28/12/2012

Σκόπια: Ετοιμάζουν το Νικόδημο Τσαρκνιά Αρχιεπίσκοπο στην Αυστραλία

Η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων επιδιώκει να στείλει ως «Επίσκοπο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας» το παπα-Νικόδημο Τσαρκνιά, μια θέση για την οποία ο ίδιος δηλώνει ότι την επιθυμεί για να προωθήσει την ενότητα και την ειρήνη μεταξύ των Σλάβων από τα Σκόπια, στην μακρινή Ήπειρο. Ο παπά Τσαρκνιάς περιμένει την ευλογία και την τελική απόφαση της Συνόδου της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» των Σλάβων των Σκοπίων, για να ξεκινήσει μία άλλη ιερή αποστολή-αυτή τη φορά στην Αυστραλία, όπως σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα. «Θέλω να προσφέρω στην Αυστραλία. Ο λαός μας χρειάζεται ενότητα. Οι νέοι άνθρωποι είναι ο πλούτος μας για να δείξουν ενδιαφέρον για τη θρησκεία, θέλω να βοηθήσω την εκκλησία και να επιλύσω τα προβλήματα που υπάρχουν» είπε ο παπα Τσαρκνιάς. Πρόσθεσε ακόμη ότι στην εκκλησία της γενέτειρά του στο Сботско (Αριδαία) στη Μακεδονία του Αιγαίου, χτίστηκε με τη βοήθεια της Σλαβικής διασποράς από τον Καναδά και την Αυστραλία. Ορισμένοι πάντως μητροπολίτες στη Σύνοδο της Εκκλησίας των Σκοπίων διατείνονται ότι παπά Νικόδημος είναι πολύ σημαντικό να μείνει στην αποστολή του στη Βόρεια Ελλάδα από το να πάει στην Αυστραλία.

Ο παπά Τσαρκνιάς θα αντιτείνει: «Η Μακεδονία του Αιγαίου παραμένει η ραχοκοκαλιά όλων των ενεργειών μου, αν και θέλω να προωθηθώ στην Αυστραλία. Αν τελικά πάω στην Αυστραλία, στη θέση του αρχιεπισκόπου Πέτρου, να επιλύσω τα προβλήματα εκεί, δεν σημαίνει ότι θα παραμελήσω τις δραστηριότητές μου στη Μακεδονία του Αιγαίου». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το έργο του Νικόδημου Τσαρκνιά- ο οποίος καθαιρέθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία- θα αναγνωριστεί καθώς μαζί με το «Ουράνιο Τόξο» έχουν προωθήσει το θρησκευτικό και το εθνικό έργο των Σλάβων στην ελληνική Μακεδονία. «Σε όλη του τη ζωή πάλεψε για την κατανόηση της αλήθειας για τη «Μακεδονία» και τους «Μακεδόνες», γράφει το δημοσίευμα αναφερόμενο στους Σλάβους στην Ελλάδα. «Μετά την καθαίρεσή του από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, το 1993, πολλές φορές καταδικάστηκε γιατί φορούσε τα ράσα ιερέα. Όταν χτίστηκε η εκκλησία ‘Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα’ στο πατρικό του χωριό, το 2001, προέβη σε λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα. Οι ελληνικές αρχές τον καταδίκασαν σε τρεις μήνες φυλακή. Πέρασε μία περίοδο μέσα από βάσανα. Μετά από τις ποινές και τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και αρχών, ο Τσαρκνιάς δεν παραιτήθηκε από τον αγώνα του για τα δικαιώματα των Σκοπίων στην Ελλάδα. Τώρα, τα Σκόπια, όπως λέει ο ίδιος, μετά από 20 χρόνια είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και έχει μία ανεξάρτητη εκκλησία και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κερδίσουμε τη μάχη για την ενότητα όλων των Σλάβων- όπου και αν βρίσκονται!» γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΝ "ΕΧΕΔΩΡΟ": Κύριοι, Γιατί δεν εξηγείτε στον κόσμο που σας διαβάζει, ότι το κτήνος που φοράει τα ράσα (παπάΤσαρκνιάς), καθαιρέθηκε από την Ελληνική Εκκλησία για ατιμωτικές πράξεις; και τότε δήλωσε σκοπιανός;;; Γιατί δεν λέτε στον κόσμο ότι σε κάποια εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα, όταν ενημερώθηκε ότι απέξω τον περιμένει η αστυνομία, να τον συλλάβει, είπε: 'Δεν μπορούν να με συλλάβουν γιατί θα τηλεφωνήσω τώρα (1.35μ.μ.) στον αμερικανό πρέσβη!!! Έτσι μάθαμε γιατί υπάρχουν Σκόπια και θα υπάρχουν... με μεγάλο κίνδυνο για την ΕΛΛΑΔΑ μας! "Θα τηλεφωνήσω στην Αμερικανική Πρεσβεία τώρα!!!" καταλάβαμε παπά Τσαρκνιά!! καταλάβαμε...

Tranton
The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ, ΚΙΝΑΙΔΟΣ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ..."ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ

Το αληθινό του όνομα είναι Τραϊανός Πασόης. 63 ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ. Πάντα στο πλευρό του σεβ. Νικοδήμου Τσαρκνιά η συνήγορος, δικηγόρος Αθηνών, Ιωάννα Κούρτοβικ.  "Ο Νικόδημος Τσαρκνιάς διέπραξε το βδελυρόν και βορβορώδες έγκλημα του κιναιδισμού αρσενοκοιτηθείς εκουσίως υπό αγνώστου άρρενος εις μη εξακριβωθέντα τόπον και χρόνον, ως πιστοποιείται υπό σειράς φωτογραφικών αυτού απεικονίσεων, αίτινες εκρίθησαν ως γνήσιαι δυνάμει της υπ' αριθμ. 95A-HQ-1034993/11.9.1992 ειδικής φωτογραφικής εξετάσεως του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ήτις μετεφράσθη υπό του Τ.Δ.Σ. Interpol στην ελληνική γλώσσα".
Το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Ελλάδος, με συνέδριο του στις 4/02/1993 και με πρόεδρο τον μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, Βαρθολομαίο, έκρινε και καταδίκασε "τον παπα(διά)" επί... αντικανονικοίς παραπτώμασι (!!!) και επέβαλε την καθαίρεση "εκ του Υψηλού της Ιερωσύνης Υπουργήματος"

Καθώς όμως ακούγεται, η καθαίρεση έγινε και για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων, αφού ανοιχτά πλέον ο παπά Τσαρκνιάς δήλωνε Σκοπιανός. Το σχέδιο της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), μπήκε σε εφαρμογή. Αξιωματούχος των Μυστικών Υπηρεσιών, δήλωσε: "Ε, βέβαια, πλήρης παρακολούθηση. Δεν εξοντώνουμε ποτέ ανθρώπους έτσι εύκολα! Συνελήφθη να... έχει ερωτικές σχέσεις στο κρεβάτι επάνω και επειδή εγώ ήξερα ότι συναντιόταν μ' αυτόν τον άνθρωπο, τον πλησίασα τον άλλο και του λέω "να πάρω ένα μέρος της ερωτικής σου περιπτύξεως" και μου λέει "εντάξει". Και του 'βγαλα καμιά 20αριά φωτογραφίες" Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα STAR τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1993, καθώς και στον sporea. Βλέπε και video στο YouTube: Carknjas-Atheatos Kosmos / Αθεατος Κοσμος-Τσαρκνιας 17-09-2002: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cAYnXdxH924 (Alter TV, "Αθέατος Κόσμος", 17 και 24/9/2002)

"Ο κατηγορούμενος Νικόλαος Τσαρκνιάς μοναχός της Μονής Αγίου Γεωργίου Κουσόβου Σκοπίων, στο διάστημα 1999-2003 κατελήφθη να ιερουργεί στον ιερό ναό της Αγίας Χρυσής Αριδαίας Πέλλας σε ημιϋπόγειο ναό 200 τμ ως ιερέας της αυτοαποκαλουμένης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Οχρίδας και πάσης Μακεδονίας, χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για τον παραπάνω λόγον του επιβάλεται ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών, χρηματική ποινή εκατόν πενήντα (150) Ευρώ και έξοδα δίκης είκοσι εννέα (29) Ευρώ". (Ολυμπία Κορέα, πλημμελειοδίκης πρωτοδικείου Έδεσσας)

Nick

2 comments :

  1. ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ...

    ReplyDelete
  2. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ!ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΟ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete