13/04/2013

«Εξολοθρευτές» στο πακέτο ΤΟΜΑ για τον ΕΣ

Ανακινείται το ζήτημα της υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Ρωσίας για την προμήθεια 450 ΤΟΜΑ BMP-3 HEL καθώς πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν ότι πλέον είναι «ώριμο» ως αίτημα και θα τεθεί η ενεργοποίηση της διακρατικής συμφωνίας των 1,2 δισ, ευρώ, για την προμήθεια ρωσικού εξοπλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες η διακρατική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Ρωσία θα πρέπει να ετοιμαστεί το ταχύτερο δυνατόν και μάλιστα πριν την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου στη Μόσχα που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Μάιο. Βάση των νέων δεδομένων, η μορφή της συμφωνίας θα περιλαμβάνει ένα «πακέτο» με ΤΟΜΑ και συστήματα μάχης, τα οποία προορίζονται για να καλύψουν χρόνιες και κατεπείγουσες ανάγκες του Μηχανοκίνητου Πεζικού και των Πεζοναυτών του ΕΣ. Εκτός από τα BMP-3HEL για το Μ/Κ Πεζικό, παραμένει η ανάγκη των Πεζοναυτών για 50 αμφίβια οχήματα όπως τα BMP-3F, ενώ κορυφαία είναι προτεραιότητα αντικατάστασης των OSA A/K με σύγχρονα συστήματα SHORADS. Επιπλέον έχει προστεθεί στα υποψήφια συστήματα για την Ελλάδα, το τεθωρακισμένο όχημα BMPT (Boyevaya Mashina Podderzhki Tankov. Πρόκειται ένα όχημα μάχης υποστήριξης αρμάτων το οποίο είναι γνωστό και ως Terminator («Εξολοθρευτής»), το οποίο χαρακτηρίζεται ως πραγματικός "φονιάς" αρμάτων, τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων και αποβατικών σκαφών με μεγάλες δυνατότητες επιβίωσης, αφού εδράζεται στο σασί του άρματος μάχης Τ-72/-90!

Το βάρος του "Εξολοθρευτή" ανέρχεται σε 47 τόνους και διαθέτει παθητική θωράκιση και επιπρόσθετο θώρακα αντίδρασης, επιτυγχάνοντας υψηλότερο επίπεδο προστασίας από αυτό του άρματος μάχης από το οποίο προέρχεται. Δηλαδή αντέχει στο εμπρόσθιο τμήμα ακόμα κα από βολές 120 χλστ. βλημάτων ΗΕΑΤ! Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζονται οι εντυπωσιακές ικανότητες του οχήματος - ιδιαίτερα στον τομέα του οπλισμού και του εντυπωσιακού όγκου πυρός που μπορεί να παραθέσει το Terminator, κάτι που το καθιστά ιδανική επιλογή για αντιαποβατικές επιχειρήσεις σε νησιά του Αν. Αιγαίου! Υπενθυμίζεται ότι ο οπλισμός περιλαμβάνει:
-2 x πυροβόλα 2A42 διαμετρήματος 30 χλστ. με αναχορηγία 850 φυσιγγίων
-2 x πολυβόλα βομβίδων AG-17D των 30 χλστ. με αναχορηγία 600 βομβίδων
-4 x εκτοξευτές του ΑΤ κατευθυνόμενου βλήματος 9M120-1 Ataka με αναχορηγία 16 βλημάτων
-1 x πολυβόλο PKTM διαμετρήματος 7,62 χλστ. με αναχορηγία 2.000 φυσίγγια
-2 x 5 εκτοξευτές καπνογόνων


7 comments :

  1. Anonymous13/4/13 19:54

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!ΜΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous13/4/13 20:36

    Δλδ δεν θέλουν να πάρουν 400 τανκς τσάμπα απ'τις ΗΠΑ για να αγοράσουν άλλα απ' τους ρώσους. Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα ο ρώσοι θέλουν το μερίδιο τους στο βρώμικο παιχνίδι τις μίζας που διεξήχθη τόσα χρόνια με τους γερμανούς και κύριο πρωταγωνιστή των άκη.
    Κι αυτό φυσικά θα μας το θυμίσουν με τον τρόπο τους οι αμερικανοί όταν έρθει η ώρα, όταν θα κλαιγόμαστε πάλι ότι δεν μας βοηθάνε και μας πρόδωσαν όπως και στην κύπρο και για όλα φταίνε οι αμερικάνοι και οι βάσεις του θανάτου κλπ κλπ κι άλλες τέτοιες μπούρδολογίες που έχουν επικρατήσει με την βοήθεια τις αριστεροκουλτούρας τα τελευταία χρόνια και την βοήθεια των καναλιών και τηλεστάρ του τύπου λιάνας κανέλη νίκιου χατζηνικολάου.

    ReplyDelete
  3. Anonymous13/4/13 23:43

    ΡΕ ΜΠΡΟΥΚΛΗ ΠΑΛΙ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ;
    ΝΑΙ ΡΕ!ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΤΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ!ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ!ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ΥΓ.ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ!ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ!ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΑΡΑΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΥΜΝΑ, ΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΤΕΤΣΙΑ!

    ReplyDelete
  4. Anonymous14/4/13 08:10

    Το να προσπαθείς να προσβάλλεις με διάφορα κοσμητικά των συνομιλητή σου δείχνει απλά αδυναμία χαρακτήρα.
    Στο ιστολόγιο θα γράφω για όσο θα αναρτάτε η γνώμη μου.
    Πρόβλημά μάλλον εσύ δείχνεις να έχεις αφού δεν μπορείς να δεχθείς ότι υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική γνώμη.
    Τα κεφάλια μας τα βαράμε με Leopard με ραγισμένους πύργους που χρυσοπληρώσαμε ενώ ούτως ή άλλως οι αναφορές των στρατιωτικών έλεγαν ότι το συγκεκριμένο άρμα δεν κάνει για το τερέν του έβρου, τα Μ48 μια χαρά υπηρετούν ακόμη στα νησιά.

    ReplyDelete
  5. Anonymous14/4/13 13:03

    ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΩΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ;ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ;ΧΑΜΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΚΑΙ ΤΑ Μ48 ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ SITTING DUCKS!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ LEOPARD ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ!ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ;ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ;ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ;ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΛΑΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ"!ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΑΘΑΡΤΑ!

    http://www.youtube.com/watch?v=QRFg3Upzukc

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  6. Anonymous14/4/13 19:26

    Επαναλαμβάνω για το ηλιθιόβλακας που έγραψες σε άλο ποστ...Το να προσπαθείς να προσβάλλεις με διάφορα κοσμητικά των συνομιλητή σου δείχνει απλά αδυναμία χαρακτήρα.

    Η αναγνώριση του μπους προφανώς έγινε διότι τα σκόπια εξυπηρετούν συμφέροντα των ΗΠΑ που η ελλάδα αρνήται να εξυπηρετήσει εξαιτίας τις αντιαμερικανικής μόδας (όχι είναι μόδα, δεν είναι λογικά εμπεριστατωμένη πολιτική τοποθέτηση)
    Τα Μ48 Molf είναι αξιόμαχα στο πόστο που υπηρετούν, για το σκοπό που υπάρχουν εκεί.
    Συμφωνώ με την άποψη τις συμπαραγωγής πολεμικού υλικού άλλα δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, λόγω αριστερής θολοκουλκτούρας και αυτό.
    Το βίντεο με το Τ90 το μόνο που καταφέρνει είναι να μου φέρει στο νου εικόνες Τ72 που έτρεχαν να σωθούν στο ιράκ, κυνηγημένα από Μ1Α1, καθώς κι ένα κάρο προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το σύστημα αυτόματου γεμιστή, βλέπεις οι ρώσοι δεν είναι καλοί ούτε στο να αντιγράφουν όπλα.
    Δεν έχω ανεβάσει τους τόνους, ούτε σου απευθύνθηκα πουθενά στα αρχικά ποστ, την γνώμη μου λέω και την υποστηρίζω με επιχειρήματα, την γνώμη σου λες και την υποστηρίζεις με προσβολές, περαστικά.!

    ReplyDelete
  7. Anonymous14/4/13 23:23

    ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΒΙΟΛΙ" ΤΟ ΒΑΡΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ!ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΓΝΩΜΕΣ";ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ;ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΜΟΔΑΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ!ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ!ΞΕΡΕΙΣ, ΠΑΠΑΧΕΛΑΔΕΣ, ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ, ΔΡΟΥΓΟΥΣ, ΚΛΠ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete