26/04/2013

Ο στρατός παιδιών της Αλ Κάιντα

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ "ΔΥΣΗΣ") ΕΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ... ΜΟΝΟΝ ΤΥΧΑΙΑ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Το ύψος τους μόλις που ξεπερνά το ύψος των AK-47, που προσπαθούν να κρατήσουν ως «γνήσιοι μαχητές του Ισλάμ». Ωστόσο, τα παιδιά αυτά, προτού καλά καλά κλείσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους, εκπαιδεύονται σκληρά, προκειμένου να γίνουν μέλη «της επόμενης γενιάς μαρτύρων», που θα θυσιαστούν ως πιστοί στρατιώτες της Αλ Κάιντα στον πόλεμο εναντίον της Δύσης. Το υλικό -απ' όπου και η φωτογραφία- προέρχεται από στρατόπεδο εκπαίδευσης της οργάνωσης, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο Ουαζιριστάν, κάπου ανάμεσα στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν. Το βίντεο απεικονίζει παιδιά να στέκονται, πειθαρχημένα, στη σειρά προκειμένου να μάθουν να σκοπεύουν και να πυροβολούν σωστά με τα καλάσνικοφ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν καν την απαραίτητη μυϊκή δύναμη προκειμένου να ελέγξουν το «κλότσημα» του όπλου, αλλά δεν πτοούνται. Οπλίζουν και πυροβολούν ξανά «κατά ριπάς» εναντίον του ψεύτικου -προς το παρόν- στόχου τους.

Την ίδια στιγμή, άλλα παιδιά, σε κάποιο άλλο σημείο του στρατοπέδου της Αλ Κάιντα, καθισμένα στο χώμα, προσπαθούν να σημαδέψουν με τα πιστόλια που τους έχουν δώσει οι εκπαιδευτές τους, ενώ υπάρχουν γωνιές στις οποίες «διδάσκαλοι» φροντίζουν για την πλύση εγκεφάλου άλλης ομάδας πεντάχρονων. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι ορφανά, παιδιά που στερήθηκαν τους γονείς τους -κυρίως τους πατεράδες τους-, οι οποίοι έγιναν «μάρτυρες» της οργάνωσης που ίδρυσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Κι όπως εκείνοι, θέλουν κι αυτά να «βαδίσουν στο μονοπάτι της δόξας που περπάτησαν οι δικοί τους, προκειμένου να συναντήσουν τον Αλλάχ».

Στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη, αλλά και της τρομοκρατικής επίθεσης χθες στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Τρίπολη της Λιβύης, εικόνες σαν κι αυτές μοιάζουν να συντηρούν το κλίμα φόβου που κυριαρχεί πια στην παγκόσμια κοινότητα. Το συγκεκριμένο βίντεο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδα φίλα διακείμενη προς την Αλ Κάιντα, και ήδη αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Γιώργος Τραπεζιώτης
http://www.dimokratianews.gr/

2 comments :

  1. Anonymous26/4/13 15:46

    Τα παιδιά της δύσης μπαίνουν με συνοπτικές διαδικασίες σ'αυτες τις χώρες και τις "οργώνουν". Παιδιά της δύσης και "αμερικανάκια", που λένε κοροϊδευτικά οι έλληνες, είναι αυτοί που μπήκαν στο ιρακ και το αφγανιστάν.
    Όταν θέλει η δύση κάνει αυτό που πρέπει, το ότι οι δυτικοί στρατοί μπορούν να κάνουν αυτό που χρειάζεται κάθε φορά δεν σημαίνει βέβαια ότι η ράθυμη και γεμάτη καταχρήσεις και ουσίες ζωή τις νεολαίας στην δύση είναι σωστή. Η αντιρατσιστική ανθρωπιστική μαλάκυνση έχει βαρέσει αστρονομικά νούμερα.
    Το μόνο που χρειάζεται είναι έλεγχος των μεταναστευτικών ροών, αν δεν τους βάζουμε στις χώρες μας, απ'τις δικές τους ούτε των ορυκτό πλούτο τους πλούτο δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν, όχι να κάνουν πολέμους.

    ReplyDelete
  2. Anonymous26/4/13 18:06

    ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ. ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ή ΤΩΝ... ΚΑΝΑΔΑ ΗΠΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ (ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΔΥΣΗ") ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΩ (ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΩΣ ΑΛΗΘΕΣ.

    Η ΕΜΠΟΛΕΜΟΣ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ. ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ.

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ Η "ΕΠΙΣΤΗΜΗ" ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΥ ΕΚ ΤΩΝ "ΔΥΤΙΚΩΝ" ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ.

    ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΑ. ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ "ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ" ΜΕ ΥΠΕΡΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ. ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΤΙ ΘΕΛΩ.

    ReplyDelete