31/05/2013

«Αγόρασε» χρόνο η Ρωσία με τους S-300, μέχρι το φθινόπωρο - Δώδεκα (12) MiG-29 στέλνει η Ρωσία στην Συρία

Δεν πρόκειται να παραδοθούν πριν το ερχόμενο φθινόπωρο το περιβόητο αντιαεροπορικό σύστημα S-300 από τη Ρωσία στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ιντερφάξ», που επικαλείται μη κατονομαζόμενο στέλεχος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Με την ανακοίνωση αυτή φαίνεται ότι η Ρωσία με τον συνήθη έξυπνο τρόπο, «αγοράζει» χρόνο στην υπόθεση, διατηρώντας την βέβαια στην επιφάνεια, αφού συνιστά ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια διευθέτησης της κρίσης με τον αιματηρό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το ίδιο τηλεγράφημα, η παράδοση θα εξαρτηθεί από την γενικότερη εξέλιξη του ζητήματος, αναφορά που ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική παράμετρος είναι παρούσα και… πανίσχυρη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα εξέλιξη, η οποία πιθανότατα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή της πώλησης των S-300, η εταιρία κατασκευής αεροσκαφών MiG ανακοίνωσε ότι συριακή αντιπροσωπεία συζητά στη Μόσχα την πώληση «άνω των 10» μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-29 στη συριακή Αεροπορία.

http://www.defence-point.gr/news/?p=77105

Η Ρωσία εξοπλίζει τη Συρία: Δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη του τύπου MiG-29M/M2 θα στείλει η Μόσχα στην Δαμασκό. Τα συγκεκριμένα μαχητικά είναι εξοπλισμένα με βλήματα αέρος-επιφανείας και μπορούν επίσης να καταρρίψουν τα εχθρικά αεαεροσκάφη. Με αυτό τον τρόπο, εκπληρώνεται μια υπάρχουσα σύμβαση, δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος της MiG Σεργκέι Kορότκοβ την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Συνολικά, η συμφωνία έχει όγκο 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Δαμασκός, βάσει τη σύμβασης, έχει το δικαίωμα της αγοράς επιπλέον 12 μαχητικών του τύπου. Σχετικά με το δικαίωμα προαίρεσης δεν έγιναν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές. "Μια συριακή αντιπροσωπεία βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα για τις λεπτομέρειες της σύμβασης," είπε ο Κορότκοβ. Τα μαχητικά αεροσκάφη είναι μια εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του MiG-29. Ένα πρώτο πρωτότυπο για τη Συρία είχε ολοκληρώσει την ανάπτυξή του στα τέλη του 2012. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν διθέσιο. Μετά από αυτό, ξεκίνησε η σειρά παραγωγής.

12 MiG-29M/M2, με προαίρεση για άλλα 12, ήταν η πρώτη εξαγωγική σύμβαση για τη νέα τροποποίηση του MiG-29, στο πρότυπο του ναυτικού MiG-29K για την Ινδία. Το έργο αναλήφθηκε από την RAC MiG, η οποία ήταν σε θέση με κεφάλαια της Συρίας να προχωρήσει την Ε&Α για το MiG-29M/M2. Στο τέλος του 2011 κατασκευάστηκαν δύο πρωτότυπα - ένα MiG-29M και ένα MiG-29M2 (διθέσιο) με την παραγωγή των 12 αεροσκαφών να ξεκινά. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η αποστολή της πρώτης παρτίδας, και ενδεχομένως ακόμη και του συνόλου των αεροσκαφών στη Συρία, είχε προγραμματιστεί για το τέλος του 2012. Αντίθετα, η Ρωσία δεν έχει προμηθεύσει τη Δαμασκό με πυραύλους αεράμυνας S-300. Ένας ανώνυμος εκπρόσωπος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, το οποίο επικαλείται η οικονομική εφημερίδα Wedomosti, ανέφερε ότι το νωρίτερο το φθινόπωρο η Μόσχα θα στείλει τους πυραύλους στον Άσαντ.

http://www.fox2magazine.net/

No comments :

Post a Comment