20/12/2012

2000 ξένοι στρατιώτες στην Τουρκία για τους Patriot

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η άφιξη 2000 ξένων στρατιωτών του NATO στην Τουρκία για να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους PATRIOT της συμμαχίας, για το ενδεχόμενο που η Τουρκία δεχθεί αεροπορική η πυραυλική επίθεση απο τη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η εφημερίδα Taraf στην Τουρκία θα εγκατασταθούν 6 Μοίρες Patriot. Mια γερμανική και μια αμερικάνικη μοίρα θα εγκατασταθούν στην περιοχή των Αδάνων όπου βρίκσεται η αμερικανική βάση του Ιτζίρλικ. Άλλες δυο γερμανικές Μοίρες θα εγκατασταθούν στην περιοχή Μάρας και οι δυο Ολλανδικές Μοίρες θα εγκατασαθούν στην πόλη Άντεπ. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως αποκλείστηκε το Ντιγιαρμπακίρ , που είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη περιοχή των νοτιοανατολικών επαρχιών της χώρας " καθώς θα μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας και ο Άσαντ ενδέχεται να ξεσηκώσει τους Κούρδους της πόλης". Κάθε Μοίρα Patriot εκτός απο το ραντάρ και το σύστημα ελέγχου πυρός, θα διαθέτει 4 ή 8 εκτοξευτές που έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης 12 ή 16 αντιαεροπορικών πυραύλων. Το μέγεθος της Μοίρα διαφέρει απο την προέλευση της χώρας. Πάντως σε περίπτωση που λειτουργήσουν θα μπορούν να εκτοξευθούν μέσα σε λίγα λεπτά 768 αντιαεροπορικοί πύραυλοι δημιουργόντας μια αντιπυραυλικού και αντιαεροπορική ομπρέλα στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ; ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΕΛΑΒΑΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...

Περίπου το 20% από αυτούς που θα μεταβούν στην Τουρκία δεν έχουν καμία εμπειρία σε αυτά τα συστήματα", δήλωσε ο Βιμ βαν ντεν Μπουργκ, πρόεδρος του AFPM, του μεγαλύτερου στρατιωτικού συνδικάτου, αναφερόμενος στην ολλανδική μονάδα."Υπάρχουν ανησυχίες ότι δεν θα είναι έτοιμοι εάν η κατάσταση ενταθεί, και κληθούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πυραύλους", τόνισε. Η Ολλανδία συγχώνευσε την αεροπορία και το στρατό πέρυσι και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Γιος βαν ντερ Λέι δήλωσε ότι οι άνδρες του στρατού ξηράς έχουν επαρκή κατάρτιση για το σκοπό αυτό."Δεν θα στέλναμε τους άνδρες μας σε μια αποστολή χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση. Το προσωπικό του στρατού έχει εκπαιδευτεί στη χρήση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας. Οι άνθρωποι που κάθονται στα χειριστήρια των συστημάτων αυτών έχουν εκπαιδευτεί για να το κάνουν", υπογράμμισε. Όμως ο Βιμ βαν ντεν Μπουργκ, του οποίου η ένωση αντιπροσωπεύει περίπου 25.000 Ολλανδούς στρατιωτικούς, είπε ότι κανένας από τους άνδρες του στρατού στην αποστολή αυτή δεν έχει στην πραγματικότητα πυροδοτήσει ούτε έναν πύραυλο Πάτριοτ, σε αντίθεση με τους ομολόγους του της πολεμικής αεροπορίας. Αυτό δημιουργεί ανησυχίες ότι δεν θα αντέξουν την πίεση της επιχείρησης αυτής σε μια εμπόλεμη ζώνη", τόνισε.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment