17/01/2013

Η Στρατολογία αλλάζει και εκσυγχρονίζεται

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού τους και στην προσπάθεια τους να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες τους προς τους Έλληνες πολίτες προχωρούν στην υλοποίηση του αναφερόμενου έργου η υλοποίηση του οποίου θα πραγματοποιηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007– 2013. Σκοπός του ανωτέρω έργου είναι η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων και ευκολιών, που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, προς όφελος του πολίτη. Παράλληλα συνδέοντας όλους τους δημόσιους και λοιπούς φορείς μεταξύ τους, μέσω της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης «ΕΡΜΗΣ» επιτυγχάνεται ο σκοπός της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government) στον Δημόσιο Τομέα.

Στόχοι του έργου είναι:
> Βελτίωση σχέσεων Κράτους – Πολίτη
> Διαλειτουργικότητα πληροφοριακών συστημάτων δημόσιων φορέων
> Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων νέων τεχνολογιών πληροφορικής
> Συμβολή στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-government) στο Δημόσιο Τομέα.
> Αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη
> Ηλεκτρονική διεκπεραίωση αιτημάτων – Εξάλειψη Γραφειοκρατίας
> Άμεση ικανοποίηση αιτημάτων
> Δυνατότητα απομακρυσμένης επικοινωνίας μεταξύ πολίτη και Δημοσίων Υπηρεσιών. Ασφαλής διαχείριση δεδομένων
> Αξιόπιστη, ενιαία και ισότιμη παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη
> Μείωση κόστους λειτουργικών εξόδων

Με την ολοκλήρωση του θα παρέχονται οι παρακάτω δυνατότητες:
> Ικανότητα μεταφοράς και χρησιμοποίησης δεδομένων με αποτελεσματικό τρόπο μεταξύ των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) και λοιπών δημόσιων φορέων (Υπουργεία, ΟΤΑ, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί, ΑΣΕΠ, Προξενεία, Πανεπιστήμια, ΚΕΘΕΑ, Νοσοκομεία, Δικαστήρια κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτό καταργείται κάθε διακίνηση εγγράφων που απαιτείται σήμερα για υποθέσεις πολιτών για τις οποίες (π.χ. αιτήματα για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ που απαιτούν υποβολή πιστοποιητικών από δύο ή και τρεις φορείς ή αιτήματα για συνταξιοδότηση σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς που απαιτούν και πιστοποιητικά χρόνου υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.).
> Ηλεκτρονική διεκπεραίωση αιτημάτων των πολιτών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω του προσωπικού του υπολογιστή, ή μέσω του ΚΕΠ, ή μέσω οποιασδήποτε Στρατολογικής Υπηρεσίας το αίτημά του και τα αναγκαία δικαιολογητικά.
> Αποστολή όλων των προσωπικών εγγράφων των πολιτών απευθείας στον προσωπικό υπολογιστή τους. Ο πολίτης θα έχει στη διάθεσή του υποδείγματα εγγράφων, που είναι αναγκαία για την άσκηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του.
> Δυνατότητα αναζήτησης τόσο από το προσωπικό των Στρατολογικών Υπηρεσιών της χώρας, όσο και από τους ενδιαφερόμενους πολίτες, της στρατολογικής νομοθεσίας και της σχετικής νομολογίας με βάση λέξεις «κλειδιά».
> Δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τους πολίτες, προκειμένου αυτοί να υποβάλλουν προτάσεις και σχόλια για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
> Παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης για τους υπηρετούντες σε θέσεις Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.
> Ηλεκτρονική πρωτοκόλληση, αποστολή και αρχειοθέτηση αλληλογραφιών, η οποία κρίνεται πολύ σημαντική δεδομένου ότι διακινούνται ετησίως στις Στρατολογικές Υπηρεσίες περίπου 1.000.000 αλληλογραφίες.
> Η παρακολούθηση από τους πολίτες, μέσω του προσωπικού τους υπολογιστή, της εξέλιξης των στρατολογικών τους υποθέσεων και δυνατότητα ενημέρωσης τους για το στάδιο διεκπεραίωσής τους.
> Η εξαγωγή αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων.

Χρήση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφαλείας και διαχείρισης δεδομένων.

http://www.defence-point.gr/news/?p=67282

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ή ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ.

No comments :

Post a Comment