30/04/2013

Κινητοποίηση για τη Στήριξη του Γένους ως Προϋπόθεσης Εισαγωγής στα ΑΣΕΙ

Σας γνωρίζουμε ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών, στηρίζουσα το «Γένος των Ελλήνων, ως προϋπόθεση συμμετοχής υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ)», προγραμματίζει να κινητοποιήσει τα μέλη της και κάθε συνάδελφο και συμπολίτη μας, που θεωρεί ότι το ελληνικό γένος πρέπει να αποτελεί απαράβατη προϋπόθεση για την συμμετοχή των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΣΕΙ, ώστε με την παρουσία μας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την 17 Μαΐου 2013, ήμερα που εξετάζεται το ζήτημα από την Ολομέλεια του ΣτΕ, να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την απαράδεκτη, για τα εθνικά συμφέροντα, κατάργηση της υπ’ όψιν προϋπόθεσης. Όπως γνωρίζετε, το ελληνικό γένος ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΣΕΙ ίσχυε μέχρι και το 2009 ενώ από το 2010 καταργήθηκε, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε αλλογενείς διαμένοντες στην Ελλάδα, να εισέρχονται στα ΑΣΕΙ... Κατόπιν των παραπάνω, σας προσκαλούμε στην από κοινού στήριξη του θέματος του γένους και για κοινή συμμετοχή στην σχεδιαζόμενη κινητοποίηση για τις 17 Μαΐου 2013, που για εμάς αποτελεί θέμα μείζονος εθνικής σημασίας, καθ’ όσον συνδέεται άμεσα με τον εθνικό χαρακτήρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.


Προς τούτο, σας αποστέλλουμε το συνημμένο προσχέδιο κοινής ανακοίνωσης, ώστε κατόπιν κοινής αποδοχής να δημοσιευθεί και να αρχίσουν οι προετοιμασίες της κινητοποίησης από όλους τους συμμετέχοντες φορείς. Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε μέχρι Τετάρτη 08 10:00 Μαΐ 13.

KOINH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Στήριξη του Ελληνικού Γένους στα ΑΣΕΙ)

Αγαπητοί ε.ε. και ε.α. συνάδελφοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι πλέον γεγονός ότι παρά τις απατηλές υποσχέσεις-όπως απεδείχθη εκ των υστέρων- του ΥΕΘΑ και των, εκ των ΕΔ προερχομένων, υφυπουργών του και παρά τις διαβεβαιώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ, το «ελληνικό γένος» δεν προβλέφθηκε για ακόμη μια φορά ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ακαδημαϊκού έτους 2013-14. Εμείς οι Έλληνες στρατιωτικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ανεξαρτήτως Κλάδου και προέλευσης, αλλά και όλοι οι εθνικά σκεπτόμενοι πολίτες λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του γένους, ως προϋπόθεσης εισαγωγής στα ΑΣΕΙ. Η προϋπόθεση αυτή αποτελούσε μέχρι και το 2009 την ασφαλιστική δικλείδα για την αποτροπή αλλοεθνών να αλώσουν τις στρατιωτικές σχολές. Από το 2010 καταργήθηκε κατ’ εφαρμογήν έξωθεν εντολών και με την εγκληματική ανοχή και ένοχη σιωπή των Ανωτάτων Στρατιωτικών , Ναυτικών και Αεροπορικών Συμβουλίων ώστε πλέον ο κάθε μετανάστης, που αποκτά την ελληνική υπηκοότητα, να μπορεί να εισέρχεται στα ΑΣΕΙ, θέτοντας έτσι μελλοντικά σε αμφισβήτηση την ασφάλεια του Στρατεύματος.

Δυστυχώς η εκτελεστική εξουσία για ακόμη μια φορά σε ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό ζήτημα, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων ανοίγοντας την κερκόπορτα για την αλλοίωση του εθνικού χαρακτήρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανώς έχουν πλήρη άγνοια των Στρατιωτικών Κανονισμών που προβλέπουν ότι «Η εθνική και ηθική διαπαιδαγώγηση, η οποία εγείρει το εθνικό αίσθημα και την προς την Πατρίδα και τα εθνικά ιδεώδη αγάπη και αφοσίωση, πρέπει να αποτελεί το διαρκές μέλημα του διοικητή. Αυτός λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της διάβρωσης του εθνικού φρονήματος των ανδρών της μονάδας» (ΣΚ 20-2, άρθρο 5, παράγρ.5). Τον λόγο τώρα έχει η δικαστική εξουσία, η ελληνική Δικαιοσύνη, όπου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει στις 17 Μαΐου 2013, ιστορική επέτειο της πρώτης δημόσιας συνεδρίασης του ΣτΕ, για την συνταγματικότητα της κατάργησης του γένους, ως προϋπόθεσης συμμετοχής των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΣΕΙ. Με τις σκέψεις αυτές καλούμε όλους τους ε.ε. και ε.α. συναδέλφους και του Έλληνες πολίτες που συντάσσονται μαζί μας, να δώσουν το βροντερό «παρών» τους στην προγραμματισθείσα συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαϊου 13 και ώρα 09:00, έξω από το κτίριο του ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49)

http://syndesmos71.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6892.html

No comments :

Post a Comment