19/03/2013

"OXI": Η Κύπρος έγραψε πάλι Ιστορία - Ο πρώτος λαός που έσπασε τις ευρω-αλυσίδες

Με 36 ψήφους κατά και 19 "λευκές" (του κυβερνώντος κόμματος) η Κύπρος δια της Βουλής της είπε το μεγάλο "ΟΧΙ" και μπαίνει πάλι στην εθνική πρωτοπορία δείχνοντας τον δρόμο που πρεπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα. Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός λαός που απορρίπτει τις επιταγές της τρόικα.

Ο Β.Πούτιν σε δήλωσή του πριν από λίγο και με παρόντα στην Μόσχα τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Μ.Σαρρή, δήλωσε ότι "Κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι και η Ρωσία να χάσει. Τους πληροφορώ ότι η Ρωσία θα κερδίσει"! Την ίδια στιγμή σχέδιο για να περάσει η Λαϊκή Τράπεζα (CPB) που έχει την μεγαλύτερη έκθεση με 9 δισ. ευρώ στα χέρια ομάδας Ρώσων επιχειρηματιών και τα ελληνικά υποκαταστήματα να περάσουν στην ελληνική πλευρά επεξεργάζεται η κυπριακή κυβέρνηση, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι κάποιος νέος ιδιοκτήτης θα δεχόταν αυτό το ελληνικό "φιλέτο" να παραχωρηθεί σε οποιονδήποτε ελληνικο τραπεζικο όμιλο. Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπόροβλεφ που κατέχει ήδη το 10% της Κύπρου να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Κύπρου με 1-1,5 δισ. Τα μισά από τα 5,5 δισ. είναι υποχρεώσεις της Λαϊκής. Προσφέρονται ως bonus τίτλοι των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Επίσης υπάρχει και ένα δεύτερο πλάνο με εσωτερική δανειοδότηση μεταξύ των καταθετών με επιτόκιο 2,5%. Πάντως η Κύπρος είναι έτοιμη ακόμα και να διακόψει τη χρηματοδοτική στήριξη μέσω των προγραμμάτων ELA στις κυπριακές τράπεζες.

Σε ότι αφορά την ελληνική πλευρά η αντιμετώπιση της Κύπρου είναι τραγική. Όχι απλώς πρόδωσαν για άλλη μια φορά την Κύπρο, τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά η σιωπή της κυβέρνησης Σαμαρά είναι εκκωφαντική την ώρα που η Κύπρος λέει και πάλι "ΟΧΙ". Ακόμα και ο Α.Τσίπρας δείχνει "σκληρός πατριώτης" μπροστά στην ανυπαρξία της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, μπροστά στις κλειστά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών και την αδυναμία των Ελλήνων καταθετών να αποκτήσουν πρόσβαση στις οικονομίες τους μιλά για "απορρόφηση" ξένης περιουσίας που χρειάζεται την έγκρση του ιδιοκτήτη, φυσικά για να συμβεί. Στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου, Μάριος Αναστασίου, ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ότι οποιοδήποτε «κούρεμα» στις καταθέσεις ξένων τραπεζών σημαίνει καταστροφή. Υποστήριξε ότι 25 από τις 26 διεθνείς τράπεζες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο υπό τη μορφή παραρτήματος και με διαφορετικό καθεστώς. Και σημείωσε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα «βάλουν λουκέτο» τέτοια υποκαταστήματα διεθνών τραπεζών στο νησί. Ο κ. Αναστασίου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, σημειώνοντας ότι, παρότι μπαίνουν στο ίδιο «καλάθι» όλες οι τράπεζες, οι επιπτώσεις στις διεθνείς τράπεζες θα είναι μεγαλύτερες από τις κυπριακές.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Κυπριακών Τραπεζών τονίσθηκε ότι η μη ψήφιση του νομοσχεδίου θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία της χώρας. Παράλληλα ζητήθηκε να περιληφθούν στο νομοσχέδιο και ασφαλιστικές δικλίδες για νομική κάλυψη των τραπεζών και των μελών των διοικητικών συμβουλίων σε σχέση με την εφαρμογή της νομοθεσίας. Όπως αναφέρθηκε, παρόμοια πρόνοια περιλήφθηκε και στο νόμο για κρατικοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας

Mε δήλωσή του πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε ότι "Τα 10 δισ. εξακολουθούν να υπάρχουν. Τα υπόλοιπα ας τα βρει από ποπου νομίζει η Κύπρος αφού δεν θέλει να τα πάρει από τις καταθέσεις". Συγκεκριμένα δήλωσε ότι "Το πρόγραμμα διάσωσης των 10 δισ. ευρώ που πρότεινε η ευρωζώνη για την Κύπρο εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά η απόφαση για την κάλυψη των επιπλέον χρηματοδοτικών αναγκών ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία", αποστομώνοντας εκείνους που έλεγαν ότι αποσύρεται οριστικά το πακέτο από το τραπέζι λόγω της απόφαση της κυπριακής Βουλής. Η προσφορά για το πακέτο διάσωσης ύψους 10 δισ. προς την Κύπρο ισχύει ακόμη, τόνισε αργά το βράδι της Τρίτης ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου να απορρίψει το σχέδιο κουρέματος των καταθετών. «Σεβόμαστε την απόφαση. Εξαρτάται από την Κύπρο το πώς θα χρηματοδοτήσει τις υπόλοιπες χρηματοδοτικές της ανάγκες», υπογράμμισε ο Γ.Ντάισελμπλουμ.

Η δήλωση καταδεικνύει ότι μόνο διάθεση "αποβολής" τη Κύπρου από την ευρωζώνη δεν υπάρχει. Αποδέχθηκαν μία απόφαση, ενός κυρίαρχου λαού, όπως εκφράστηκε από την εθνική του αντιπροσωπεία. Απλά και όχι παράλογα πράγματα. Και τώρα ξεκινά η διαπραγμάτευση... Αυτό και αν λέγεται νίκη - έστω πρώτη, προσωρινή και ανολοκλήρωτη - για την Κύπρο. Εναπόκειται σε αυτούς να αποδείξουν ότι μπορούν να μαζέψουν "το γάλα που έχυσε" η κυβέρνησή τους το Σάββατο τα ξημερώματα στο Eurogroup.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

7 comments :

  1. Anonymous19/3/13 20:50

    Τα ζώα πίστεψαν τους ρώσους. Περαστικά τους.

    ReplyDelete
  2. Anonymous19/3/13 21:15

    ΕΝΩ Η ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ, ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ) ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

    ΕΓΩ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ "ΙΣΧΥΣ" ΚΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΦΙΣΤΑΤΟ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΠΡΟ ΤΟΥ 2000.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η Ε.Ε ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΟΛΙΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ.

    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

    ΟΧΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΘΑ ΗΤΑΝ "ΤΕΛΟΣ" ΚΑΙ "ΘΑΝΑΤΟΣ".

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΤΤΟΙ

    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ

    Υ.Γ: ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ...ΟΠΛΟ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΛΙΒΑΔΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ". ΟΠΛΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΩΡΑ.

    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟ "ΛΙΒΑΔΙ" ΩΣ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ. ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous19/3/13 23:12

    Ο χρόνος θα το δείξη, άλλα το τέλος και ο θάνατος θα έρθουν λόγω λάθος συμαχιών. Κάνουν τραμπάλα μεταξύ ανατολής, και ανατολικών κρατών δυτικών συμφερόντων, κανείς δεν βγήκε κερδισμένως απ'τους ρώσους ποτέ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous20/3/13 09:24

    Καλημέρα Κουρήτη, τι εννοείς με τον όρο όπλο? ανέφερε ενδεικτικά και καμιά άλλη περιοχή αν θές για να γίνεις σαφέστερος.

    ReplyDelete
  5. Anonymous20/3/13 10:19

    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΥΝΟΥΣ....ΑΥΡΙΟ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ 55 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ....ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ....ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ Η ΤΡΑΠΕΖΑ.....

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ....ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΙΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΡΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ Γ@ΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΩΛΟΕΥΡΩ ΤΟΥΣ.


    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  6. Anonymous20/3/13 10:48

    ΟΠΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ (ΑΝ ΚΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ) ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ..."ΠΛΗΓΜΑ". ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΠΑΛΟ.

    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΛΑΘΟΣ "ΜΕΣΟ" (ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ). ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΔΥΤΙΚΟΥΣ" ΟΡΘΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΩΣ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΕΠΛΗΓΗ ΤΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ.

    (ΤΟ ΟΡΘΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ)

    ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΑΝΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.

    ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ-ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΚΕΑΝΙΑ (ΟΛΗ), Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ, Ο ΚΑΝΑΔΑΣ, Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ Η ΑΦΡΙΚΗ (Π.Χ) ΕΙΝΑΙ "ΛΙΒΑΔΙ" ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ".

    ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ-ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΑ "ΣΗΜΕΙΑ" ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ (ΟΠΛΟΥ ή ΛΙΒΑΔΙ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ή ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ. ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΛΙΒΑΔΙ ΩΣ ΟΠΛΟ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΩ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ "ΔΕΣΜΕΥΣΩ" ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ, ΚΑΤΙ... ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΓΚΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗ) ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΧΑΝΕΙ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ. Η ΘΡΑΚΗ (ΟΛΗ) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ "ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ. (ΕΑΝ "ΧΑΘΕΙ" ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ "ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ" ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΡΞΙΣ ΜΑΣ.

    ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

    ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ

    ReplyDelete
  7. Anonymous20/3/13 10:54

    MIA ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ "ΚΑΙΕΙ" ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ....Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ...ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΜΠΑΛΚΟΝΙ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....

    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΞΗΛΩΣΟΥΝ" ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΔΩ...ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΞΥΛΩΣΟΥΜΕ" ΕΜΕΙΣ.

    ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ η ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ...ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

    ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΗΤΗ....ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete