21/10/2012

Ευρωπαϊκό χαλιφάτο: η τέταρτη γενιά Ισλαμιστές Ταλιμπάν

никаб паранджа восточная женщина ислам Франция терроризмΟι πραγματικές διαστάσεις της ισλαμοποίησης της Δυτικής Ευρώπης είναι συζητήσιμες, αλλά μέχρι τώρα κανένας δεν τόλμησε να παρουσιάσει την καθημερινότητα και το βάθος αυτής της διαδικασίας. Αυτό το έκανε ο ισραηλινός δημοσιογράφος Τσβι Ιεχεζκέλι στο ντοκιμαντέρ «Αλλάχ ισλάμ». Οι ανταποκριτές της «Φωνής της Ρωσίας» είδαν την ταινία, πήραν συνέντευξη από τον δημιουργό της και έμαθαν την γνώμη εμπειρογνώμονα σχετικά με την ταινία αυτή. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούνταν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και ολοκληρώθηκαν την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Ο δημιουργός και ο σκηνοθέτης της ταινίας – ο Τσβι Ιεχεζκέλι – είναι ο διευθυντής του «αραβικού τμήματος» της ειδησεογραφικής υπηρεσίας του 10ου ισραηλινού τηλεοπτικού καναλιού. Σύμφωνα με τον Ιεχεζκέλι, αρχικά δεν σχεδιάζανε να γυρίσουν μια ολόκληρη ταινία: "Θέλαμε να κάνουμε δύο ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Αλλά σχεδόν αμέσως ανέφερα, πως κατά την γνώμη μου εδώ υπάρχουν δυνατότητες για κάτι περισσότερο από μια είδηση. Όσο περισσότερο μελετάς την κατάσταση, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιείς πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα."

Κατά την άποψη των ανταποκριτών της «Φωνής της Ρωσίας», οι πιο χαρακτηριστικές σκηνές γυρίστηκαν στη Σουηδία, στο Βέλγιο και στη Μεγάλη Βρετανία. Στη Σουηδική πόλη Μάλμα το κινηματογραφικό συνεργείο κατέγραψε ένα τζαμί, στο οποίο διακηρύσσεται ανοιχτά το τζιχάντ. Οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με εκκλήσεις για αδίστακτο πόλεμο κατά των απίστων. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς το περιεχόμενο των προσευχών και των κηρυγμάτων που ακούγονται εδώ καθημερινά. Ο Σεΐχης Αντζιμά Χουνταρί, ηγέτης των ισλαμιστών στο Λονδίνο, αποκαλύπτει σε «δικό του, παλαιστίνιο» δημοσιογράφο, πως γι’ αυτούς η 11 Σεπτεμβρίου – είναι η αρχή της αναγέννησης. Μετά από αυτή την τρομοκρατική πράξη όλοι οι μουσουλμάνοι στον κόσμο επέστρεψαν στις ρίζες τους και προχώρησαν στη σωστή μελέτη του Κορανίου. Στο Ισλαμικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στη κωμόπολη Λουτόν, ένας νεαρός μουσουλμάνος δηλώνει επισήμως: «Τώρα το ισλάμ είναι παντού! Όλο το εικοσιτετράωρο εργαζόμαστε εντατικά για την δημιουργία του παγκόσμιου χαλιφάτου. Και θα νικήσουμε!»

Κατά την διάρκεια της ταινίας ο Τσβι Ιεχεζκέλι επεξηγεί, πως οι πιο επιθετικοί πρωταγωνιστές αυτής της ταινίας ανήκουν στην τέταρτη γενιά των μουσουλμάνων μεταναστών. Αυτή η γενιά λέει κατηγορηματικά «Όχι!» στον δυτικό πολιτισμό και προετοιμάζεται συνειδητά για τζιχάντ. Η γενιά αυτή είναι μια ωρολογιακή βόμβα, τοποθετημένη στην Ευρώπη, συνοψίζει ο Ιεχεζκέλι. Σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Ρωσίας» τόνισε: "Στην πραγματικότητα ήταν γνωστό από την αρχή, πως δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Πάρτε τη Γαλλία. Βλέπουμε τι συμβαίνει εκεί, τρομοκρατικές πράξεις, συγκρούσεις στα τζαμιά, τα οποία κτίζονται εκεί ασταμάτητα, προσπάθειες περιορισμού μέσω νόμων των παρανόμων και των ξένων. Αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της σύγκρουσης των πολιτισμών." Η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτικών αναζητούν τρόπους να κατευνάσουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ με οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις. Όμως η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή. Ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας αναφέρει, πως η νεολαία της τέταρτης γενιάς της ισλαμικής μετανάστευσης, η οποία γεννήθηκε στην Ευρώπη, δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει τις πολιτιστικές και πολιτισμικές της αξίες. Να επιστρέψουν στην Αλγερία και στο Μαρόκο αυτοί οι άνθρωποι δεν σκοπεύουν. Στόχος τους είναι αυτοδηλωθούν ως τα μελλοντικά αφεντικά της Ευρώπης.

http://greek.ruvr.ru/2012_10_19/91759417/

No comments :

Post a Comment