30/11/2012

Τα αμερικανικά σχέδια για την πυραυλική άμυνα στην Ευρώπη - Πρώην Αμερικανός πράκτορας ισχυρίζεται ότι τον Οζάλ δηλητηρίασαν CIA ή Mossad

Η Αμερικανίδα Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον, επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, παρά τις αντιρρήσεις της Ρωσίας. «Έχουμε, ήδη, αναπτύξει ραντάρ στην Τουρκία. Σύντομα θα αναπτύξουμε σύστημα αναχαίτισης σε Πολωνία και Ρουμανία», δήλωσε ο Κλίντον σε ομιλία της στο Ινστιτούτο «Brooking» με θέμα τις σχέσεις της Αμερικής με την Ευρώπη. Τα σχέδια των ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη είναι μία από τις αιτίες της έντασης στις τρέχουσες αμερικανο-ρωσικές σχέσεις, σημειώνει το ρωσικό RIA Novosti.

Πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ, ο Wayne Madsen, έκανε έρευνα σχετικά με το θάνατο του Τούρκου προέδρου Τουργκούτ Οζάλ για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι θανατώθηκε από τη CIA από την Μοσάντ. Χαρακτήρισε το θάνατο του Τούρκου Προέδρου ως «ιατρική δολοφονία» και ανέφερε ότι η «ιατρική δολοφονία είναι πολύ ανεπτυγμένη τόσο στη CIA όσο και στη Mossad». Αναφέρθηκε στα ευρήματα της αυτοψίας του Οζάλ για τη στρυχνίνη, το πολώνιο και το DDT και δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αποκτήσει πολλούς εχθρούς, τόσο στο βαθύ τουρκικό κράτος, όσο και στη CIA και Mossad. Είπε ακόμη ότι δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν στα λείψανα του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, ο τάφος του οποίου ανοίχτηκε προχθές, βρεθούν στοιχεία δηλητηρίασης παρόμοια με αυτά του Οζάλ.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment