22/06/2013

Το Ισραήλ δεν εμποδίζει τη ροή όπλων στη Χεζμπολάχ - Ο Ερντογκάν έκλεισε την μέσω Τουρκίας οδό ανεφοδιασμού των Σύρων ανταρτών !

Η λιβανική εφημερίδα Ad-Diyar δημοσίευσε πληροφορίες που αντικρούουν τη σύγχρονη δυτική θεωρία των μέσων ενημέρωσης ότι η Συρία αποτελεί το κύριο σημείο διέλευσης για τη μεταφορά όπλων στην οργάνωση Χεζμπόλαχ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα περισσότερα όπλα που παρέχονται στη Χεζμπολάχ μεταφέρονται από τη θάλασσα μέσω των λιμένων της Βηρυτού και της Σιδώνας. Ανάμεσα στα όπλα συμπεριλαμβάνονται τα πιο προηγμένα συστήματα πυραύλων τα οποία μεταφέρονται αναμιγμένα με συμβατικά προϊόντα και μεταφέρονται με εμπορευματοκιβώτια. Στο Λίβανο καταπλέουν καθημερινά 25 πλοία που μεταφέρουν χύδην φορτίου. Το Ισραήλ δεν μπορεί να σταματάει κάθε φορτηγό πλοίο που έχει προορισμό λιμάνι του Λιβάνου. Η διαδικασία ελέγχου του κάθε πλοίου απαιτεί περίπου τέσσερις ημέρες.

Ορισμένοι παρατηρητές του Λιβάνου, υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ δεν εμποδίζει εσκεμμένα την προμήθεια όπλων στη Χεζμπολάχ και εξίσου καλά δεν εμποδίζει τη ροή όπλων στους αντιπάλους Σουνίτες στο Βόρειο Λίβανο. Έτσι, οι δύο ομάδες θα εξοπλιστούν μέχρι τα δόντια από όλα τα είδη των σύγχρονων όπλων, πριν από τη μεγάλη μάχη μεταξύ σουνιτών και σιιτών, στην οποία μάχη προσβλέπει το Ισραήλ.

The Hellenic Information Team

Ο Ερντογκάν αλλάζει στάση στο συριακό ζήτημα και με μια "στροφή" 180 μοιρών, ενημέρωσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ότι ο τουρκικός διάδρομος ανεφοδιασμού κλείνει γιατί φοβάται "μελλοντικές αντιδράσεις της Ρωσίας" αυτό παρουσίασε ως δικαιολογία. Η κίνηση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δείχνει σαν εφαρμογή "αντιποίνων" στις ΗΠΑ. "Αντίποινα" που κατά τους Ισραηλινούς έχουν σχεση με τις ταραχές στην Τουρκία και θεωρούν ότι σχετίζονται με την εμπεδωμένη άποψη του Ερντογκάν ότι από πίσω κρύβεται ο "δάκτυλος" των ΗΠΑ. Mετά την πτώση της Αλ Κουσείρ, στους ισλαμιστές αντάρτες είχε μείνει μόνο ο τουρκικός διάδρομος (και αυτός με δυσκολίες λογω Κούρδων) και κάποιες μικρές και δύσκολες οδοί, από Ιορδανία μέσω νότιας Συρίας, οι οποίες δεν απέδιδαν και πολλά στον αγώνα για επιβίωση των ισλαμιστών ανταρτών. Ο δε ανεφοδιασμός αυτός σταματά στην νότια Συρία και δεν καταφέρνει να φτάσει στο μέτωπο του Χαλεπίου.

Η αλλαγή στάσης του Ερντογάν εάν είναι αληθινή και στέρεα και όχι απλώς ένα τούρκικο "καπρίτσιο" είναι κίνηση μεγατόνων απίστευτης στρατηγικής ισχύος, με καταλυτικά αποτελέσματα για την πολιτική των ΗΠΑ που κινδυνεύουν με ένα γεωπολιτικό "ρεζίλι" πέραν κάθε φαντασίας, καθ'ότι αυτές ξεκίνησαν το μακελειό της "ελευθερίας". Ένα μακελειό το οποίο δεν έχει την συναίνεση του συριακού λαού, αφού μέχρι και η γερμανική -φίλα προσκείμενη στους ισλαμιστές αντάρτες- Die Welt αποκάλυψε ότι στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό ΜΟΝΟ το 5% είναι Σύροι. Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του συριακού λαού θεωρεί τους ισλαμιστές αντάρτες εισβολείς και τάσσεται στο πλευρό του Άσαντ, που μπορεί να μην είναι άγιος αλλά μπροστά στους "ανθρωποφάγους" ισλαμιστές, φαντάζει πολύ "καλό παιδί".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments :

Post a Comment