20/03/2013

Τζέιμς Σταυρίδης: Το ΝΑΤΟ εξετάζει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία - Ρωσία: «Οι αντάρτες της Συρίας χρησιμοποιούν χημικά όπλα»

Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν σχέδια για πιθανή στρατιωτική δράση στη Συρία, αλλά η επέμβαση θα είναι δυνατή μόνο με ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με τη συγκατάθεση των 28 χωρών-μελών της Συμμαχίας.
Τα παραπάνω δήλωσε ο Τζέιμς Σταυρίδης, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP. Ο Σταυρίδης είπε ότι η Επιτροπή της Γερουσίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις θα εξετάσουν τη χρήση βίας εναντίον της συριακής αεράμυνας- μια στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στη Λιβύη το 2011. Αλλά, για οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ, θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες που δρομολογήθηκαν για τις ενέργειες στη Λιβύη, είπε ο ναύαρχος διευκρινίζοντας ότι αυτές είναι ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας και η συναίνεση των κρατών της Συμμαχίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορίες για τη συριακή ένοπλη αντιπολίτευση ότι έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα από τα οποία 16 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 100 έχουν τραυματισθεί στην επαρχία του Χαλεπίου, δημοσίευσε σήμερα το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. «Έχουμε πληροφορίες ότι το πρωί της 19ης Μαρτίου χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από την ένοπλη αντιπολίτευση στη Συρία. Η Ρωσία ανησυχεί σοβαρά για το γεγονός ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής έχουν πέσει στα χέρια των ανταρτών και αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Συρία», δήλωσε διπλωμάτης του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

The Hellenic Information Team

1 comment :

  1. Anonymous20/3/13 16:12

    ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ.....


    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete