαν ό,τι πιο ποιοτικό είχαν και παρήκμασαν. Τί αξιόλογο μπορεί να προσφέρει ένας αυλοκόλακας ;  Κατά την άποψή μου τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε είναι: ΣΤΕΓΑΝΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. Όσο είσαι έξω απο το Καθοδηγητικό Ιερατείο επιβάλλεται να διασπείρεις τις γνώμες σου προς πάσαν κατεύθυνσιν. Όταν όμως σε ακούσει το ιερατείο και σε δεχτεί στους κόλπους του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩ . Ό,τι ιστοσελίδες έχεις πρέπει να σβηστούν . Δεν δημοσιεύεις προσωπικές γνώμες σε εφημερίδες ή άλλα μέσα. Ό,τι έχεις να πείς το λές μόνο ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ. Δεν κυκλοφορείς πλέον εκεί που συχνάζει ο κόσμος. Είσαι μαντρωμένος σε μια περιοχή και δεν σε βλέπει ούτε σε ακούει κανείς απο τους έξω .

Τί νόημα έχουν αυτά τα μέτρα ; Ο Ροβεσπιέρος (διασπείροντας ανοικτά τις απόψεις του εκτός ιερατείου) είχε οπαδούς μέσα στον Στρατό. Τα άλλα μέλη του ιερατείου φοβόταν να του αντιμιλήσουν (μέσα στις συνεδριάσεις του ιερατείου) διότι μόλις έβγαιναν έξω στον δρόμο θα τους "τακτοποιούσαν" οι στρατιωτικοί του Ροβεσπιέρου. Έτσι ο Ροβεσπιέρος μπορούσε να επιβάλλει την γνώμη του μέσα απο ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Ο Στρατός (και ο λαός) δεν πρέπει να γνωρίζει τις προσωπικές απόψεις των μελών του ιερατείου. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρει είναι το "ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΥΤΟ !". Δεν χρειάζεται να ξέρει ο Στρατός πόσοι ψήφισαν υπέρ ή κατά. Ούτε ΠΟΙΟΣ ψήφισε υπέρ ή κατά. Ούτε τί άλλες γνώμες κυκλοφόρησαν και απορρίφθηκαν. Ο λαός και ο Στρατός πρέπει μόνο να ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ την σοφία του ιερατείου ! Μια επιτροπή του ιερατείου ανακοινώνει στον αρχηγό του Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων το τί αποφασίστηκε για την άμυνα της Λήμνου χωρίς να αφήνει να διαφανεί ΠΟΙΟΣ είχε αυτή την ιδέα.

Η θαυμαστή ιδιότητα του ιερατείου είναι ότι αποτελείται απο ανθρώπους που έχουν προτερήματα και ελαττώματα. Επειδή ο κάθε ένας έχει διαφορετικό ελάττωμα απο τον άλλον, τελικά τα ελαττώματα δεν αποκτούν ποτέ την πλειοψηφία. Οι καλές ιδέες όμως μπορούν να κατακτήσουν πολλούς εγκεφάλους και να κερδίσουν την πλειοψηφία. Το ιερατείο δρά σαν οργανισμός χωρίς ελαττώματα !Όπως το ένα κύτταρο του εγκεφάλου δεν έχει ευφυϊα αλλά όταν συνδυαστούν 100 δις κύτταρα εμφανίζεται ευφυϊα. Αυτός που κρίθηκε άξιος, κάποια στιγμή, να μπεί στο ιερατείο πάει να πεί οτι είχε κάποιο αξιόλογο προσόν (πνευματικό). Πιθανόν κάποια στιγμή να προτείνει κάτι που θα φανεί ακραίο ή αιρετικό. Δεν σημαίνει οτι πρέπει να τον σφάξουμε. Αύριο μπορεί να έχει πάλι μια καταπληκτική ιδέα. Αν τον σφάξουμε θα την χάσουμε. Αν ζεί σε καθεστώς τρόμου και φοβάται να πεί ελεύθερα την γνώμη του, πάλι θα χάσουμε τις εξαιρετικές ιδέες του. Οι ιδέες είναι πλούτος. Οι εγκέφαλοι που παράγουν ιδέες είναι πλούτος. Η κοινωνία που καταστρέφει αυτόν τον πλούτο θα πεθάνει. Αυτόν που είχε, στα νιάτα του, καταπληκτικές ιδέες αλλά τώρα δεν δείχνει πια εντυπωσιακά σημάδια δεν τον πετάμε κατ' ευθείαν στα σκουπίδια. Τον βγάζουμε απο τα μέλη που ψηφίζουν αλλά τον βάζουμε στον "προθάλαμο". Να έχει δικαίωμα να εκφράσει γνώμη αλλά όχι να ψηφίσει. Αν μείνει αρκετό καιρό στον προθάλαμο και δεν μας δώσει κάποια νέα εντυπωσιακή ιδέα πάει να πεί οτι γέρασε για τα καλά και πρέπει να απομακρυνθεί. Στον προθάμο μπαίνουν και οι νέοι που μας εντυπωσίασαν με κάποια ιδέα τους. Αν συνεχίσουν να μας εντυπωσιάζουν πάει να πεί οτι όντως αξίζουν. Αν δεν δώσουν άλλα εντυπωσιακά σημάδια πάει να πεί οτι ήταν τυχαία η πρώτη επιτυχία τους και δεν έχουν θεμέλια μεγαλείου.

http://lofos.info/pythas/sfaz.html

No comments :

Post a Comment